Wino ze slonecznej Itali

spike

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Miasto
Cartoon
Mam pytanko do nadzorowców - czy Ktos w PL u Zarejestrowanego Handlowca przyjmował (zgodnie z nowymi przepisami) wino z Włoch gdzie stawka akcyzy jest "0" a u nas 1,58 zł?

Chodzi mi głównie na jakim dokumencie taka dostawa powinna się odbyć?? Moim skromnym zdaniem właściwy (choć nie do końca w zgodzie z przepisami) byłby UDT, ale...????

Ostatnia edycja:
Nie koniecznie ... pędzi to do nas w procedurze zawieszenia akcyzy...

rozporządzenie z dnia 24 lutego 2009 r.poz. 229
Dokumentacja i procedury związane z przemieszczaniem wyrobów akcyzowych.

§ 5. 1. W przypadku zastąpienia administracyjnego dokumentu towarzyszącego przez dokument handlowy, dane wskazane w tym dokumencie, odpowiadające danym, jakie są wymagane dla administracyjnego dokumentu towarzyszącego, należy opatrzyć numerem odpowiadającym numerowi właściwej rubryki administracyjnego dokumentu towarzyszącego.
2. Dokument handlowy powinien zawierać w widocznym miejscu napis: "DOKUMENT HANDLOWY TOWARZYSZĄCY WYROBOM AKCYZOWYM PRZEMIESZCZANYM W PROCEDURZE ZAWIESZENIA POBORU AKCYZY".

Nie koniecznie ... pędzi to do nas w procedurze zawieszenia akcyzy...
Pytanie zadałem do nadzorowców którzy już przyjmowali takie wyroby i chodziło mi o mądre odpowiedzi
wnerw.gif

Pytanie zadałem do nadzorowców którzy już przyjmowali takie wyroby i chodziło mi o mądre odpowiedzi
wnerw.gif
Jak zwykle spike się uważa za najmądrzejszego.
laie_67.gif

Tylko jego wypowiedzi są naj, naj.

Ostatnia edycja:
Back
Do góry