3 % - tak, czy nie?

3% jak to pięknie brzmi

Ludu pracującej Izby zasłużyłeś na taki zaszczyt?
Ludu pracującego Urzędu zasłużyłeś na taki zaszczyt?
Ludu pracującego Oddziału zasłużyłeś na taki zaszczyt?

Odpowiedź jest jedna nie zasłużyłeś, bo kadra zasłużyła (2800 PLN), bo naczelnicy zasłużyli, bo dyrektorzy zasłużyli, bo wreszcie kapelan zasłużył.

A ty Ludu tyraj na następne 3% - zimowe 3% i pamiętaj to procent jest większe więc wierszyk może ty Ludu ułożysz...

No szok! We Wrocku dla ludu średnio 1000, a w Wawie 600??? To każdy Dyr. Izby rtobi co chce???? :) Szok.... Biedni zolle z Wawy (nie licząc kadry kier.)

Jak można upodlić ludzi... kiedy urzędnik państwowy czeka na nagrodę 3% w wysokości... 600 zł brutto... niestety jest to żałosne i prawdziwe.:(

wiem ze to co teraz napisze nie spodoba sie wiekszosci z was, ale ja jestem młodym człowiekiem i młodym stazem zollem ( 4 lata), jak czytam posty na forum to taka mnie refleksja ogarnia , czy czasami ludzie tu piszący nie przespali roku 89, i dalej nie chca sie obudzić ???

czasy kiedy komuś cos sie należało dawno poszły do lamusa.
pracujemy w takiej instytucji która oferuje nam to co widac , jesli komus sie to niepodoba albo uwaza że za swoja prace otrzymuje za mało , lub ze jest nie doceniany to zapraszam do firmy prywatnej :)

no przeciez w firmach prywatnych ludzie zarabiaja taaaakie kokosy, tylko dziwnym trafem mało kto z cła kwapi sie na pójscie na roboty do prywaciarza dlaczego??

ano dlatego ze tam nie ma takiego socjalu, takich ( żenujacych nagród ), i reszty tych komunistycznych przywilejów ...

reasumujac , moim zdaniem jak sie komus nie podoba w cle bo uwaza sie za tak bardzo niedocenionego....to niech nie narzeka ttylko szuka miejsca pracy gdzie indziej !!!!

osobiscie znam sporo osób które zamieniły cło na prywaciarza i faktycznie zarabiaja od 500-1500 zeta wiecej ale :
1. gosc w domu
2. zajebiste targety do wyrobienia
3. zero socjalu
4. nagrody....co to takiego ???

każdy ma wybór, niestety nasza słuzba jest pełna malkontentów , którym marzy sie wielka pensja za siedzenie i pierdzenie w stołek , bo roboty jakos zmienic nie chca bo wiedza ze gdzie indziej za udawanie pracy nie płaca nic!!!

PS.
niech sie nie poobrażaja na mnie zolle bo mam takie poglady a nie inne , uważam ze jak komus sie nie podoba to niech szuka szczęścia gdzie indziej a nie tylko skrzeczenie i jeczenie !!!!

ja i moi koledzy z firmy mamy na łapke po te 2200 i za taka robote uwazam że jest to uczciwa pensja, owszem do łopaty moge iśc za 3000 ale nie chce mi sie w taczkach chodzic :)
mój wybór wiec nie narzekam

pozdr.

ja i moi koledzy z firmy mamy na łapke po te 2200 i za taka robote uwazam że jest to uczciwa pensja, owszem do łopaty moge iśc za 3000 ale nie chce mi sie w taczkach chodzic :)
mój wybór wiec nie narzekam

pozdr.[/quote]
Albi jesteś głupi albo udajesz. Jezeli za swoją robote dostajesz 2200 i to jest uczciwa pensja to znaczy, że nic nie robisz i pierdzisz w stołek. Tak, za to to jest uczciwa pensja.
I kolego młody, 3% to nie jest komunistyczny przywilej. Co miesiąc zabierane są z mojej pensji pieniążki na właśnie tą nieszczęsną 3procentówkę.
tylko, że państwo w MF z tego dostają 2-3 tysiące, kierownik mój 2 000 a ja 600.

masz problem z tym ze kierownik dostaje 2000 a ty 600 ???

pretensja do garbatego ze ma dzieci proste :)

u nas w Lotosie kierownik dostaje 4500 premii, a pracownik 500 zeta, i jakos nikt o to nie ma pretensji bo ktos jest kierownikiem a ktos inny zwykłym robolem

wierszyk

Ludu pracującej Izby zasłużyłeś na taki zaszczyt?
Ludu pracującego Urzędu zasłużyłeś na taki zaszczyt?
Ludu pracującego Oddziału zasłużyłeś na taki zaszczyt?

