Zwolnienia zawieszonych w Przemyślu

• Thread starter Thread starter Nie zarejestrowany
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
ale termin jakich zażaleń minął i nie zostały rozpatrzone?

... to jest bardzo skomplikowane

- najpierw było Postanowienie o wszczęciu postępowania w sprawie zwolnienia zawieszonych fun - przysługiwało złożenie wyjaśnień, których nikt nie czytał i nie rozpatrywał
- później przyszła szimelkowa odpowiedź (do wszystkich jednakowa) Postanowienie o odmowie zawieszenia postępowania wszczętego postanowieniem ...- od tego gniota przysługiwało zażalenie do 7 dni
- nim jeszcze te 7 dni upłynęło przyszła decyzja o zwolnieniu w terminie natychmiastowym

- sam widzisz, że zrozumienie tego wszystkiego nie jest takie proste i wymaga głebszych przemyśleń...

może takie działanie jest celowe, bo z powodu uchybień formalnych całe postępowanie idzie w pi.....u do uchylenia

]może takie działanie jest celowe, bo z powodu uchybień formalnych całe postępowanie idzie w pi.....u do uchylenia

Oby tak było bo nasz pan dyrektor to palcem nie kiwnął i jeszcze żałuje ,że tak długo nas trzymał w pracy.
Mam nadzieję ,że nasza pani radca prawny coś nakręciła bo przynajmniej ja tego im nie odpuszczę.

Oj nakręciła!

]może takie działanie jest celowe, bo z powodu uchybień formalnych całe postępowanie idzie w pi.....u do uchylenia

Oby tak było bo nasz pan dyrektor to palcem nie kiwnął i jeszcze żałuje ,że tak długo nas trzymał w pracy.
Mam nadzieję ,że nasza pani radca prawny coś nakręciła bo przynajmniej ja tego im nie odpuszczę.

W sprawach zakończonych ostateczną decyzją wznawia się postępowanie, a nie wszczyna.
A kwiatków jest wile wiecej!

zamiast życzeń

dyrektor IC Przemyśl zamiast życzeń światecznych rozesłał decyzje zwalniające ze służby.Wiedział że jest tradycja wysyłania kartek ale nie wiedział jakich, olał wnioski dowodowe i nie tylko OLAŁ WSZYSTKICH CELNIKÓW ZAWIESZONYCH /Częściowo już zwolnionych/ i WAS WSZYSKICH PRACUJĄCYCH bo kiedys też będziecie zawieszeni. Dla wszystkich zawieszonych i zwolnionych z Medyki najserdeczniejsze życzenia świateczne i lepszego Nowego roku

Nie rób drugiemu tego co tobie niemiłe!

dyrektor IC Przemyśl zamiast życzeń światecznych rozesłał decyzje zwalniające ze służby.Wiedział że jest tradycja wysyłania kartek ale nie wiedział jakich, olał wnioski dowodowe i nie tylko OLAŁ WSZYSTKICH CELNIKÓW ZAWIESZONYCH /Częściowo już zwolnionych/ i WAS WSZYSKICH PRACUJĄCYCH bo kiedys też będziecie zawieszeni. Dla wszystkich zawieszonych i zwolnionych z Medyki najserdeczniejsze życzenia świateczne i lepszego Nowego roku

Przyjdzie czas i na DIC, bo tak to się w życiu dziwnie plecie, że krzywda ludzka wraca w dwójnasób.
Historia dowodzi, że łaska Pańska na pstrym koniu jeździ.

jeszcze DIC z Przemysla nie doręczył decyzji w sprawie zwolnienia ,a już na konto wpłynęła tylko połowa kasy dla zawieszonych .Co jest grane?

jeszcze DIC z Przemysla nie doręczył decyzji w sprawie zwolnienia ,a już na konto wpłynęła tylko połowa kasy dla zawieszonych .Co jest grane?

kolejne przestrzeganie prawa w wykonaniu naszej kadry kierowniczej - decyzja jest wyraźnie z dniem doreczenia, ale to przecież dla nich ..pikuś..

krzywda ludzka

Przyjdzie czas i na DIC, bo tak to się w życiu dziwnie plecie, że krzywda ludzka wraca w dwójnasób.
Historia dowodzi, że łaska Pańska na pstrym koniu jeździ.

to w naszej służbie przestało funkcjonować jak więcej jadu tym bardzie zasłużeni i docenieni
nie wierzę w powrót krzywd do nich prawie jak w starym GIERKOWSKIM sloganie
A IM ŻYJE SIĘ LEPIEJ I DOSTATNIEJ .

