Napisałem:
"...Absolutnie jednak potępiam jakiekolwiek składanie gratulacji
(także w ramach sarkazmu) ..."
Czyli w świetle cytowanej sentencji, robisz sobie "jaja z pogrzebu", choć nikomu z tym do śmiechu.
Cóż, wolno Ci pisać co zechcesz - nie ma Cię kto zbanować.
Ja jednak nadal protestuję przeciwko rzeczonym gratulacjom, które uznaję całkowicie za nie na miejscu ...
Spokojnie CAT. Oceniam Cię jako inteligentnego człowieka, więc skoro zrozumiałeś ironię w moim poście to nie powinieneś tak reagować. Ironia wszak, to przeciwieństwo tego co zostało nią wyrażone.
Awansowanie działaczy Zrzeszenia mnie nie dziwi - Wcześniej Przewodniczący z Krakowa J.Maciejko, teraz Przewodnicząca całego Zrzeszenia B.Smolińska.
Już w maju i czerwcu po działaniach i zachowaniu B.Smolińskiej widać było, że działa po swojemu wbrew interesom ogółu środowiska. Pomyślałem wtedy sobie, cóż trudno, to typowe Jej zachowanie, jak wielokrotnie wcześniej i trzeba po prostu z tym żyć i robić swoje. Podobnie zachowywała się podczas protestu w 2012 roku, kiedy w dniu rozpoczęcia czynnej akcji pojechała do J.Kapicy do MF, co było dla nas szokiem i w wielu innych sytuacjach, jak np. w 2009 roku, kiedy klepnęła Min. Boniemu i J.Kapicy(nie tylko ona) wartościowanie i mianowania zaraz po pikiecie przed Sejmem.
CAT. Czy ja muszę inteligentnym ludziom opisywać szczegółowe kulisy takich awansów różnej maści działaczy związkowych?
Są przecież oczywiste. Wiem co piszę, bo już ponad rok temu pytano mnie w MF, jakie stanowisko dla siebie widzę.
Nie muszę też przecież inteligentnym ludziom wyjaśniać, że moja zgoda na to, oznaczałaby deal z MF przeciwko interesom środowiska zawodowego, a także totalne zaszkodzenie ZZ Celnicy PL i całemu ruchowi związkowemu w Naszym środowisku. Innymi słowy oznaczałoby to zaprzaństwo do potęgi n-tej.
Ps. Zaznaczam, że to są tylko domysły na temat kulis awansu Przewodniczącej Zrzeszenia(mam tutaj na myśli samo przejście do MF, bo to na razie potwierdzają w rozmowach działacze Zrzeszenia) i może jednak Przewodnicząca zasłużyła czym innym, np. jest tak merytoryczna
CELNIKU ZDEKLARUJ SIĘ!