Odpowiedź jest jedna nie zasłużyłeś, bo kadra zasłużyła (2800 PLN), bo naczelnicy zasłużyli, bo dyrektorzy zasłużyli, bo wreszcie kapelan zasłużył.

A ty Ludu tyraj na następne 3% - zimowe 3% i pamiętaj to procent jest większe więc wierszyk może ty Ludu ułożysz...

My lud prosty pracujący, o wyższych nagrodach tylko pomarzyć mogący.
Kadra ludzie niewybitni, w przyznawaniu nagród jednak bardzo sprytni.
Sobie dadzą kasy furę a nam z nagrodami znowu pod górę.
Kaskę sprytnie przytulili a nas mocno tym wkurw...

i o to chodzi zeby ludzi jak najbardziej skłócić.kierownik bedzie miał ciebie w d..,jesli bedzie az taka roznica w wynagrodzeniu.

masz problem z tym ze kierownik dostaje 2000 a ty 600 ???

pretensja do garbatego ze ma dzieci proste :)

u nas w Lotosie kierownik dostaje 4500 premii, a pracownik 500 zeta, i jakos nikt o to nie ma pretensji bo ktos jest kierownikiem a ktos inny zwykłym robolem
czytaj ze zrozumieniem.

"...Co miesiąc zabierane są z mojej pensji pieniążki na właśnie tą nieszczęsną 3procentówkę.
tylko, że państwo w MF z tego dostają 2-3 tysiące, kierownik mój 2 000..."

A pod jaką pozycją na kwitku one są?? Bo nie ma nic takiego, gdy patrzę na swój! Chyba że mnie nie zabierają, albo wszystkim pracownikom każdej branży zabierają a my tylko dostajemy:)

Popieram Hudego, bo myślę tak samo jak on.

I ma rację, może trochę egoistycznie brzmi, ale brrr jak się nie podoba to są prywatne firmy... Moi kumple z uks tak samo gadają, ale jakoś do tej pory nikt się nie odważył zmienić pracę:)

Hudy i Marcinfl - pieprzycie jak potłuczeni

1 - 3% to standard w naszej administracji. KAŻDY z pracowników/f-szy w Polsce oddaje te 3procent co miesiac i dopiero jak sie komuś posoba to oddaje to na sam dół nazywając to czasem mylnie "nagrodą"

2- nie porównujcie nas do zachodu, bo wam z zzadrosci oczy zbieleją jak dowiecie sie jakie sa poziomy zarobków f-szy SC w takich np Niemczech

... naparwdę jeśli uważacie ze te 2200 to normalne zarobki za tak odpowiedzialną i ryzykowana robotę to albo gówno wiecei co my robimy albo jestescie pracownikiami Izb i wtedy tez gówno wiecei co robimy, tylko pieniążki inne dostajecie :(

jesli mam zarabiac mniej od kolesia co kładzie płytki w łazience to dlaczego:
- mam 100 razy wiekszą odpwiedzialnosc?
- dlaczego przy każdym podpisie na dokuemencie siedzi mi na ramieniu oko prokuratora?
- dlaczego w końcu nie wolno mi oficjalnie nigdzie dorobić?
do ch...ja to jest niepodobne, a wy jeszcze pieprzycie jak potłuczeni :cool:

jak nei macie co robić w pracy to chodźcie sobie po jakiś worldsexach albo coś w tym stytlu a nie próbujcie merytorycznych wpisów bo jeszcze trochę musicie zasiegnąć jezyka jak wygląda parwdziwe życie celnika :mad:

edit:

"kumple z uks" w żyiu za 2200 by małym nie ruszyli, a co dopiero innymi częściami ciała :D musiałbyś to kolego przynajmniej przez dwa pomnożyć, wiec nie pier....ol kolego głupot

Ostatnia edycja:
Hudy i Marcinfl - pieprzycie jak potłuczeni

1 - 3% to standard w naszej administracji. KAŻDY z pracowników/f-szy w Polsce oddaje te 3procent co miesiac i dopiero jak sie komuś posoba to oddaje to na sam dół nazywając to czasem mylnie "nagrodą"

