Z.z. Celnicy Pl

DDR

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Miasto
Świnoujście
Witam !
W Oddziale Celnym w Świnoujściu powstało w dniu wczorajszym Koło Związku Zawodowgo Celnicy PL ! Zapraszamy wszystkich chętnych do współpracy, zaczynamy działać. Czekamy na odzew pozostałych oddziałów, urzędów i izby. Razem możemy więcej !
Pozdrowionka !
DDR:cool:

z Roztocza

Serdecznie witam kolegów z północnej flanki.
Jako członek ZG wyrażam nadzieję na merytoryczną wspólpracę ze środowiskiem IC Szczecin. Proszę o kontakt z Zarządem Głównym lub podanie adresu email lub telefonu kontaktowego.

pozdrawiam

A ja mysle , że nasz nowy organizator ZZ CELNICY PL ze świnoujścia zabezpiecza się na przyszłość , róznie to bywa , jak się prowadzi działalność /oficjalnie na ojca/ to lepiej mieć to zabezpieczenie w postaci działacza związkowego

Droga Dosiu!!!
Z moich informacji wynika, że Koło ZZ Celnicy PL w Świnoujściu zostało założone przez siedmioro funkcjonariuszy O/C. Im wszystkim przysługuje jednakowa ochrona prawna wynikająca z przynależności do związku. Jeśli tak bardzo kłuje Cię to w oczka to namawiam do złożenia deklaracji, a Twoje rewelacje o rodzicach celników są na poziomie brudnoróżowego zwierzaczka, z którym kojarzy się Twoja nazwa użytkownika forum.

Droga Dosiu!!!
Z moich informacji wynika, że Koło ZZ Celnicy PL w Świnoujściu zostało założone przez siedmioro funkcjonariuszy O/C. Im wszystkim przysługuje jednakowa ochrona prawna wynikająca z przynależności do związku. Jeśli tak bardzo kłuje Cię to w oczka to namawiam do złożenia deklaracji, a Twoje rewelacje o rodzicach celników są na poziomie brudnoróżowego zwierzaczka, z którym kojarzy się Twoja nazwa użytkownika forum.

Twój komentarz świadczy o Tobie. To Ciebie widać boli, że ktoś zna być może prawdę i nie boi sie jej głosić.
A co do Związków Zawodowych, to uważam że powinny być zdelegalizowane w tej formie w jakiej obecnie działają.To są azyle dla karierowiczów i nieudaczników, wiecznie niezadowolonych, kontestujących wszystko i wszystkich, bez zastanowienia. Prędzej czy później stają się zapleczami politycznymi jakichś tam partii.
Parę lat temu powinęła mi się noga (a raczej ktoś mi ją podstawił, okazało sie to niedawno) i ZZ mało że mi nie pomogły, to wręcz mi zaszkodziły. Natychmiast po tym wpisałem się. Teraz mam spokój i czyste sumienie.
Tyle.

Do Wyspiarza

Uderz w stół a nożyce się odezwą , zamiast cicho siedziec zaczynasz obrażać innych .Czy na tym ma polegac działanie ZZ które zakładasz?
Czy mam podać przykład lokalu o nazwie EUROPA , gdzie jeden z założycieli ZZ CELNICY bardzo ładnie prezentuje się za barem nalewając gosciom piwo.
Lokal należy oczywiscie do ojca w/w celnika i do żony drugiego celnika , który równie dobrze prezentuje się za barem.Też zresztą działacza związkowego.

To nie można nalewać piwa u taty za barem.....Dosia doceń ludzi którzy mają pomysł na biznes, nie liczą tylko na państwo, nie biadolą codziennie jak większość z nas , dla mnie szacunek dla nich. Pracują na 2 etaty i jeżeli w Izbie i w barze są z nich zadowoleni to SZACUNEK I CZAPKI Z GŁÓW.:)

,Do Obi Wann Zollobi

Pierwsze slyszę,że nam wolno pracować na dwa etaty,choćby nawet u taty.Konia z rzędem,kto widzial tego tatusia czyli własciciela kiedykolwiek w Europie.Głowę daję ,że on nawet nie wie gdzie znajduje się jego lokal. A swoją drogą nie zazdroszczę ,bo u mnie pieniądze zarabia maż,ja pracuję na waciki.