Zwracam się do byłych celników, zwolnionych i pozamykanych oraz zwalnianych funkcjonariuszy oraz do pana Siwego!
Jak można wykorzystać moją wiedzę na temat jak poniżej, afery jaka rozpętano przeciwko celnikom czego efektem było zamykanie i zwalnianie celników a to,że było to na zamówienie polityczne nie ulega wątpliwości i wszyscy wiedzą na czyje.
Swego czasu, to chyba było w lutym 2007 roku, byłam świadkiem wraz z moją córką i zięciem pewnego zdarzenia. Pasażer autobusu powracającego z Opery Lwowskiej, będąc w stanie po spożyciu alkoholu, zdenerwowany długim oczekiwaniem na odprawę celno-paszportową na przejściu granicznym Medyka-Szegini wygłaszał takie oto słowa...” najpóźniej maj, czerwiec pan K. rozp....li to przejście!..”co było później wszystkim wiadomo....
W dniu dzisiaj tj. 30grudnia 2009 roku osoba ta w mojej obecności potwierdziła to co mówiła wtedy w tym autobusie, uprzedziłam jednocześnie,że wezwę go na świadka w wiadomej sprawie by to publicznie powiedział ponownie a świadkiem dzisiejszej rozmowy była osoba, która to z pewnością potwierdzi.
Rozmawiałam z adwokatem o tym incydencie z zamiarem powiadomienia Prokuratury o spisku jaki uknuli politycy PiS-u, jest to jednak sprawa związana z politykami i może być rozmydlona bo prokurator prowadzący sprawę przeciwko celnikom zbagatelizuje i zignoruje to bo musiałby powiedzieć kto nakazał mu takie działanie a tego nie zrobi bojąc się o własne stanowisko. Mimo to nie można tego tak zostawić i uważam,że trzeba to medialnie nagłośnić.
Jeżeli ktoś ma jakieś propozycje co do rozwiązań w tej sprawie to proszę pisać na priv.
user_invisible.gif
progress.gif

i pozamiatane zawieszeni już są zwolnieni jakieś odwołania do szefa, który wydał polecenie zwalniać nic nie dadzą. WSA potwierdza zgodność z prawem decyzji o zwolnieniu

I WSZYSCY ZAPOMINAJĄ O ZAWIESZONYCH

Czy w przmyslu zwrocili ta polowe kasy i od kiedy was zwolnil dic czy z dniem 1 stycznia ?

WSA potwierdza zgodność z prawem decyzji o zwolnieniu

kto juz zdążył skierować decyyzję o zwolnieniu do SA? coś za szybko!

warto poczytac orzeczenia wsa i nsa w bazie orzeczeń
upływ 12 miesięcy jest bez dyskusyjny

Wydymali nas bez mydła, zwolnienie bez wypowiedzenia to zasiłek po 180 dniach

Oliwa na wierzch wypływa.

?
nikt już się tym nie interesuje?

Na postanowienie w sprawie zawieszenia postępowania służy stronie zażalenie. Art 101 § 3 kpa. DIC w Białej to wiedział i wniesione zażalenie do SSC stało sie skuteczne. DIC w Przemyślu tego nie wiedział i zwolnił. Jak myślicie, co zrobi WSA?

Na postanowienie w sprawie zawieszenia postępowania służy stronie zażalenie. Art 101 § 3 kpa. DIC w Białej to wiedział i wniesione zażalenie do SSC stało sie skuteczne. DIC w Przemyślu tego nie wiedział i zwolnił. Jak myślicie, co zrobi WSA?

DIC w Przemyślu dopiero teraz zorientował się że nie jest organem właściwym do rozpatrzenia zażalenia - miesiąc po terminie i prawie miesiąc od zwolnienia funkcjonariuszy
i przysyła Postanowienia o przesłaniu do SSC do rozpatrzenia. Jak to się ma do faktu zwolnień??

Back
Do góry