3% na święta - co i jak ?

• Thread starter Thread starter ZbujMadej
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Z

ZbujMadej

Gość
W IC Olsztyn wg różnych wieści ma być od 300 do 400 zł BRUTTO ŚREDNIO NA ETAT płatne w okolicach 15-20 grudnia.
Ludzie już się zaczynają gotować i jakieś dziwne zarazki i wirusy widać w powietrzu, jakby zaczątek epidemii....

A jak w innych izbach ?

z dobrych źródeł wiem, że w olsztynie na etat 320zł... na łapkę jakieś 210... Zbuju, nie narzekaj.... parę flaszek będzie... dla uspokojenia nerwów :mad:
oj, chyba warszawka prosi się o powtórkę... PROSZĘ BARDZO... MOTYWUJCIE DALEJ !!!!!

z dobrych źródeł wiem, że w olsztynie na etat 320zł... na łapkę jakieś 210... Zbuju, nie narzekaj.... parę flaszek będzie... dla uspokojenia nerwów :mad:
Do THOMASA!
Te 320 zł cie cieszy???? Jak pracowałem w hipermarkecie kilka lat temu to dostaliśmy po 400 zł bonów na święta. Jak tak dalej pójdzie to będziemy gorzej zarabiać niż w IKEA. Thomas sam sobie wypraw swięta dla rodziny za 320 zł kpiny!!! Panie SSC jak tak dalej pójdzie to sam będzie Pan odprawiał tiry na wschodniej granicy!

Pozdrawiam wszystkich celników ciężko pracujących! Trzymajcie się jeszcze mamy UŻ.
I MF aby pan Vincent miał komu co rozdawać w budżecie państwa np. oficerom CBA po kilkanaście tysięcy zł nagrody to jest h...two.

jałmużna a nie nagoda

W ic przemysl nagrody również 300 -400 zł brutto.
To jest jałmużna . Nagroda roczna - śmiać się:( czy płakać

IC Katowice 360 brutto z czego 60 do dyspozycji naczelnika cokolwiek to znaczy.Cywile 450 brutto.:mad:Będzie powtórka z rozrywki (ze stycznia:D)

Jubileusze, rocznice, obchody.

"Szef Służby Celnej powołuje Zespół Organizacyjny obchodów jubileuszu 90 rocznicy powstania administracji celnej i 10-lecia Służby Celnej."

...o co Wam chodzi z tymi nagrodami, przecież będziemy hucznie świętować, grunt to satysfakcja z wykonywanej pracy i uścisk dłoni przełożonego, na pewno z tej okazji dostaniemy mnóstwo dyplomów i pochwał wzrokowych

Do THOMASA!
Te 320 zł cie cieszy???? Jak pracowałem w hipermarkecie kilka lat temu to dostaliśmy po 400 zł bonów na święta. Jak tak dalej pójdzie to będziemy gorzej zarabiać niż w IKEA. Thomas sam sobie wypraw swięta dla rodziny za 320 zł kpiny!!! Panie SSC jak tak dalej pójdzie to sam będzie Pan odprawiał tiry na wschodniej granicy!

Pozdrawiam wszystkich celników ciężko pracujących! Trzymajcie się jeszcze mamy UŻ.
I MF aby pan Vincent miał komu co rozdawać w budżecie państwa np. oficerom CBA po kilkanaście tysięcy zł nagrody to jest h...two.

chyba napewno się nie zrozumieliśmy, Sabu.... styczeń już tuż tuż.... Pozdrawiam

Przemyśl - celnicy 400zł:( brutto (średnio na etat), cywilni 500zł:confused: brutto. Ale na konto nic nie wpłynęło.

matermelom man napisał-
cytat:....Mówi się tu i tam, że cywilni pracownicy naszej Służby po zwartościowaniu stanowisk dostali kasę i to nie małą. Ze spłatą od stycznia 2008r.! Odbywa się to jakoś tak spokojnie, po cichuuu...:cool:
Czy to prawda? A jeśli tak to proszę wyjaśnić o co tu chodzi? Dostali tak jak funkcjonariusze w kwietniu lub maju ze spłatą od stycznia, dostają teraz i zapewne dostaną w przyszłym roku w związku z reformą - i założę się, że dostaną tyle samo co funkcjonariusze.
A gdzie jesteśmy my funkcjonariusze?:mad:
Znajduję tylko jedno wyjaśnienie - jesteśmy gorszej kategorii i tyle....."

O co tutaj chodzi?

Dostają, to co ponoć MY im zabraliśmy (??) jak przeszli do cła z UKSów ...