Do Dosi

Droga Dosiu!
Mam wrażenie , że z kimś mnie pomyliłaś i chyba nawet wiem z kim. Skomantowałem Twoją wypowiedź bo nie toleruję oszczerczych tekstów wypowiadnch za plecami kogoś , kto widać chce u nas w O/C coś zrobić. Czy mu wyjdzie czy nie - zobaczymy. Trzeba człowiekowi dać szansę.
A z Obi Wanem się nie zgadzam. Nalewanie piwa po godzinach służby nie licuje z powagą funkcjonariusza państwowego, nawet opłacanego tak marnie jak funkcjonariusz SC.

Skoro nalewanie piwa nie przystoi funkcjonariuszowi publicznemu to muszę przeprosić bo przez parę lat pomagałem rodzicom w prowadzeniu lokalu gastronomicznego z piwkiem. Mam nadzieję, że mnie za to nie zwolnią :)
Myślę jednak, że wpis powstał z powodu tego jak wciąż jest traktowane picie piwa w Polsce. Wydaje mi się jednak, że jest to już archaiczny stereotyp i faktycznie jest już dzisiaj chyba nieco rozsądniej odbierany -wystarczy przejść się obecną, wiosenną porą przez miasto i rozejrzeć sie dookoła.
Kto wydaje zgodę na te wszystkie ogródki piwne jak nie urzędnicy?
W innych krajach o innych kulturach picia piwa, nikt nawet nie pomyślałby o takim stwierdzeniu jak w poście powyżej. Np. Koledzy z sąsiedniego kraju brali piwo do obiadu(może tzw. desitkę), który notabene fundowało im PAŃSTWO. Koledzy Ci są już na emeryturze mundurowej, a w tarkcie służby zjeżdżali na tenże obiad do restauracji na godzinną przerwę.

Ostatnia edycja:
Droga Dosiu!!!
Ochrona prawna wynikająca z przynależności do związku- i tu wychodzi powoli szydło z worka-więć związek ma być jednak "ochronką".Proszę mnie oświecić jaka to ochrona prawna przysługuje z tytułu przynalezności do ZZ której nie na funkcjonariusz nie należący do ZZ (jak będzie warto to zapiszę sie nawet do kilku- jest u nas w czym wybierać)

Cieszy bardzo ta inicjatywa.
Zapraszamy inne oddziały i komórki organizacyjne z IC Szczecin.
Członkowi Związku z mocy ustawy przysługuje pomoc od związku i zz nie ma prawa odmówić. Pomoc prawna - profesjonalna - jest określona w statucie.
Ochrona stosunku pracy to pojęcie z ustawy o zz.

Bla, bla, bla...
Zacytuję sam siebie, bo widzę, że niektórzy albo nie czytają postów, albo mają problemy z czytaniem tekstu ze zrozumieniem
Parę lat temu powinęła mi się noga (a raczej ktoś mi ją podstawił, okazało sie to niedawno) i ZZ mało że mi nie pomogły, to wręcz mi zaszkodziły. Natychmiast po tym wpisałem się. Teraz mam spokój i czyste sumienie.
Związki Zawodowe powinny być zdelegalizowane w tej formie w jakiej obecnie działają.To są azyle dla karierowiczów i nieudaczników, wiecznie niezadowolonych, kontestujących wszystko i wszystkich, bez zastanowienia. Prędzej czy później stają się zapleczami politycznymi jakichś tam partii.
Tyle.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Robozoll ma niestety rację. Odkąd działamy w ZZ Celnicy PL spotkałem się już z kilkoma takimi przypadkami, że związki faktycznie zaszkodziły. wcześniej jak byłem w Federacji ZZSC nie mogłem takze wymusić na ówczesnej przewodniczącej działań, zgody na działania i środków na pomoc w sprawach indywidualnych, mimo wniosku ZOZ.
Tylko drogi Robozoll, co ma z tym wszystkim wspólnego nowy ZZ Celnicy PL. Nie wrzucaj nas proszę do jednego worka z innymi, często rzeczywiście skompromitowanymi "działaczami".
Napisałem, że związek ma obowiazek pomóc swojemu członkowi, bo to wynika z ustawy. I takie jest po prostu prawo, którego jako funkcjonariusze publiczni nie powinniśmy przecież łamać.

