xxx - FORUM ZZ SŁUŻBY CELNEJ - xxx

slawomir.siwy

Administrator
Członek Załogi
Punkty reakcji
4 509
Miasto
ZZ Celnicy PL
Uprzejmie informuję, że w dniu 09.09.2009r. organizacje związkowe działające przy IC Warszawa oraz IC Wrocław wraz z ZZ Celnicy PL powołały FORUM ZWIĄZKÓW ZAWODOWYCH SŁUŻBY CELNEJ -tj. otwartą formułę ukierunkowaną na konsolidację środowiska SC i ruchu związkowego, której deklaracja zawierająca szczegółowe cele powołania, zostanie przedstawiona za kilka dni.

Następna mowa-trawa. I co z tego wyniknie? A cóż to da? Parę postulatów, pism, wniosków, deklaracji i tyle...

Ostatnia edycja:
Bez przesady

Uważam że Sławek jest jednym z nielicznych związkowców, którzy cokolwiek robią dla dobra służby. Rzecz jasna nie ze wszystkimi jego opiniami się zgadzam ale punkt widzenia i tak dalej. Kiedyś już pisałem na tym forum jeżeli wszystkie związki funkcjonujące w SC się zjednoczą, też się przyłączę. Póki co patrząc na tą farsę to zbiera mnie na ..........

a ja się cieszę że taka inicjatywa powstała, żal że tak późno. Będę obserwował działania FORUM ZZ i jak stwierdzę pozytywy to może zgłoszę swój akces do ZZ.

Jeden związek

W nowej ustawie miał być zapis że możemy mieć tylko jeden związek zawodowy. Ale wszyscy się oburzyli. A to był chyba jeden z mądrzejszych zapisów, osobiście bardzo żałuję że to nie przeszło.

Dzień dobry . Jestem studentką 3 roku administracji , ze specjalizacją celnictwo . Zastanawiam się nad tematem pracy licencjackiej. Czy mogliby Państwo mi coś doradzić? Interesuje mnie temat podróbek oraz piractwa ,jednak nie mogę znaleźć literatury odnośnie tej tematyki. Pozdrawiam

Jak wyłączysz komputer i udasz się do jakiejś uczelnianej biblioteki, to pewnie coś znajdziesz......... Ale zdobywanie wykształcenia polega na tym, że się samemu pracuje, a nie pyta innych co zrobić z danym tematem.......
Jeżeli nie wiesz o czym pisać, to weź przepisy celne krajowe albo unijne i zajmij się omawianiem jednej z instytucji prawa celnego, która została uregulowana ww. przepisami....... Nic łatwiejszego....... A im bardziej ogólny charakter tematu tym łatwiej o literaturę - boisz się że nie będzie książek????? Pewnie o takim tytule jak temat twojej pracy to nie znajdziesz.... Ale zawsze w innych pozycjach literatury możesz zawsze coś znaleźć na interesujący cię temat....... Trochę inwencji!!!!!!!!!!!!!

nigdy nie potrzebowałem telefonu do przyjaciela, bo znam się na tym co robię.... a jeżeli przeczytam książkę to najczęściej pamiętam przynajmniej jej tytuł - nie skupiam się na tym jakie vbyły w niej obrazki - ale3 każdy czyta jak umie:D:D:D

Są inne problemy ale po 2004 roku zostaliśmy sami.

Czy w innych UC występuje tępienie i spychanie funkcjonariuszy których przeniesiono do referatów akcyzowych? W UC Radom dzieje się tak od 5 lat. Teraz czytam na forum o mianowaniach, nowej ustawie itp a tutaj zwierzchnicy pytają w podtekstach kiedy "wypier...."stąd. Tutaj czas zatrzymał się w 2004 roku, nie dostaniesz awansu, bo nie jesteś uksowiec, jesteś obcy i lepiej jakbyś nie miał żadnych problemów. A jeśli miałeś jakiś problem to żaden uksowiec ci nie pomoże. Odpowiedź jest zawsze tego typu: "zadzwoń gdzieś", "popytaj", "nie mam teraz czasu" itd. Przenieśli nas tutaj a związki zawodowe mają nas w d... bo mają swoją strukturę i elektorat w "stolycy" i nie będą się zajmowac prowincją.Tak dzieje się od pięciu lat. Tutaj w delegację lub delegacji jeździ się 60,80 km w jedną stronę a jak nie masz samochodu to nie dojedziesz niczym. Podmioty kontrolowane są w małych wsiach i miejscowościach gdzie "może" dojedziesz w jedną stronę trzema autobusami ale możesz nie zdążyc w ciągu jednej doby. To na tyle bo i tak nic się nie zmieni.

Czy w innych UC występuje tępienie i spychanie funkcjonariuszy których przeniesiono do referatów akcyzowych?
...

Jak to w życiu - różnie bywa!
W 2004 sporo moich znajomych w wielkim trudzie przenosiło się do "akcyzy" korzystając z koniecznych do tego "układów" i "znajomości"! Większość pozostałych jedynie zazdrościła ...
Nie słyszałem by którykolwiek z "przeniesionych" narzekał, ale to pewnie kwestia innej Izby -co kraj, to obyczaj!

Back
Do góry