Zamach na ZZ Celnicy PL - odsłona II

Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego zmienić nie jestem w stanie. Daj mi siłę, bym zmieniał to co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego.​
— Marek Aureliusz

Chrystus wypędził handlarzy ze świątyni, potem handlarze zmądrzeli:przywdziali szaty kapłańskie.

-autor nieznany

Dwa małe cytaty o mądrości dla wypuszczenia złych emocji,pamiętajmy jednak,mądrości nikt nikogo nie nauczy,a zło wróci do złego...... ze zdwojoną siłą.Władzy puszczają nerwy....

Panie Sławku, jesteśmy z Panem.

rachmistrzowi celnemu Sławomirowi Siwemu zarzuca się naruszenie obowiązków służbowych polegających na:
- umyslnym naruszeniu dóbr osobistych innych funkcjonariuszy w czasie pełnienia służby
-naruszeniu norm wymienionych w Kodeksie Etyki Funkcjonariusza SC, w myśl których w czasie służby i poza nią funkcjonariusz celny postępuje w sposób nie godzący w prestiż SC i dobre imię jej funkcjonariuszy
- niedochowaniu obowiązków strzeżenia dobrego imienia służby oraz honoru i godności funkcjonariusza celnego wynikającego ze złożonego ślubowania
-naruszenia obowiazku godnego zachowania się w służbie i poza nią

Wszytskie ww. zarzuty są za prowadzenie działalności społecznej

Jeżeli się stawia takie zarzuty to już jest agonia władzy (tonący brzytwy się chwyta) i oby następcy JK (paprykarza) mieli to w świadomości, że nie jesteśmy (ZOLLE) ludźmi którymi się da manipulować. 3m się SŁAWKU cieplutko. Za tym co robisz jest zdecydowana większość ZOLLI. I myślę, że jeżeli SSC będzie tak dalej "zastraszał", to powtórka stycznia (paraliż wschodniej granicy UE) pewna.

...
- umyslnym naruszeniu dóbr osobistych innych funkcjonariuszy w czasie pełnienia służby

Przepraszam, że bagatelizuję pozostałe punkty, ale ten mnie szczególnie niepokoi.
Taka forma oskarżenia bądź co bądź - PUBLICZNEGO, to już wykracza poza sprawy wyłącznie służbowe ...
Oznacza to również, iż JAKIŚ "FUNKCJONARIUSZ CELNY" WNIÓSŁ OSKARŻENIE O NARUSZENIE DÓBR OSOBISTYCH!
Być może nie ma takiego "funkcjonariusza", a tylko formułujący zarzuty "przedobrzył" z gorliwością - wtedy to raczej on sam nie wywinie się od odpowiedzialności.
Jeżeli jednak znalazł się taki ... X (przecież nie napiszę Celnik!), to prędzej czy później zmieni swoje słowa ...

tylko pamietaj sławek nie zrób takiego błedu jak ja ,jak wygrasz w wsa a napewno wygrasz ...widac to juz po ogólnikowych pierdołach a nie konkretach to nastepny przystanek oskarzenie prywatne karne jak jeden beknie stołek to wtedy dadza ci spokój ......pozdrawiam i nie przejmuj sie .
ps.mam nadzieje ze dałes znac helsinskiej fundacji,batorego,wszelakim komisjom,posłom ,senatorom ,kancelarii prawnej itc itd.......

-naruszeniu norm wymienionych w Kodeksie Etyki Funkcjonariusza SC ...nie do wiary i to kto komu stawia takie zarzuty !!!
Koleżanki i koledzy celnicy !!!
Bądźmy solidarni z pierwszym Przewodniczącym celniczego zwiazku zawodowego który stanął w obronie zwykłych celników !!!
Bądźmy solidarni z Przewodniczącym Związku, który który jako jedyny nie przyłączyl się do "reformy wg wzoru obecnego ssc" formacji ktora znacząco zasila budżet Państwa
Bądźmy solidarni z naszym kolegą Slawkiem, za posrednictwem ktorego w styczniu 2008r. poczulismy sie silni i potrzebni naszej Polsce
Bądźmy solidarni i deklarujmy nasza jedność, tak jak zimą 2008r.!
Bądźmy solidarni i jesli nie jestesmy zdecydowani na tą formę to wspomagajmy naszego kolege wplata na konto zwiazkowe w celu obrony jego przez nalepszą Kancelarie Adwokacką - to zaboli generała.
Nie możemy pozwolić na przegraną jak w 2008, gdy za nas zadecydowały nie celnicze związki,a w szczególności ich przywódcy!!!
Teraz mamy jeden celniczy polski związek zawodowy i brońmy go wszyscy staży i młodzi do końca ...działalności Służby Celnej

...