ale jak ?

Ale jak to się uda zrobić??? Obsługa prawna (a raczej tylko o takiej trzeba mówić) kosztuje dużo a przypadków naruszania praw pracowniczych jest tym więcej im bardziej "próchnieje" ta nasza służba i praca. A z dnia na dzień jest niestety coraz gorzej.

Pierwsze slyszę,że nam wolno pracować na dwa etaty,choćby nawet u taty.Konia z rzędem,kto widzial tego tatusia czyli własciciela kiedykolwiek w Europie.Głowę daję ,że on nawet nie wie gdzie znajduje się jego lokal. A swoją drogą nie zazdroszczę ,bo u mnie pieniądze zarabia maż,ja pracuję na waciki.

Za okupacji takim jak ty golono głowy.
Mmam nadzieje, że twoim mężem niedługo zajme się urząd kontroli skarbowej.
A poza tym, jesteś beznadziejnie beznadziejna.
Zgłos akces do kontroli wenętrznej, bo się marnujesz.
Na starość będziesz pisać na sasiadów po różnych instytucjach, mam nadzieję, że to niedługo.
Żegnam.

... co ma z tym wszystkim wspólnego nowy ZZ Celnicy PL. Nie wrzucaj nas proszę do jednego worka z innymi, często rzeczywiście skompromitowanymi "działaczami".
Napisałem, że związek ma obowiazek pomóc swojemu członkowi, bo to wynika z ustawy. I takie jest po prostu prawo, którego jako funkcjonariusze publiczni nie powinniśmy przecież łamać.
Ano obym się w tym konkretnym przypadku mylił. A co do ogólnie rzecz biorąc ZZ, to chodzi mi właśnie o to prawo, którego należy przestrzegać, a które w mojej ocenie jest złe. W obecnej formie ustawa o związkach zawodowych jest zła, ZZ szkodzą sprawie, pracownikom, którym mają pomagać i samym sobie. Bo jeśli u jakiegoś pracodawcy działa kilka (a czasem nawet kilkanaście) związków, to który tak naprawdę będzie mnie reprezentować?

Sławomir Siwy

Dlatego przestrzegam przed niewłaściwymi osobami.
Czy sprawdza pan kto zakłada w pana imieniu zwiazki?
Bo za pewien czas juz będzie za póżno
Czy osoby zakładające ZZ CELNICY faktycznie zamierzają bronić naszych interesów czy tylko robią sobie przykrywkę .
Chodzi mi o osobe która jednego dnia występuje w sądzie jako oskarżyciel SC a drugiego dnia nalewa oskarżonej osobie piwo i nie o piwo tu chodzi
pozdrawiam dosia

Za okupacji takim jak ty golono głowy.
Mmam nadzieje, że twoim mężem niedługo zajme się urząd kontroli skarbowej.
A poza tym, jesteś beznadziejnie beznadziejna.
Zgłos akces do kontroli wenętrznej, bo się marnujesz.
Na starość będziesz pisać na sasiadów po różnych instytucjach, mam nadzieję, że to niedługo.
Żegnam.

Wygląda, że Dosia celnie uderzyła.:D

Back
Do góry