Wątek wyłącznie dla mądrych i najmądrzejszych

Oj, skoto to Wątek wyłącznie dla mądrych i najmądrzejszych a ja na tym forum tyle razy byłem nazwany tak, albo inaczej, z podkreśleniem na inaczej, to zmykam z tego wątku :)

oj, oj, oj, oj, oj, oj, oj, oj, oj, oj, oj, oj, oj, oj, oj, oj jaki jesteś dowcipny, oj, oj, oj, oj, oj, oj, oj, oj, oj, oj, oj, oj wręcz błyskotliwy, oj, oj, oj, oj wszyscy się zachwycili głębią podkreślenia, oj, oj, oj, oj, oj, oj, oj, oj, jednym słowem gieroj ....

Ostatnia edycja:
forumowicze

nie czas na karmienie trolli.
"ślepych na umyśle" nie przekona.
to przejaw myślenia w kategorii tzw. "mądrość etapu".
wtedy każda podłość i kłamstwo dla bieżącej idei jest uzasadniona.
marksizm, czysty marksizm.
jaki paradoks !
przecież dość inteligentni ludzie zostając urzędnikami, prędzej czy później kończą na samooszustwie.
stąd ich potrzeba uwikłania w swój wybór jak największej ilości widzów.
na tym forum fałszywe wątki umierają same.
ten miał być najkrótszy, a zaczyna nabierać rumieńców.

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !

Należyte zachowania

Otóż NE w artykule "FOZZ czyli fundusz korumpowania polityków" informuje, kto jakoby korzystał z pieniędzy tej instytucji. Wymienieni są tam politycy uczestniczący w Okrągłym Kancie. Zarówno obecnie rządzący, jaki i obecna opozycja. Autor powołuje się na dokumenty. Podaje nazwiska. Link dla niedowiarków http://polandleaks.nowyekran.pl/post/72420,fozz-czyli-fundusz-korumpowania-politykow .

Czy nie wyjaśnia to wiele nt. obecnej sytuacji i umocowania w prawie związków zawodowych? Które przecież, powinny być jednym z czynników napędzających poczynania rządzących i pozycji?

A kolega TELE ECHO dalej swoje. Miałeś gości przestac!!!! Widzę, że długo nie wytrzymałeś.

Panie Jacku.
Zrozumiem jeszcze niektórych Kolegów, którzy uprzedzili się "politycznie" do tele echa i cokolwiek nie napisze, to będzie "bee", ale Pan?!
Zgoda, że w treści znów pojawił się link, lecz zachowuje się Pan, jakby nie był on opatrzony komentarzem i zupełnie nic nie zawierał.
Czy Pan chce, aby tele echo już wogóle nic nie pisał ???
Moim zdaniem w Pana wykonaniu to już zwykłe "czepialstwo" i podburzanie innych przeciwko człowiekowi posiadającemu własne, choć niepopularne zdanie! Niedawno apelował Pan o coś, a sam co robi ?!
Gwoli ścisłości - nie chodzi mi o poparcie dla tele echa, który i mnie czasami drażni, lecz o pewną zasadę wolności słowa, w imię której Pan Sławek i paru innych już cierpią, a której "wyższe kręgi" chcą nas pozbawić. Wcale nie głupio tele echo to wytyka, a że robi to w takiej formie - jego mentalność, ekspresja i ... ryzyko. Tak, ryzykowna to forma przekazu, gdyż wymaga minimum wysiłku umysłowego, a dawne metody "wyłączenia myślenia" wciąż dają o sobie znać.
Sensownym byłoby tu odniesienie się Pana do treści ocenianej wypowiedzi, a Pan wypisuje nic nie wnoszące, puste słowa złośliwego niezrozumienia, dające przyzwolenie i pole do popisu leniwym umysłowo wyznawcom statystyki. Nie tędy droga! Jeżeli bowiem pozostanie na tym forum zgoda wyłącznie na okresowe powtarzanie banalnych tematów pod różnymi tytułami, to padnie ono już bardzo szybko, bądź pozostanie jedynie "kółkiem wzajemnej adoracji" ...

