WORK IN ENGLAND

U

uniform

Gość
WIEM KOCHANI ZE NIEJEDNEGO Z WAS TEN TEMACIK NURTUJE, CZY SIE DECYDOWAĆ, PIEPRZNĄĆ Tę ROBOTę I wjeżdżać CZY ZOSTAć I CZEKAć A MOżE BęDZIE, NO WłAśNIE JAK?
DOSYć TEGO MOJA PROPOZYCJA BRZMI TAK: NIECH KAZDY Z KOLEZANEK I KOLEGOW WPISUJE WSZYSTKO ODNOSNIE TEMATU PRACY W WIELKIEJ BRYTANII.
ZACZYNAM PIERWSZY: TU ZNAJDZIECIE COś NIECOś:
1) eures.praca.gov.pl
2) dwup.pl/eures

i słusznie. Już 2 miliony osób wyjechały, może rząd się zorientuje co sie dzieje jak kolejne 2 miliony wyjadą.

pozdrawiam

Bardzo trafny pomysł. Nasi koledzy którzy wybrali tą drogę awansu w SC i wyjechali, mogli by się też odezwać na tym forum.
Polecam www. s1jobs.com praca w Szkocji
www. guliwer.edu.pl

Bardzo tam kolezanki i koledzy wszyscy na was czekają,zwłaszcza na tą troszkę starszą generacje ze stażem powyżej 5 lat w referatach i wydziałach....,jeśli już sie na was tam skuszą, to zatrzymacie po prostu panie i panowie te wyspy, staną sobie w bezruchu w oczekiwaniu na wytczne.

praca

a ja sobie siedze na bezplatnym od 2 tygodni w angli i jest mi ok. robota ok. placa tez. minus taki ze wrocic trzeba do polszy za 3 miechy. krocej robie niz w kraju w cle a kasa z dniowki no to szkoda pisac bo niektorzy by sie przez okno rzucili hehehehe 3 dni roboty pensja w kraju. jezyk wystarczy komunikatywny czytaj:simply and easy please. jak tak dalej pojdzie to tylko 460 baranow na wiejskiej w tym kraju zostanie. tu w robocie sa takie barany ze rece opadaja. po fakultecie z histori mozna sobie lepiej poradzic w budowlance (majac wyobraznie) niz anglik po szkole zawodowej (polski system szkolnictwa sie tez tu klania). przepraszam za brak polskich literek ale laptop ktorego zakupilem dzisiaj nie obsluguje polskich liter (4 dniowki). pozdrawiam zielona brac i trzymajcie sie na posterunkach.

Re: praca

Wiesz, jak musisz z radosci w taki sposob pochwalic sie zakupem laptopa, to moze jednak nie wracaj, zeby taki zakup byl codziennoscia, a nie swietem i wielkim wydarzeniem ? :)
Tak trzymaj w kazdym razie

Pozdrawiam z desktopa, ale bez polskich liter :)

jak masz bezplatny to masz niezle plerki kolego bo nie daja

jak masz bezplatny to masz niezle plerki kolego bo nie daja od tak bezplatnego chyba ze swoim:) Pozdrawiam

Aby zakupic sobie laptopa, co prawda przechodzonego ,ale jeszcze całkiem całkiem, nie musialem wybywac z Ojczyzny, choc potrzeba zakupu czegoś innego i niestety znacznie drozszego mnie bardzo powaznie sklania do takiej decyzji, ............. rozumiem radosc kolegi ktory pewnie ciezko zapiernicza gdzies na budowie , ale za to wie za co, a jedyna rzecza jaka go budzi jest dzwonek w budziku , a nie chlopcy od "ziobro ziobro siedem".

oj zazdrosc zazdrosc- zakup laptopa nie byl moim marzeniem ani koniecznoscia ale kaprysem. skoro mam dostep do internetu za free to po co mam ogladac durne programy w tv i sluchac o pierdolach w rzadzie. wole neta i tyle. niektorym wam szanownym kolegom to i w kraju "pracowac" sie nie chce a co dopiero jechac i zasuwac ale wiedziec za co. co do waszego zalosnego stwierdzenia "polskich literek" - windows vista w zestawie bez instalki. teraz zgodnie z polskim obyczajem korzystajac z neta trzeba zassac normalnego wind xp - oczywiscie w wersji "bierz za darmo". nie bede wdawal sie w dalsze dyskusje na powyzszy temat. trzeba troche chciec , zaryzykowac i sprobowac innego chleba. wasze wypowiedzi przypominaja mi ulice na ktorej obecnie mieszkam. ok 30 domow po 5-6 polakow w kazdym. ogrod w ogrod ale nie zdarzylo mi sie uslyszec ani razu rano lub po poludniu dzien dobry. po prostu kazdy udaje przed kazdym ze nie jest polakiem. w sobote tylko ku..i chu..w co drugim slychac. trza pic by zyc. taka nasza chora nacja. niestety na forum tez to widac. pomimo wszystko pozdrawiam , nie zaluje , jestem bardzo zadowolony i zycze wszystkim powodzenia.

W dniu 25 września 2007 w Poznaniu odbędą się Europejskie Dni Pracy Poznań 2007. Najważniejszą częścią Targów będą rozmowy kwalifikacyjne z kandydatami zainteresowanymi wyjazdem do pracy za granicę.

WEŹMY WSZYSCY (NO NAWET JEŚLI TO BĘDZIE 10% NAS) URLOPY NA ŻĄDANIE I JAZDA DO POZNANIA. JA JUŻ WIEM, ŻE TAK ZROBIĘ.

www .eures.praca.gov.pl/

Zamiast cieszyć się, że facetowi się udało to wy hajda na niego. Jak zwykle - Polak Polakowi wilkiem - nie tylko na obczyznie. A buildingowi życzę powodzenia - tylko dlaczego chcesz wracać?

to ostatni post na ten temat aby sie nie wdawac w chore i bezsensowne dyskusje. chce wracac bo tam tzn. tu jest moj dom , moja rodzina i moje zycie, moja praca ktora na mnie czeka - ktora chyba sam sobie na zlosc kocham. poza tym robie teraz cos czego nigdy wczesniej nie robilem- praca na budowie. jest to forma samosprawdzenia z "ubocznym" efektem zarobienia kasy. wiem juz ze jestem w stanie sobie poradzic , utrzymac rodzine i godnie zyc. wiem rowniez to, ze moj angielski pracodawca mnie docenia i widzi ze nie siedze na dupie polowe dnia bo break time , lunch time , dinner time , smoke time. wiem rowniez ze w razie dalszych pieknych posuniec naszych moznowladzcow kupuje bilet i spadam. rozterki sa czescia naszego zycia - byc tu czy tam. nie chcialbym tu zyc bez mojej rodziny. NEVER!!!. spotkania co swieta to nie zycie. niestety pokusy tego kraju sa silne a czasu przede mna jeszcze duzo. NO BO JAK KW.. MAC MA BYC FAJNIE SKORO ZA JEDNA TYGODNIOWKE MOZNA NA 7 DNI NA KANARY LECIEC. za nasze polskie pensje hmmmmm sami wiecie. ps. to taki przyklad cenowy - bez dalszych podtekstow prosze.
pozdrawiam i ostrzegam , ze nie bede odpisywal na zaczepki zlosliwcow

Back
Do góry