zarobki...

• Thread starter Thread starter etrase
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
E

etrase

Gość
:eek:Witam

mam pytanko,dosc czesto pojawiaja sie ogloszenia o prace w celnej, w zwiazku z tym mam pytanko co do zarobkow f-szy celnych na przygotowawczej oraz miejsce pracy...jest miejscem zamieszkania?

pozdrawiam:)

Miejsce zamieszkania Gdynia,tam też praca.2 lata w służbie,10 lat pracy(doliczane jako wysługa lat) i netto 1829 zł.Koledzy i koleżanki którzy przyszli razem ze mną ale studiowali dziennie mają jakieś 1650 netto.

MKC, z miejsca zamieszkania dojeżdżam do pracy jakieś 60 kilometrów, netto mniej więcej tyle ile kolega post wyżej, może nieco mniej. W przygotowawczej zarobisz od 1200 na rękę może do 1500/ zależy od Izby.

Dzieki za odpowiedzi,interesuja mnie glownie Wydzialy zwalczania przestepczosci,ale rozumiem ze zarobki sa porownaywalne z w/w.....

Pozdrawiam

To że interesują Cie te wydziały nie oznacza że tam trafisz....
Piniądze te same, a niekiedy nawet mniejsze...

?????????

......zwalczania czego ???????????te Wydziały powoli umierają śmiercią naturalną a ponadto wypierane są przez SG-niestety:mad:

Dziecko...

Daj sobie spokój,poszukaj sobie innej firmy,tu są same k.... i przydupasy,będziesz płakać po paru miesiącach,jesteś ambitna,szukaj gdzie indziej.Ta profesja skazana na zagładę...Nie zrobisz tu kariery........................................

Daj sobie spokój,poszukaj sobie innej firmy,tu są same k.... i przydupasy,będziesz płakać po paru miesiącach,jesteś ambitna,szukaj gdzie indziej.Ta profesja skazana na zagładę...Nie zrobisz tu kariery........................................

jestem pewien, że kariere robisz w cle i odganiasz mlodych zdolniejszych od swego korytka

Przyrósł Ci ryj do koryta a dupa do krzesła została przyklejona, czego boisz się innych dopuścić do służby, skoro jest tak żle jak twierdzisz to niech sami się o tym przekonają, chyba że każdy nowy jest dla Ciebie zagrożeniem , popatrz w lustro - i co widzisz - k.....ę, czy przydupasa ?????????

himalaistka i algida, czytając Wasze posty dochodzę do wniosku że kończyliście tą samą szkołę, Wasze słownictwo i sposób narracji jest bardzo ubogie, wręcz prymitywne i chamskie, takimi postami pokazujecie jakim człowiekiem jest celnik, (szczęście że nie wszyscy)

Dzieki za odpowiedzi,interesuja mnie glownie Wydzialy zwalczania przestepczosci,ale rozumiem ze zarobki sa porownaywalne z w/w.....

Abstrahując od niektórych użytkowników i ich wypowiedzi (Koledzy i Koleżanki, stosując wulgaryzmy w naszych postach, sami sobie wystawiamy najlepszą opinię. Osoba, która zaczęła ten wątek, nie jest funkcjonariuszem celnym, i oczekuje obiektywnej i co za tym idzie pewnie wyczerpującej odpowiedzi).

Kolego, jestem w WZP od początku mojej słuzby (2002 rok). Przed uniowstąpieniem też nazywaliśmy się ładnie Wydział Kontroli Operacyjnej. I na tym koniec, my zawsze się tylko ładnie nazywaliśmy. Rozumiem, że do pracy w tej komórce skłania Cię ładna nazwa i co za tym idzie idealistyczne jej rozumienie. Żeby zrozumieć co robimy, wystarczy, że poczytasz inne wątki, ale pokrótce:
WZP to zarówno sam wydział, czyli góra Naczelnik i jego zaplecze jak i ramię wykonawcze WZP - Referaty Grup Mobilnych jak i Kontroli Zatrudnienia Cudzoziemców - te będą istniały do 1 maja 2009, tak przynajmniej zakłada reforma naszej służby i jej szef J. Kapica. Potem te zadania przejmie SG. Co do zadań Grup Mobilnych, to najogólniej zajmujemy się zwalczaniem przestępczości z zakresu KKS(przemyt itp). I tu kolego, może Cię rozczaruję, ale mamy bardzo małe uprawnienia: nie mamy broni, nie możemy zatrzymywać osób, nie wolno nam prowadzić działań operacyjnych i jeszcze wielu innych rzeczy. Natomiast co do służby w WZP, to tak jak napisał któryś z moich przedmówców, nie wiadomo czy tam trafisz, to zależy od Izby, do której złożysz podanie, czy akurat są etaty w WZP. Zarobki są takie same wszędzie obojętnie czy pracujesz w finansach, czy na drodze. Zaczynasz karierę od 3 lat służby przygotowawczej. Na koniec tylko zaproponuję Ci, idz chłopie do Policji, SG albo ITD, ewentualnie SOK, każda z tych służb ma większe uprawnienia, a porównywalny stopień trudności w ewentualnym naborze i utrzymaniu się w służbie.
Życzę powodzenia:)

Ostatnia edycja:
Z tym ITD też nie jest tak różowo ostatnio przynajmniej w Katowicach pozwalninało się pare osób - po zdobyciu odpowiedniej wiedzy i doświadczenia większe firmy transportowe biorą ich jako konsultantów ( szczególnie do ADR) i kasa x2 niż w ITD.

wielokrotność kwoty bazowej

wielokrotność kwoty bazowej w 2009 roku służb mundurowych

policja - 2,65 (Dz.U z 31.12.08 nr 236,poz.1623
SG -2,67 (Dz.U z 31.12.08 nr 236,poz.1624
S.Poż- 2,59 (Dz.U z 31.12.08 nr 236,poz.1625
SC -?????

Skoro jest tak zle....

Moi drodzy koledzy i koleżanki

skoro zarabiacie 1850 zł netto i jeszcze musicie dojechać na swój koszt do miejsca pracy to dlaczego dalej funkcjonujecie w cle. Już mam dosyć waszego ciągłego biadolenia, za przeproszeniem tyłki wam przyspawali do krzeseł czy co ? Jak się nie podoba to zapraszam do Urzędu Pracy dopiero tam zobaczycie tragedię.

Back
Do góry