Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Dodatek "urlopowy" wynika z rozporządzenia MF. Rozporządzenie nie wskazuje jakichkolwiek stanów funkcjonariusza na niewypłacenie tego świadczenia, w szczególności ciąży. Jest to świadczenie, które przysługuje na rok kalendarzowy i wypłacone może być w każdym miesiącu tego roku, niezależnie od tego czy było się już na urlopie, czy dopiero on nastąpi, termin ten zależy od daty złożenia wniosku o świadczenie wczasowe i zebrania się komisji socjalnej w IAS.
IAS Warszawa wypłaca.Pytałam się niedawno jak wczasy pod gruszką dla emerytów mundurowych są realizowane w innych IC.Zero odzewu... połowa roku minęła i kasa by się każdemu przydała)odezwijcie się "szczęśliwi emeryci".
Nieważne jak zostało zapisane w rozporządzeniu. Ważna jest merytoryczna informacja, że rozporządzenie nie przewiduje żadnych odstępstw od udzielenia świadczenia na, za wczasy.
większość po prostu nie składa wniosków. Pytanie czy te pieniądze przechodzą na nastepny rok.Pytałam się niedawno jak wczasy pod gruszką dla emerytów mundurowych są realizowane w innych IC.Zero odzewu... połowa roku minęła i kasa by się każdemu przydała)odezwijcie się "szczęśliwi emeryci".
No comments staruchu bez nadziei!Nieważne jak zostało zapisane w rozporządzeniu ? To przecież nic innego jak anarchizacja czy delikatnie rzecz ujmując, falandyzacja prawa.
Chłopaczku w krótkich spodenkach, posiedź jeszcze trochę w piaskownicy. Później przedszkole, dalej podstawówka ... Może za parę lat dotrzesz do egzaminu maturalnego .
Oczywiście, że nie przechodzą. To jest świadczenie na bieżący rok. Ja spóźniłem się ze zwrotem za sanatorium. Fakturę miałem z grudnia 2023, a pytałem o to w styczniu 2024 - niestety odmownie.większość po prostu nie składa wniosków. Pytanie czy te pieniądze przechodzą na nastepny rok.
O co chodzi z fakturą, nie rozumiem, czy jest rekompensata pieniężna za sanatorium dla funkcjonariuszy?Oczywiście, że nie przechodzą. To jest świadczenie na bieżący rok. Ja spóźniłem się ze zwrotem za sanatorium. Fakturę miałem z grudnia 2023, a pytałem o to w styczniu 2024 - niestety odmownie.
@echo nie wypowiadaj się nie na temat.
Oczywiście, że jest rekompensata, na podstawie faktury, za pobyt w sanatorium. Nie wiem, czy dotyczy ona tylko emerytów mundurowych czy także czynnych funków.O co chodzi z fakturą, nie rozumiem, czy jest rekompensata pieniężna za sanatorium dla funkcjonariuszy?
Nieważne jak zostało zapisane w rozporządzeniu ? To przecież nic innego jak anarchizacja czy delikatnie rzecz ujmując, falandyzacja prawa.
Chłopaczku w krótkich spodenkach, posiedź jeszcze trochę w piaskownicy. Później przedszkole, dalej podstawówka ... Może za parę lat dotrzesz do egzaminu maturalnego .
Dwa pytania do @AM Admin:
Z regulaminu wynika, że każdy ma prawo do publikacji swojego zdania nawet, jeśli się myli - z zastrzeżeniem m.in. nie łamania podstawowych norm kultury i relacji społecznych.
1. Czy to prawda?
Użytkownik @echo - skądinąd niejednokrotnie ODPOWIADAJĄCY rzeczowo - niestety, w DYSKUSJI zwykle nie potrafi powstrzymać się od obraźliwych komentarzy (patrz - druga część powyższego wpisu).
2. Czy komentarze i opinie rzeczonego usera - po notorycznym wyśmiewaniu i uprzykrzaniu życia innym userom - nawet, jeśli ma rację, nie zasługują na interwencję administratora?
Czy w ciąży funkcjonariuszka też otrzyma wczasy pod grusza ?
Nie ma już IC.Pytałam się niedawno jak wczasy pod gruszką dla emerytów mundurowych są realizowane w innych IC.Zero odzewu... połowa roku minęła i kasa by się każdemu przydała)odezwijcie się "szczęśliwi emeryci".
Nie wiem czy wypłaciły czy nie i nic takiego nie napisałem. Napisałem jedynie, że nie ma już Izb Celnych. Tak samo innych razi pensja zamiast uposażenie albo funkcjonariusz KAS a nie SCS i usilnie wytykają błędy to ja mogę czepiać się starego nazewnictwa ze Służby Celnej.Nie masz racji ! Izba warszawska i katowicka już wypłaciła , a pozostałe izby
czekają na faktury za wczasy w Zanzibarze, Malediwach, Egipt itp..
Ale kasa za gruszkę jest na koncie!potwierdzam i pozdrawiam szczęśliwych emerytów)Nie ma już IC.