Dobrze, poniosło mnie trochę. Masz rację. Przepraszam. Nie chcę tylko aby to forum stało się jakimś medium dla wszelkich teorii spiskowych, itp., itd. Za dużo jest tu politykowania czy rozpamiętywania tego co było 20 czy 30 lat temu.

Taaa , przeproście się, wypijcie brudzia i dajcie jeszcze po buziaku. Ale żenada. Najlepiej zmieńcie nazwę tego forum na " Śmietnik ", bo na temat branżowy to nie ma tu już prawie wypowiedzi. A odpowiedni ludzie z zewnątrz to czytają ... i się śmieją

Merytorycznej, branżowej dyskusji na tym forum nie ma już od dawna. Co przeglądam jakiś wątek to tam tylko wzajemne wyzywanie się, obrażanie jeden drugiego, jakieś inne głupie osobiste wywody, żale do tego czy tamtego kierownika, naczelnika, czy innego dyrektora, politykowanie czy wypisywanie teorii spiskowych. Ja tego forum nie zakładałem, ale przypuszczam, że Sławek jak to tworzył nie o tym myślał. Prawda jest taka, że większość ludzi jest tu anonimowa, a anonimowo to w gębie każdy jest mądry, cwany i każdemu się wydaje, że jest bezkarny.

Za dużo jest tu politykowania ?

przecież SC nie jest niezależna, staliśmy się na nowo zabawką rządzących.
karierowiczostwo i propaganda robi swoje.
wolno krytykować ale po cichu, po staremu.
wolno nam przychodzić do pracy i wykonywać "modernizację".

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !

Cicho być. Możesz gościu przestac!!!!

Niektórzy. Celnicy za 1 grosz. Gdyby nie Siwy i to forum, już dawno by Was demokratycznie sprzedali bez przetargu. Razem z waszymi czapkami, których podobno brakuje w Waszym super magazynie. I nawet byście o tym nie widzieli.

Merytoryczna branżowa dyskusja? He, he, a to dobre. Zwłaszcza w kontekście uprawianej cenzury.

Obśmiać. Ło, ludziska zobaczta. Dla najmundrzejszych. Łolabaga. Ja wyszedłem, zanim wszedłem!

To jedna z używanych metod. Jak widać akceptowana. Pod szyldem ugrzecznionego dyskursu. Ewentualnie zarzucik politykowania lub teorii spiskowych.

J.O. dziecko, idź stąd. To grasują rekiny. I koniecznie zapisz się do TPPR.

PS (zaczerpnięte też od kolejnego Pana j): z tym przetargiem to mogę nie mieć racji. Dlatego też proszę o wypowiedź Panią Smolińską lub Pana Staniszewskiego. Bo w końcu czy musimy bez przerwy tego Siwego. Przecież tyle razy karany za słowa i czyny. A kto od lat na posadkach związkowych, eksperckich, w blasku salonów i awansów. No to kto w końcu ma rację? I czyje górą?

Ostatnia edycja:
cytat

"Ośmieszał się na całego minister finansów, Jacek Rostowski, który rżnął głupa, gdy go pytali o proste rzeczy: nie wiadomo w sumie, jak to się stało, skoro nie przez "zapomnienie" (zob. też ostatnie numery "Dziennika Gazeta Prawna"), że przez trzy lata minister finansów, i to jeszcze pośpieszany, dźgany przez NIK, nie jest w stanie wydać rozporządzenia, bez którego Generalny Inspektor Informacji Finansowej pozostaje papierowym żołnierzykiem w walce z praniem brudnych pieniędzy? No, skoro nie przez "zapomnienie", to znaczy, że specjalnie minister utrzymuje taka lukę prawną, żeby parabanki mogły sobie spokojnie biznesy kręcić?

Ośmieszał się minister Rostowski, gdy błędami urzędniczymi nazywał to, co się działo gdańskiej skarbówce: przez ponad dwa lata Amber Gold nie składało deklaracji CIT i VAT i ignorowało wezwania, aż dopiero w lutym 2012 r., spólka wpłaciła na konto skarbówki ... 12,2 mln zł. I co? I nic! Urzędnicy fiskusa zgłupieli chyba? Nie wiedzieli, co z tym zrobić? A może to u nich normalen, skoro nic z tym nie rozbili, nie podejmowali żadnej kontroli, a nawet nie żądali sprawozdania finansowego? Acha, przypominam, to są tylko takie "błędy urzędników", paru drobnych śrubek w tej machinie, a machina jest w porządku!

