https://www.tvn24.pl/podwyzka-i-pel...-minister-proponuje-policjantom,870179,s.html
Czy to rozwiązanie objęłoby i nas czy po raz kolejny nie?
Za to, że jesteśmy osrani nie obejmie nas !!!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
https://www.tvn24.pl/podwyzka-i-pel...-minister-proponuje-policjantom,870179,s.html
Czy to rozwiązanie objęłoby i nas czy po raz kolejny nie?
Oni za marchewkę tego mnie robią..... A nasi związkowcy regionalni na co liczą, że jak będą cicho to dostaną âmarchewkęâ. Wybaczcie ale nie!!!
Też się boję, że znowu będziemy jakimś niechlubnym wyjątkiem. Tak jak teraz gdzie takim jak ja i moi koledzy wpisano durne 55 lat. Co z tego, że mamy lata służby. Trzeba tego pilnować.
Wybacz @bolo1999, ale nie rozumiem ...
Propozycje przedstawione przez MSWIA są moim zdaniem satysfakcjonujące nawet dla przyjętych po 1999 gdyż podwyżka 610 zł powoduje że rośnie podstawa do wyliczenia emerytury a jak wiadomo mają liczone z ostatniej pensji więc przy pełnej wysłudze 610 zł podwyżki daje to emkę wyższą o ok.450 zł . Propozycje są korzystne dla starych jak i młodych każdy po 610 zł podwyżki, l4 płatne 100% a młodzi bez ograniczenia wiekowego 55.
tylko sc-s i celnicy.pl, bez fzzsm
jak drzewiej
trzeba będzie pójść po swoje do wawy
Ja to widzę tak, jeśli policjanci przystaną na propozycje rządu to my jako celnicy nic nie osiągnęliśmy, owszem nie będzie warunku 55 lat przechodzenia na emkę ale też te nasze emki będą bardzo niskie po latach służby liczone od 1 lipca 2000 roku i na tym koniec. W policji, SG, PSP jest bardzo dużo ludzi którzy przyjęli się właśnie po 01.01.1999 r. i oni też będą przegrani. Ja mam nadzieję, że policjanci nie przyjmą tych warunków. Musimy czekać do poniedziałku kiedy związki zdecydują czy przyjąć czy nie. A jak zdecydują się jednak na nie przyjęcie tych propozycji to na 02.10.2018r. musimy się pokazać na pikiecie, bo to jest w naszym interesie żeby tam być.
... Jedyna mozliwość jaka nam pozostaje to masowe wypowiedzenia i odejście z tego badziewia jakim stała się SCS!!
...