Zespoły rozpatrujące wnioski związane z wyznaczonym miejscem pełnienia służby / pracy

• Thread starter Thread starter cat
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Ktoś tu popuścił niedawno farby, że DIASi nie pociągają za sznurki...nie znają ludzi. Ktoś to robi z"drugiej linii"...Pytanie kto. Może ktoś coś podrzuci bo naprawdę nie mam pojęcia, ale czuję przez skórę, że niejeden ścieżkę drepcze gdzie trzeba i kolana wyciera...

W sprawie propozycji właściwy jest DIAS. Dlatego zwalanie przez was winy na NUCS w tym zakresie uważam za niepoważne. Twoje przypuszczenia są nietrafione - nie rozmawiałem z DIAS i nie zamierzam, chyba że dostanę polecenie służbowe. Odnośnie jego działań w sprawie procesu składania propozycji wyrażę swoją opinię na piśmie we właściwym czasie, niezależnie od tego czy dostanę propozycję i jakiej treści.

Nie jestem obrońcą SKAS czy NUCS, po prostu trzymam się faktów, z czym niektórzy tutaj mają najwyraźniej problem.

formalnie to na czele Państwa stoi Premier i Prezydent - sądzisz że to oni podejmują decyzje?

tak samo jest z dias, nuc-s i innymi decydentami

otwórz oczy na rzeczywistość

formalnie to na czele Państwa stoi Premier i Prezydent - sądzisz że to oni podejmują decyzje?

tak samo jest z dias, nuc-s i innymi decydentami

otwórz oczy na rzeczywistość

Ustawa wprowadzająca KAS nie nakłada na Prezydenta RP obowiązku składania KAS-owych propozycji, więc porównanie niezbyt trafne.

Skoro uważasz, że DIAS stojący na czele zespołu ds. formułowania propozycji i zobowiązany do składania tych propozycji przepisami nie odpowiada za ten proces, to czy możesz wskazać chociaż jedną rzecz, za którą jest odpowiedzialny?

Nie ma już DICów.

Poza tym apeluję do wszystkich forumowych fanów DIASów - wasze próby zwalania odpowiedzialności za to co się dzieje na NUCS są po prostu śmieszne.

Wiesz co kandydat pałuj się, jak będę chciał to będę nadal uzywał nazw Służba Celna oraz DIC i NUC. Nazwa skarbowy nie przechodzi mi przez klawiaturę. Ja do swojej świadomości nie dopuszczam likwidacji Słuzby Celnej. Na moim mundurze jest napisane SŁUŻBA CELNA i tych nazw będę dalej używał i co mi k.... zrobisz.

Kto odpowie bez wahania:

- Któż taki, czuwa nad przestrzeganiem Konstytucji ?

- Dla kogóż to, dobro Ojczyzny i pomyślność obywateli są zawsze najwyższym nakazem ?

ps
Przyznaję, że pytania o suwerena, zadać się boję ...

Wiesz co kandydat pałuj się, jak będę chciał to będę nadal uzywał nazw Służba Celna oraz DIC i NUC. Nazwa skarbowy nie przechodzi mi przez klawiaturę. Ja do swojej świadomości nie dopuszczam likwidacji Słuzby Celnej. Na moim mundurze jest napisane SŁUŻBA CELNA i tych nazw będę dalej używał i co mi k.... zrobisz.

Jedyny sposób na KBWZP, nie reagować.

Ostatnia edycja:

Swoją drogą, zaklinanie rzeczywistości chyba do niczego nie prowadzi...to tak jak by się obrazić na tegoroczny maj, że jest zimny.

Ustawa wprowadzająca KAS nie nakłada na Prezydenta RP obowiązku składania KAS-owych propozycji, więc porównanie niezbyt trafne.

Skoro uważasz, że DIAS stojący na czele zespołu ds. formułowania propozycji i zobowiązany do składania tych propozycji przepisami nie odpowiada za ten proces, to czy możesz wskazać chociaż jedną rzecz, za którą jest odpowiedzialny?

kosmiczny chłoptaś

nie będę schodził na twój poziom

i co mi zrobisz?

tyle osób ma już ciebie dość a ty nadal swoje

szczęścia życzę

w służbie - za paręnaście lat w terenie poznasz co to za miodzik

może wtedy dojrzejesz

bez odbioru :)

Cat coś mi się wydaje, że piszesz scenariusz do kolejnego odcinka ucha prezesa :)

Przeceniasz mnie. :o

Ja tylko zauważam "urodzonych komików", pokroju KBWZP. Ich "teksty" można wykorzystać dwojako,
a że płaczu jest już dosyć, to chyba lepiej się z nich pośmiać ...

Przeceniasz mnie. :o

Ja tylko zauważam "urodzonych komików", pokroju KBWZP. Ich "teksty" można wykorzystać dwojako,
a że płaczu jest już dosyć, to chyba lepiej się z nich pośmiać ...

Daj spokój. szkoda zdrowia na tłumaczenie...

Czy ktoś wie kiedy w Przemyślu na granicach będą dawać propozycje?

Niczego odkrywczego nie napiszę obstawiam że najpóźniej do środy, w lubelskiej dzisiaj był "sąd ostateczny" ZPE i granica jest już po propozycjach jeszcze w kwietniu, chociaż tam są wyjątki, w pozostałych komórkach oczekiwanie.

Back
Do góry