stefan 123
Dobrze znany użytkownik
- Punkty reakcji
- 1 165
Co do wyjazdu na pikietę. Pisałem już wyżej, że wymieniano na konferencji kto będzie na manifestacji. Nas nie wymieniono jako formacji, co jest wymowne, w szczególności w świetle tego, że byliśmy wcześniej wskazywani jako SCS, a na manifestację już Nas nie wymieniono.
Tak jak wyżej napisałem staramy się temat pociągnąć i coś ustalić. Jak będziemy coś wiedzieć to poinformujemy niezwłocznie.[/FONT][/COLOR][/LEFT]
Ja rozumiem to tak, ale zastrzegam, że to moje subiektywne odczucie.
Pominięcie SCS jest spowodowane nic nie robieniem w trakcie protestu związku zawodowego "reprezentującego" funkcjonariuszy SCS, który jest w Federacji SM. Nie rozumiem jednak dlaczego zamknięto się na celników całkowicie, wszak wysyłaliśmy dwukrotnie wniosek o poparcie i oddawaliśmy się wręcz do dyspozycji Federacji ZZSM jako największy ZZ w SCS i całym KAS https://celnicy.pl/content.php/4670-Kolejne-poparcie-dla-Federacji-Służb-Mundurowych
Niestety najprawdopodobniej jest tak jak napisał Sławek związek reprezentujący celników w FZZSM został delikatnie mówiąc odsunięty ze względu na nic nie robienie. A ponieważ był to jedyny celniczy związek w Federacji to teraz już nie mamy nikogo kto dbałby o nasze interesy. Stąd też pomijanie Służby Celnej w proteście. Jutro rozmowy z MSWiA ale niestety bez udziału naszych związków.
02.10.2018r dzień protestu SM niestety również bez udziału naszych związków. Ja pomimo wszystko jadę niezależnie od tego czy nasze związki celnicze będą organizować jakiś wyjazd czy nie. Niestety zostaliśmy sami.