2- nie porównujcie nas do zachodu, bo wam z zzadrosci oczy zbieleją jak dowiecie sie jakie sa poziomy zarobków f-szy SC w takich np Niemczech

... naparwdę jeśli uważacie ze te 2200 to normalne zarobki za tak odpowiedzialną i ryzykowana robotę to albo gówno wiecei co my robimy albo jestescie pracownikiami Izb i wtedy tez gówno wiecei co robimy, tylko pieniążki inne dostajecie :(

jesli mam zarabiac mniej od kolesia co kładzie płytki w łazience to dlaczego:
- mam 100 razy wiekszą odpwiedzialnosc?
- dlaczego przy każdym podpisie na dokuemencie siedzi mi na ramieniu oko prokuratora?
- dlaczego w końcu nie wolno mi oficjalnie nigdzie dorobić?
do ch...ja to jest niepodobne, a wy jeszcze pieprzycie jak potłuczeni :cool:

jak nei macie co robić w pracy to chodźcie sobie po jakiś worldsexach albo coś w tym stytlu a nie próbujcie merytorycznych wpisów bo jeszcze trochę musicie zasiegnąć jezyka jak wygląda parwdziwe życie celnika :mad:

edit:

"kumple z uks" w żyiu za 2200 by małym nie ruszyli, a co dopiero innymi częściami ciała :D musiałbyś to kolego przynajmniej przez dwa pomnożyć, wiec nie pier....ol kolego głupot

Sam bym lepiej tego nie napisał

wy naprawde jestescie z innej bajki:)

chyba sie nie zrozumiemy , gdyz wy upieracie sie że wam sie "należy":, a ja uwazam że czasy kiedy cos komus sie należało dawno mineły:D

jeśli tak wadza ci niskie zarobki i wielka odpowiedzialnośc w zestawieniu z robotnikiem budowlanym, a jednoczesnie nie zamierzasz nic zrobic aby ci sie polepszyło ( szukać innej pracy) tylko krzyczysz jak masz żle w cle , to jestes typowym malkontentem z epoki PRL-u, kolego obudź sie bo teraz daja wedke a nie rybkę :D

pozdr.

badboy - ty juz kiedys dosc skutecznie nam udawaniales ze neizly z ciebie przemytas wiec prosze cie qulturalnie - zamknij sie... jesli zlapia kogos z drogowki ze bierze lapowki to wszystkim policjantomw kraju nei obcinaja z tego tytulu pensji.

Hudy - nadal nic nie trybisz. NIE CHCĘ 3%!!! ale niech mi ich poprostu co miesiac nie zabierają z pensji. wtedy będę miał to w dupie. moja kasa w moim portfelu. co sie tyczy porównania z innymi branzami: - nie ma porównania. i naparwde nie ma co dyskutowac bo jesli ktos na wlasnym tylku pewnych rzecy u nas nie przeszedł - nie zrozumie.

wiesz, juz nawet jacuś nam proponował przejscie do biedronek. tylko spojrzyj na to inaczej. wiekszosc z nas nie ejst tu dlatego ze dobrze placa, tylko dlatego ze:
1- ma juz nascie lat stazu i na tym zna sie najlepiej
2- odróżnia Służbę od pracy

1- ja nie chciał bym żeby operowal mnie lekarz który był rok wczeniej policjantem i przedzedł do sluzby zdrowia bo tam mu lepiej płaca, albo nie chciałbym miec remontowany samochód przez mechanika który do zeszłej jesieni był zollem a ze teraz rozwalają towarzystwo to sobie taki zawód wymyślił. może ty byś chciał? ja nie.

2- nie chcę odejśc po to latach, nauki, szkoleń i doświadczenia zawodowego ze Służby. jakiś kretyn (albo ich banda) przez głupio , albo specjalnie źle podjęte decyzje rozwali SC. i co dalej? w prywatne rązki jak szpitale zaraz przejdą? albo jak w mon--ie? juz słuzba wartownicza czesto jest zastepwoana prywatnymi agencjami ochrony
można i tak. jakis sposób to jest. najpierw zniechęcic wszystkich do Służby w naszych szeregach a jak juz stan zmalaje do 20-30procent minimalnej obsady - sprywatyzowac albo rozwiazać. wtedy wogóle żadna akcyza nie ebdzie potrzebna ani cło.

Ostatnia edycja:
Back
Do góry