Ośmieszał się minister Rostowski, gdy przedstawiał pomysł "naprawczy" powołania zespołu koordynującego działania urzędów państwowych w zakresie przestępstw finansowych, bo po co jakieś nowo powoływane ciało, kolejna talia synekurek, gdy chodzi o sprawniejsze komunikowanie się, przekazywanie informacji między urzędami? Z dodatkowym ogniwem, z pośrednikeim będzie sprawniej, szybciej? Oto trzeba nam czarownika od finansów sprowadzonego z mglistych Wysp Brytyjskich, by za każdym razem jak jest problem powoływać nowe ciało, nowy zespół, nową komisję? I to ma być owoc myślenia liberałów? To w ten sposób oni chcą ogarnąć parabanki?""

i jeszcze ... przywołuję z pamięci:
- był występ naszego wodza, który obśmiał zarzut.
- stwierdził, że przedmiotowe nie wydane rozporządzenie ma charakter techniczny / skąd my to znamy ? /
- obowiązuje aktualne rozporządzenie.

gazeta prawna wczoraj pisała "o dziwo" o braku jeszcze innego rozporządzenia.

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !

cytat

"Obydwie firmy korzystały z luki prawnej, która przynajmniej od dwóch lat powinna zostać załatana przez Ministerstwo Finansów." - DGP

LUKI PRAWNEJ?
Skąd my to znamy

Oj tam, oj tam

Się czepiacie ... czy przed dniem ... czy w dniu ... czy za 10 lat .... da się wytyczne ... kryteria ... jakoś to będzie ... od razu rozporządzenie ... jeszcze czego ... chamom się zachciewa ... a jak się nie podoba to skarga na bezczynność do naszego wsa ...

Taaa , przeproście się, wypijcie brudzia i dajcie jeszcze po buziaku. Ale żenada. Najlepiej zmieńcie nazwę tego forum na " Śmietnik ", bo na temat branżowy to nie ma tu już prawie wypowiedzi. A odpowiedni ludzie z zewnątrz to czytają ... i się śmieją

Popieram. Zanim coś napiszecie to pomyślcie. Nie tylko emocje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

Myśliciel się znalazł. Może jednak rżnięcie głupa?

Kolejny post przykrywający problem. Nic więcej. Wracając do tematu. Amber Gold, "dziury" w prawie wskazane we wcześniejszych wypowiedziach, dziwna niemoc kluczowych dla działania państwa instytucji (skarbówka, prokuratury, sądy, knfy, ect...) to oczywisty skutek zaniku myślenia kategoriami państwowymi i społecznymi. Z instrumentalnym traktowaniem prawa na czele.

Co najmniej przyzwolenie na takie praktyki, w połączeniu z brakiem należytego potraktowania sygnałów o nieprawidłowościach oraz poczuciem bezkarności, doprowadziły do tego mega oszustwa. Które po prostu, w tym stanie faktycznym, obiektywnie rzecz ujmując, po prostu musiało się wydarzyć.

Pytanie tylko, co dalej? Czy i jak długo będziemy czekać na wyjście zdesperowanych ludzi na ulicę, na której odbędzie się prawdziwa dyskusja?

Przepraszam, zapomniałem. P. Smolińska i Staniszewski. Wyłaźcie z dziur. Czekam na odpowiedź na wcześniej postawione pytanie.

Ostatnia edycja:
cytat:
"Polacy mają już tego wszystkiego dość, męczy ich polityka, sądy. Któregoś dnia wyjdą na ulicę i dojdzie do wybuchu społecznego."
K.Marcinkiewicz w wywiadzie dla Wp.PL 28.08.2012r.

Dziwne, prawda?

A ja się wstydzę

Niemal 6000 zł z vatem (o ile się nie mylę). Żeby to było przynajmniej 60000 zł, szacun, jak nic, by się należał ...

Szanowni P. Smolińska & Staniszewski. Co sądzicie o pracy central - magazin? Czekamy ...

Back
Do góry