Ale wytrzymaj chwilke - zaraz zaloguje się Ciesielski i powie Ci, ze nie powinieneś żadną miarą wytykać tego, ze celnicy mniej zarabiają i mają mniejsze płace, wyrównania, inny fundusz nagrodowy, inną pule środków na awanse (pewnie nie wszystko wymieniłem), robiąc to samo co koledzy cywile. :cool:

W Poznaniu na każdy etat cywilny przeznaczono około 118 zł miesięcznie z wyrównaniem od stycznia. Były to pieniądze przeznaczone w związku z wartościowaniem stanowisk w służbie cywilnej.
Nie dostali wszyscy, tylko Ci, którzy mieli wynagrodzenie poniżej minimum w grupie, do której w związku z wartościowaniem stanowiska pracy zostali zakwalifikowani.

W związku z tym niektórzy dostali nawet 600 zł podwyżki, ale jest to związane z dużymi różnicami w wynagrodzeniach osób wykonujące podobne czynności.

Ostatnia edycja:
Sorki Thomas to nie było do ciebie!:o Bo wiecie co bo ja mam dość tej "reformy". Żadnych dodatków motywujących tylko obowiązki!. Jak czytałem porównanie (pana Siwego) ustaw naszej nowej SC z tą co ma SG to mnie szlag trafił! Gdzie te zrównanie przywilejów? A co z emeryturami ci ze SG się z nas śmieją oni chodzą sobie na emerytury a my mamy do 65 lat odprawiać tiry?. Pozostaje nam tylko powtórka ze stycznia 2008r. Mnie się podoba tylko artykuł o możliwości przejścia do innych służb z tej ustawy.

Pozdrawiam wszystkich zolli:)

sabu30

cytat : "Mnie się podoba tylko artykuł o możliwości przejścia do innych służb z tej ustawy".

nie masz szans. to furtka dla tych co jak już sobie poużywaja na twoim garbie odejda do służb mundurowych i załapią się z urzędu na wcześniejsze emeryturki. nie śledzę zmian w ustawach innych służb ale to wcale nie jest niemożliwe do wprowadzenia w przyszłości. teraz oczywiście nie - no bo jeszcze by ktoś się domyślił ?

Nie będę ci wyjaśniał uwarunkowań prawnych bo widzę że je znasz.
Zapytaj dlaczego przez tyle lat, (dopóki istniały granice) niektóre związki w SC nie walczyły należycie o podwyżki?
A mogły wtedy wywalczyć każde podwyżki!
Zadaj to pytanie jednak nie mnie! Zadaj je sobie i sobie odpowiedz. Ale szczerze!

cyt: "W związku z tym niektórzy dostali nawet 600 zł podwyżki, ale jest to związane z dużymi różnicami w wynagrodzeniach osób wykonujące podobne czynności."
Czyli pieniądze te zostały rozdysponowane niezgodnie z ich przeznaczeniem?
Przeznaczone były bowiem na wartościowanie stanowisk pracy nie na wyrównywanie kominów, jakkolwiek byłoby to słuszne!
Czyżby związki się zgodziły na podział niezgodny z przeznaczeniem tej rezerwy?
Bardzo ciekawe!

Czy Panowie przedmówcy nie uważacie, że należy wlaczyć zwiększenie tym co mają mniej ale nie kosztem innych tylko staraniem o relane podwyżki?
Czy Pan Panie Krszytofie, który pisze rzeczy, które ostatnio naprawdę mnie zaskakują nie uważa, że taki podział oznacza, że jedno stanowisko (podobne) warte jest wg, takiego podziału 6 razy więcej od drugiego?
(Nie ma wątpliwości, że taki wniosek musi się nasuwać- choć to czysty nonsens- prawda? Ktoś wykonuje 600 % normy?)
Prosze bez emocji mi to jakoś wyjasnić.

Pieniądze zostały przeznaczone zgodnie z przeznaczeniem, Pan to wie, ja to wiem, reszta to gra słów (a to Pan lubi:D)
Szczegółowych odpowiedzi udzielą Panu Koledzy ze ZZ SzNPiA.

Szanowny Panie Arturze C.
Czyli jednak MrRobin miała rację pisząc,ze za chwilę się Pan zaloguje.
Tylko,że odpowiedź Pana jest nie na temat,bo nie mówimy o historii i zaniedbaniach związków zawodowych,tylko o dniu dzisiejszym.A dziś jest takie,że za wykonywanie identycznych obowiązków cywile i funkcjonariusze otrzymują nie identyczne wynagrodzenie.Na niekorzyść funkcjonariuszy oczywiście.

koledzy

"Kolegów to ja mam na...Powązkach" Panie Krzysztofie! :D
Nie jestem z związku w Poznaniu - odniosłem się do Pana wypowiedzi ale naturalnie nie musi mi Pan przecież odpowiadać.:D

zoll

Niekiedy tak jest jak Pan pisze - zgadza się
Mówmy więc o "dniu dzisiejszym".
"Dziś jest takie" że celnik otrzymuje 100 % zwolnienia, dodatkowy urlop na choć pracuje z cywilem na jednym nadzorze, czy nie tak jest dziś?
Ale czy nie jest głupotą wręcz obwinianie się wzajemne o to ?

Back
Do góry