Wino własnej roboty domowe

  • Thread starter Thread starter Nie zarejestrowany
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
N

Nie zarejestrowany

Gość
Zupełnie poważnie !!!
Mam pytanie zrobiłam wino z wiśni skończyły się wszystkie etapy fermentacji wygląda super klarowne kolor też piękny tylko jak dla mnie to za mało słodkie wręcz wytrawne !!! Jak je teraz dosłodzić szukałam na necie i nic nie znalazłam ,a boje się popsuć , bo jak dosypie cukru to może zacząć się podobno ponowna fermentacja ? A to chyba nie wskazane . Prośba o podpowiedz i podzielenie się doświadczeniem pozdrawiam
 
in vino veritas

Myślę, że Twój problem znajduje rozwiązanie na tej stronce: http://swimp.home.pl/forum/viewthread.php?tid=22129
Cytat z forum:
„No cóż masz pecha, bywa.
Jeśli jest tak jak napisałeś, jedynym ratunkiem jest dosłodzenie, przez rozpuszczenie cukru w niewielkiej ilości nastawu. Warto by też równocześnie z dosłodzeniem zasiarkować”. :D
 
Back
Do góry