3% na święta - co i jak ?

• Thread starter Thread starter ZbujMadej
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Ludziska a jak z waszymi 3%???
Na północy dostaliśmy
Całe 258 zł na rączke
Warto tak się poświęcać przez 6 miesięcy: Praca o różnych porach dnia i nocy, w różnych dniach i miejscach, czesta zmiana grafiku....
Wiem przynajmniej że moi przełożeni mnie za to doceniają i sowicie mnie wynagrodzili....
Teraz spokojnie moge wyprawić Święta, mam za co...

Tylko czemu nawet się nie śmieje jak to pisze, poprostu nie mam już sił....

ale masz "pewnosc" zatrudnienia, nadzieje na lepsza przyszlosc, zwiazki, ktore o Ciebie zadbaja, forum, na ktorym mozesz sie wypowiedziec i ...eee, no cos tam jeszcze masz..., na pewno.

wy narzekacie na 300 zł. cieszcie się że wogóle dostaniecie, jak zwykle na granicę ochłapy przyjdą i dostaną ci co mają dostać a reszta.... no właśnie, widać że siedzicie w biurze i ty ciągle sie domagacie, postawcię na syt. ludzi z granicy którzy prawie wogóle nie dostają nagród

Zapeniam Cię że nie siedze w biurze, a raczej zap... na drodze,przejsciu itp...
I zapewniam Cię że też nie jest to cieplutka posadka
Jeśli chodzi o nagrody teżnie dostajemy ich.
Te o których teraz mówimy to nagrody które dostaje każdy co 6 miesięcy. w dodatku te najniższe, gdyż większe wiadomo kto dostaje...

ralf, ja nie dostałem jeszcze ani jednej nagrody w tym tej najniższej,a już trochę pracuje, mogę tylko o niej pomarzyć..czemu? polityka izby nastawić negatywnie pracowników do pracy

zero konkretów

"podobno", "średnio", "słyszałem, że", itp. może poczekamy jak wpłynie a nie siejmy zamieszania. te średnio na etat to wyjdzie tak jak "średnio po 500" - ty 200 a inny 700....

cóż nikt nie mówił, że będzie łatwo. Żyjemy w systemie, w którym tylko bogatsi zyskują a biednym rzuca się ochłapy. Napewno, żal ściska jak funkcjonariusze ze wschodu (czyt. granica, grupy mobline itp.) dostają "marne grosze" premii.

P.S jaki trzeba mieć staż w służbie aby dostać nagrodę? Piszę, iż pracuje od 8 mc-e i podobno mi sie nie należy po trzeba miec 12 mc-e przepracowane.

"podobno", "średnio", "słyszałem, że", itp. może poczekamy jak wpłynie a nie siejmy zamieszania. te średnio na etat to wyjdzie tak jak "średnio po 500" - ty 200 a inny 700....

a co myślałeś, nie jestem szychą nie widzę papierów. Jak ktoś mi coś powie to mam mu powiedzieć żeby przyniósł dokument. Jest to wiadomość pewna na 99 %.

Nagrody

W Izbie w Białej Podlaskiej wypada po ok. 1410 brutto na etat. A to jak zostaną pieniądze podzielone, czy po równo, czy jednym więcej, a drugim mniej, to już zależy od bezpośrednich przełożonych. Do dziś trzeba było podac podział kwoty między funkcjonariuszy. Zatem nie przerzucajmy się tymi "podobno", bo tylko niepotrzebnie się nakręcami. Pozdrawiam wszystkich i tych ze wschodu, i tych z zachodu. Nie dajmy się podzielic.

To znaczy jak? że 3% od danej kwoty jest różne w różnej Izbie?cholera ,to jak w kawale o ruskim księgowym-dwa razy dwa jest ,a ile ma być.

W IC Przemysl powrócily stare czasy

okazało się ze przy dzieleniu nagród (i nie tylko)w IC Przemyśl powrócił stary układ . Jednym z elementów składowych układu było to, ze wydział K i S robił co chciał przy pełnej akceptacji dyrekcji. Bo jak nazwać zjawisko w którym pracownicy niektórych komórek nie dostały zadnych dodatkowych nagród a w całym wspomnianym wydziale dostali wszyscy. Ciekawe jak to wygląda gdzie indziej , chyba bardziej rodzinnie jest tylko w Rzepinie :D
Tak dla pobudzenia wyobraźni na rączke powpadała im dodatkowo prawie cała pensja

Back
Do góry