Zamach na Związki Zawodowe w Służbie Celnej!!!

Ale przecież to nadaje się do prasy, jak szefostwo SC traktuje tych co głośno mówią o nieprawidłowościach, jak chcą im zamknąć usta...

Teraz w Was, forumowicze cała nadzieja. Może ktoś z was ma jakąś propozycję dalszego postępowania. Niech Waszym poparciem dla Sławka będą kolejne deklaracje, kolejne rosnące w siłę Koła, kolejne rosnące w siłę Organizacje Izbowe. My zawsze mogliśmy na Sławka liczyć, teraz on potrzebuje naszej pomocy, naszego wsparcia, naszej jedności. Sławek nigdy nie prezentował tylko swojego stanowiska, nigdy nie wypowiadał się tylko w swoim imieniu, tak więc to postępowanie dotyczy nas wszystkich.

Dyrektorze IC z Opola...
navlx.jpg

A kto mówił, żeby tą swołaocz wieszać? Ja żebym sie prawem kierował to cały wschód by mi na głowę wszedł, a że wiem ze prawo jest omylne i interpretacja szeroka to się tylko boje, że kiedyś na konia nie będe miał siły wsiąść.

Teraz widać dokładnie jak bardzo władze celne RP uwiera ZZ CELNICY.PL. Wszystkie nasze argumenty są wykpione, co z tego,że Trybunał Konstytucyjny uznał nasze racje w sprawie emerytur i to nie raz, co z tego,że funkcjonariusze wykonują swoje obowiązki należycie niczym wyrobnik pańszczyźniany? Wielu już takich co to podlizać się władzy wszelakiej chciało dzisiaj sobie w brodę plują bo "łaska pańska na pstrym koni jeździ". Jeżeli teraz dopuścimy do tego aby zniszczono ten Związek poprzez zwolnienie jego przewodniczącego ze służby za to,że rzetelnie wykonywał obowiązki i nawoływał do tego to będzie dowodem na to jak mało jesteśmy warci aby nami przewodzić. W tym co podnosił Przewodniczący Związku o celowym działaniu Służb Celnych doprowadzających do zwiększenia przemytu to mogą sami celnicy powiedzieć, którym wydawano polecenia odpraw "na odstąpiono" w celu przyśpieszenia odpraw i rozładowania kolejki a polecenia wydawane są na tzw. "gębę" poprzez kierowników zmian bo żadne z tych poleceń nie wydawano na piśmie z wiadomych względów. Jeżeli władze celne w ten sposób postępują z ludźmi to niech później nie zdziwią się, kiedy to zło do nich powróci jak tsunami i zmiecie ich ze stołków. Ja sam przeżyłem w cle paru dyrektorów ale tak jak teraz nie szanuje się ciężko pracujących ludzi to tego jeszcze nie było.

dic w opolu wszczął kolejne postępowanie o zwolnienie mnie ze służby.

Liczę na wasze wsparcie.

http://celnicy.pl/content.php?1137-kolejny-zamach-na-wolnośc-słowa-zamach-na-działalnośc-związkową

niezły straszak - bo sprawa dla dic z góry przegrana ale za buzie całą polske przez wakacje 9do zakończenia centralizacji,etatyzacji) będą trzymali.
Ale sobie pograli... Poszły przecieki o ucywilnieniu etc..to zamykaja ludziom usta - ppoprzez to co zrobioli.
To tylko straszak

co na to przewodniczący staniszewski i smolińska ? Co solidarność i opzz ? Co przewodniczący innych słub mundurowych z którymi podpisano przecież porozumienie ?

Rafałek

czymś się Jan Rafał Kokot musiał za te 26 tyś. nagrody i awans wykazać, nie po to mu ssc finansuje kredyty i aktywność zawodową ogranicza do forum kolekcjonerów monet srebrnych, żeby mu Rafał przysługi nie zrobił, zespół radców prawnych izby trochę kwękał, że ich Rafał redakcją pisma na lokalnym rynku radców ośmiesza, ale się Rafcio uparł i weź mu przetłumacz,

dajcie maila do Rafała to mu prześlę gratulację

Myślę, że zarząd powinien stworzyć petycję w obronie Sławka i rozesłać ją do ludzi w całej Polsce. Zbieralibyśmy pod nią podpisy i wysyłali do MF, mediów, prezydenta, posłów, senatorów itp. Takie rozwiązanie sprawdziło się już nie raz. Sprawę trzeba nagłośnić. Sławku, Olsztyn jest z Tobą, nie daj się zastraszyć!

Dbałość o dobre imię SC. Dbałość o dobro wspólne obywateli.

Pokażmy tą dbałość. Wszyscy, którzy je otrzymali.

2e3b61e695407.jpg

Ostatnia edycja:
co na to przewodniczący staniszewski i smolińska ? Co solidarność i opzz ? Co przewodniczący innych słub mundurowych z którymi podpisano przecież porozumienie ?

Pytanie pozostaje aktualne ! Jedynie Solidarność odważyła się zająć stanowisko.A pozostali? Czyzby S Siwy został sprzedany lub był ceną za jakieś ustepstwa?
Potwierdza się teoria ,że przyjaciół poznaje się w biedzie?

Szok!

Zakładam, że to co wyżej wyczytałem tylko mi się śniło. Jak to w ogóle jest możliwe??
Co z prawem w naszym kraju? Co z demokracją w naszym kraju? Za co zafundowano takie galery Sławkowi Siwemu? Za prawdę?? Ano za głoszenie prawdy o nieprawidłowościach w cle. O dennym zarządzaniu służbą, prawdą o manipulacji faktami, o szemraniu, kolesiostwie. Jestem pewien, że dic w opolu nie wpadł na pomysł kolejnej sprawy przeciwko Sławkow sam - polecono mu to. Sami wiecie kto. To oczywiście go nie usprawiedliwia. O braku rozumu nie wspomnę. I powiem wam jeszcze, że wierzę Siwemu, że ułatwiano przemyt. Mówi się o wstrzymywaniu działań związanych z analizą ryzyka w czasie euro. Miał być sukces władzy, żadnych kolejek, wszystko jedzie bo rząd doskonale przygotował się do euro. Gdyby nasi chłopcy zdobyli mistrzostwo europy - to pewnie byłaby to zasługa rządu. Czy ktoś się w końcu weźmie za porządki z wyższą kadrą w cle? Ile jeszcze szkód poczynią bezkarnie?

w każdym normalnym, demokratycznym i praworządnym kraju to taki "pan dyrektor" po pierwsze nigdy nie został by dyrektorem a po drugie gdyby nim był to juz w tej chwili szukał by sobie nowej posady i to z wilczym biletem,
a ta cała sprawa dyscyplinarna to drwina z porządku prawnego RP, jak taki ktoś może piastowac takie stanowisko ???
żenada

bo w SC to poprostu rządzi sitwa i basta i nikt mi nie wmówi ze białe jest czarne a czarne jest białe lub jakos tak

Przegięli goście pałę. Jasne dlaczego piszę w liczbie mnogiej. Teraz to dopiero będzie wojna. Upierdolmy im życie jak tylko się da. Hańba jest Wasza kiepskie oficjery

Back
Do góry