WYBIERZMY PRZYWÓDCE(ÓW) TO TERAZ NAJWAŻNIEJSZE!

Niech ktoś nas zacznie synchronizować i rzetelnie reprezentować bo długo tak nie pociągniemy bez centralnego sterowania

Bzdury !
Tym razem protest nie powinien mieć przywódcy, bo pójdzie na negocjacje i zostanie "przekręcony". Ktoś coś obieca i "powstanie styczniowe" zdechnie. Niech sami celnicy uznają że jest OK.
... no chyba że wynajęci zostaną zawodowi negocjatorzy (a najlepiej ci z Brukseli)

wybierzmy kogoś kto będzie negocjatorem

Popieram!!!

Potrzebny nam teraz ponad wszystko NEGOCJATOR

to że zaczeło się na dobre to już pewne

potrzeba teraz kogoś kto przedstawi nasze warunki zakończenia protestu

kogoś kto nie ulegnie obietnicom ale zarząda GWARANCJI!!!

(ktoś kto zna na tyle prawo by nie mogli się tam na górze wykręcić)

powodzenia! Teraz albo nigdy.

Ja także! A co mamy zrobić? Zrzutkę na negocjatorów? A nawet jesli to kto przedstawi im nasze stanowisko? My wszyscy naraz? Zresztą nie ma na to czasu, a poza tym nie będzie to trwać wiecznie... itego ostatniego boje się najbardziej... Sławek wypowiedz się !

Proszę o sugestie na temat tychże gwarancji. Pisałem juz o tym i powtórzę:

Poprzedni SSC przekazał oficjalnie pod obrady RM tekst projektu ustawy o SC, który obejmował nas zaopatrzeniowym systemem emerytalnym, później jak wiemy go wycofał i zaproponował KAS.

W 1998 roku stare ZZ podpisały POROZUMIENIE z Rządem RP, w którym zagwarantowano nam to samo, jak wiemy nic z tego nie wynikło.

W kwestii płac oczekiwałbym prognozy na cztery lata zawierającej radykalny wzrost płac(znacznie ponad 1500zł) z tym, że możemy to rozbić w poszczególnych latach po powiedzmy 800zł.

Proszę o podpowiedzi, jakie gwarancje byłyby dla Was satysfakcjonujące, w szczególności w kwestii gwarancji płacowych i nabycia uprawnień emertur mundurowych.

Pozostałe postualty niż ww. to łatwa sprawa jeżeli chodzi o gwarancje.

pisemne gwarancje rządu i premiera, kwestii tj. emerytury, wykreślenie art. 25, status służb mundurowych, podwyżki - do negocjacji na najbliższym posiedzeniu sejmu

Zgadzam sie jeśli chodzi o płace, nie bądźmy pazerni. A co do reszty to nie mam doświadczenia, jak wyglada takie spotkanie. Niech Minister Finansów zagwarantuje to na pismie, sporzadzą jakieś rozporządzenie czy zarządzenie od zaraz, czy jakoś tak. Wiem że to zadne rady ale jak ktoś nie brał w takich negocjacjach nigdy udziału, siłą rzeczy nie zna się i nie wie jak to wygląda. I w tym miejscu potrzebujemy Ciebie Sławku:) Grunt to gwarancje!

gwarancje

Anonymous napisał:
Zgadzam sie jeśli chodzi o płace, nie bądźmy pazerni. A co do reszty to nie mam doświadczenia, jak wyglada takie spotkanie. Niech Minister Finansów zagwarantuje to na pismie, sporzadzą jakieś rozporządzenie czy zarządzenie od zaraz, czy jakoś tak. Wiem że to zadne rady ale jak ktoś nie brał w takich negocjacjach nigdy udziału, siłą rzeczy nie zna się i nie wie jak to wygląda. I w tym miejscu potrzebujemy Ciebie Sławku:) Grunt to gwarancje!

I może tak dla wsparcia kogoś od Prawa Pracy

- nabycie uprawnień mundurowych od dnia w życie ustawy o SC,
- podwyżki dla Fc 10 % rocznie ponad poziom inflacji, z wyłączeniem pseudo ekspertów, czytaj byłych naczelników nieudaczników- zasadniczo klienci do zwolnienia- z gwarancjami podpisanymi przez przedstawicieli większości parlamentarnej
-powiązania wynagrodzenia z ze stopniem, tj, ustalenia uposażenia dla stopnia, z niewielką możliwością odchylenia, np. 100 zł. Dziś dowolka-zbyt duże widełki płacowe
- ustanowienie zasady- pieniądze przypisane do stanowiska nie do człowieka, czyli jesteś naczelnikiem dostajesz dodatek np. 2 tys. zł do pensji, lecz gdy z tego stanowiska odchodzisz to, te 2 tys. pozostają dla twojego następcy

Back
Do góry