xxx - FORUM ZZ SŁUŻBY CELNEJ - xxx

Jest w tych centralach wielu porządnych i dobrych działaczy oraz kilka prawdziwych ZZ. Nie zależy mi na eskalowaniu różnic, ale prawdy przed środowiskiem chować nie będziemy. Forum powstało także po to, aby nazywać rzeczy po imieniu.
Patrz cel powstania:
http://zz.celnicy.pl/tekst-352.html

Ostatnia edycja:
Nazywajmy rzeczy po imieniu

Obserwuję działalność ZZ od wielu lat.Mogę śmiało określić bastiony komunizmu w naszym kraju,otóż jest ich kilka,a mianowicie PZPN,Zarządy Ogródków ,Spółdzielnie mieszkaniowe i związki zawodowe.Hej!

z 4 wymienionych przed chwilą bastionów komunizmu 3 da się wyeliminować czwarty i ostatni może i też ale uważam że lepiej było by tylko nadać im ludzką twarz:)...związkowcy mają reprezentować brać pracowniczą a nie być świętymi krowami....nie znam idealnego związku ale odkąd powstał celnicy.pl to przynajmniej władza ma nad czym myśleć ....a to że ma czym jeszcze myśleć to tylko wynik słabego poparcia dla tego związku bo brać pracownicza w naszej firmie jest generalnie zniechęcona do samej idei związkowania...związki maja dbać o brać pracowniczą bo rozmowy pracodawca vs pracownik to jak rozmowa kota z myszką...jakoś w sumie nie widziałem ani nie słyszałem o jakichkolwiek formach wyboru na tzw związkowców w naszej firmie, pojawiają się te ludki nie wiadomo skąd, w miarę transparentnie(takie modne słówko:)) rodził się celnicy.pl

bmw

Szanowny BMW!Ja stanowczo protestuję przeciwko temu,aby zwiazki mnie reprezentowały!Ja nie dałem im na to przyzwolenia!Jestem za tym,aby brać niezwiązkowa reprezentowali mężowie zaufania!

nie jestem związkowcem....zatem przepraszam szanownego prawie emeryta brać niezwiązkowa może i wybrać przecież jakiegoś męża zaufania:)...

Prawda

Żeby była jasność. Ustawę puściła Federacja, Zrzeszenie i ZZSNPiA

Wiem ,że Federacja i związki SNPi A dały dupy. Jak ktoś myśli tylko o własnej d......e to nie ma czasu myśleć o ludziach. Wystarczy wejść na stronę ZZSNPiA . Jest tam cisza jak makiem zasiał Tfuuu... Banda baranów ! Od czasu jak jak odszedł Adam siedzą i pierdzą w stołki!!!! Wszystko zaklepały nic nie mówiąc braci związkowej. Sczególne pozdrowienia dla szefa tych związków z Łodzi! Jeszcze więcej wazeliny !!!!

Na prośbę Zrzeszenia, bezpośrednio po pikiecie, wpisano do projektu ustawy o SC podczas rozmów z Min. Bonim przepisanie starych stopni na nowe - stąd anomalie i patologie podczas trwającego procesu mianowania. Wcześniej przed spotkaniem usłyszałem od kierownika/związkowca, że Zrzeszenie nie podejmie żadnych realnych działań przeciwko tej ustawie. Za chwilę, bo już podczas spotkania, przekonałem się dlaczego.
Wtedy wyszedłem z tego spotkania, tłumacząc wszystkim, że nowa ustawa nie realizuje ani jednego postulatu Służby Celnej?

Back
Do góry