NIe martw się Sławku, nosił wilk razy kilka ponieśli i wilka (albo Koguta), ale mysle, że to dla Ciebie swego rodzaju nobilitacja, bo po prostu nie dają Tobie rady:-)))
trzymaj się

jest chyba tylko jeden funkcjonariusz celny? w RP który może stawiać takie zarzuty Sławkowi i jest to z pewnością sam Szef Służby Celnej Jacek Kapica ............................

Aby być funkcjonariuszem trzeba skończyć zasadniczy kurs celny !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ww. zarzuty są postawione na podstawie,

dwóch pism ZZ Celnicy PL:
- pierwsze to zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa w związku z mianowaniem funkcjonariuszy celnych na stopnie słuzbowe,

- drugie to pismo Związku wzywające SSC do złożenia rezygnacji z zajmowanego stanowiska.

Ponadto zarzuty postawiono za wpisy na forum oraz za wypowiedzi do mediów informujące o stanowisku Związku na temat wartościowania.

bez urazy ale ...

treść "zarzutów", które poznaliśmy to raczej prywatne pretensje.
szokujący jest fakt wykorzystania postępowania dyscyplinarnego w prywatnej wojnie o naciągany wizerunek tzw. modernizacji, mianowania i wartościowania.
o pomniejszych wynalazkach nie wspominając.

---------------------------------------
Celniku, już czas !
ZADEKLARUJ SIĘ

troche mnie to nie dziwi ,jak prokuratura łyknie temat bedzie musiala połknac te żabe i szukac winnych jak myslicie kogo sie czepia jak nie daj boze wygra pis ?????a teraz przy ustawie o odpowiedzialności funkcjonariuszy publicznych orzeczenie o zwrocie takch kwot wypłaconych wyrównań mina jacka bezcenna.......
sławek pamietaj co cie nie zabije to cie wzmocni!!!

Ww. zarzuty są postawione na podstawie,

dwóch pism ZZ Celnicy PL:
- pierwsze to zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa w związku z mianowaniem funkcjonariuszy celnych na stopnie słuzbowe,

- drugie to pismo Związku wzywające SSC do złożenia rezygnacji z zajmowanego stanowiska.

Ponadto zarzuty postawiono za wpisy na forum oraz za wypowiedzi do mediów informujące o stanowisku Związku na temat wartościowania.

za wpisy na forum? a co z wolnoscią slowa? gdzie my żyjemy? jakiś koszmar! Za zawiadomienie prokuratury o popelnieniu przestepstwa? czyli jak mnie ktos napadnie, okradnie, zgwałci , albo sasiad katuje swoja żone - to mam tego nie zglaszać ???? idioci

Panie Sławku polecam riposte przeciwko DIC.
1.Dopuszczalność drogi sądowej przy mobbingu w służbach mundurowych postanowienie SN z 09.05.2007r. I PZP 2/07. a więc pozew do Sądu Pracy
2.Wyrok SN 29.06.2005r. IPK 290/04 o odpowiedzialności dyscyplinarnej kierownictwa u nas DIC za mobbing i wniosek do pana j.k. o wszczęcie postępowania dyscyplinarnego wobec DIC Opole.
pozdrawiam.

jeśli zauważe że ktoś na oc bierze i zgłoszę to to będzie to godziło w dobre imię służby i tego funkcjonariusza a więc postąpię wbrew kodeksowi etyki?

to tylko jakiś debilny naśladowca orwella mógł wymyślić

Panie Sławku polecam riposte przeciwko DIC.
1.Dopuszczalność drogi sądowej przy mobbingu w służbach mundurowych postanowienie SN z 09.05.2007r. I PZP 2/07. a więc pozew do Sądu Pracy
2.Wyrok SN 29.06.2005r. IPK 290/04 o odpowiedzialności dyscyplinarnej kierownictwa u nas DIC za mobbing i wniosek do pana j.k. o wszczęcie postępowania dyscyplinarnego wobec DIC Opole.
pozdrawiam.

ja bym też poszedł do sądu,wypowiedzi wpisy o wartościowaniu? żarty,
Oczywiście wynająć trzeba dobrego prawnika,myślę że wszyscy się dołożą.

jeśli zauważe że ktoś na oc bierze i zgłoszę to to będzie to godziło w dobre imię służby i tego funkcjonariusza a więc postąpię wbrew kodeksowi etyki?

to tylko jakiś debilny naśladowca orwella mógł wymyślić

Jak powiadomiłem dyra z Przemyśla w kilku pismach o spółdzielniach w Korczowej.To w nagrodę dostałem dyscyplinarkę z czterema przewinieniami,przeniesienie do oddziału o bardzo utrudnionym dojeździe,miałem do Korczowej 8km,teraz mam 49km i do dzisiaj walczę o ryczałt za brak kwatery.INFORMOWANIE O DZIALALNOŚCI RABUNKOWEJ KADRY KIEROWNICZEJ NIE JEST TRAKTOWANE JAKO DZIAŁANIE DLA DOBRA SŁUŻBY A WRĘCZ PRZECIWNIE .

Back
Do góry