zmiany zmiany

Rachmistrzu, zrozumiałem, aż takim debilem nie jestem, mimo że specjalista. Ja ze swoją obecną kasą, choćbym się zesrał, zostanę do emerytury. Do kasty wyżej nie wskoczę, raz na 5 lat dostanę awans w stopniu 50 zł brutto.

Ta kasa funkcyjna tylko szefostwo zintegruje, będą dymać jak w zegarku.

Zintegruje i zmotywuje, ale do gonienia podwładnych by dymali jak w zegarku.

Pisałem o władzy. Wiadomo, że zwykłego funkcjonariusza mozna zgnoić bez bez problemów

Fakt, można szczególnie jak się sobą nic nie reprezentuje i wyładowuje swoje frustracje i kompleksy na podwładnych.

....

To prawda osobiscie znam pare osob ktore na kilka dni przed wartosciowaniem przeniesionych zostalo z ref. dozoru do KP. Narazie pozostali w RD ale nie zostali tam zwartosciowani - wiecie czemu??
-a co może powiedzieć były cywil , który został przeniesiony na oddział celny. wcześniej pracował na st. nadzorze, teraz odprawia ,a jedyne przygotowanie to samokształcenie na oddziale? mimo kilkunastu lat pracy i wyższego wykształcenia oraz przyznanego w lipcu stanowiska st. specjalisty teraz tylko specjalista. kierownik w porządku, moim zdaniem starał się postąpić uczciwie i sprawiedliwie. tylko po co było wcześniej rozdysponować częsć pracowników zupełnie bez sensu, a może i z sensem, tylko ja o nim nie mam pojęcia

Do Gruszki :) Spokojnie ! Jadę na tym samym wózku co Ty :) Po trzydziestu paru latach pracy zostałem aż St. Specem i moja kariera zawodowa została zatrzymana. Jak się uda to na emeryturę przejdę w stopniu st. aspiranta. Pod warunkiem,że mnie wyślą po 5 latach na kurs, który zaliczę i potem jeszcze awans co 5 lat. Tak więc spokojnie kolego /koleżanko?/ Nie było moją intencją Ciebie urazić. Jeżeli tak się poczułeś/aś/ to przepraszam.

Ostatnia edycja:
[Cytat Napisał rachmistrz Zobacz post
Pisałem o władzy. Wiadomo, że zwykłego funkcjonariusza mozna zgnoić bez bez problemów

Fakt, można szczególnie jak się sobą nic nie reprezentuje i wyładowuje swoje frustracje i kompleksy na podwładnych.[/QUOTE]

Nie tak całkiem, bowiem mobing w służbach mundurowych był w NSA i wyroki są jednoznacznie na korzyść funkcjonariusza w nowej ustawie o służbie więziennej wpros zabrania się mobingu.Zostają jeszcze sądy cywilne gdzie można dochodzić odszkodowań za brak awansów,premii,podwyżek to także wynika z wyroków NSA.
A więc nie jesteśmy całkowicie zdani na łaskę frustratów jak pisze "mess".

pulp fiction celna

"...Tuż przed rozdaniem nowych stanowisk, poczujesz lekkie ukłucie. To twoja wkurwiona ambicja. Pie*** ambicję! Ambicja tylko boli... nigdy nie pomaga. Zwalcz tą jeb*** ambicje w sobie. Bo za rok, dwa...., powiesz sobie....wujek Kaplica miał racje "

"...Tuż przed rozdaniem nowych stanowisk, poczujesz lekkie ukłucie. To twoja wkurwiona ambicja. Pie*** ambicję! Ambicja tylko boli... nigdy nie pomaga. Zwalcz tą jeb*** ambicje w sobie. Bo za rok, dwa...., powiesz sobie....wujek Kaplica miał racje "

Ludzie bez twarzy, Ludzie bez serc - to cytat za takiej sobie piosenki. Tu wypadałoby dodać bez mózgu czy tylko wazeliniarz, który sie pojawił tu na chwilkę ?

Back
Do góry