Wątek wyłącznie dla mądrych i najmądrzejszych

aquirre

Dobrze znany użytkownik
Punkty reakcji
203
miłej wymiany ciosów i poklepywań Szanowni Forumowicze.

demontują wam właśnie ostatnie niezależne organizacje pracownicze w środowisku.
drobnostka, przecież ważniejsze jest tu i teraz.

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !

Gdzie oni są

chciałoby się napisać: ci wszyscy moi przyjaciele ... może nawet koledzy czy koleżanki .... że o wrogach i zawistnikach nie wspomnę ... którym zwyczajnie nie po drodze .... z uwagi na przeszłość i teraźniejszość ... może też sumienie .... chęć ukrycia swoich zwyczajnych świństw i sprzeniewierzeń ... udających bezinteresowność i rzeczowy obiektywizm ... żerujących na cudzej krzywdzie ... pazernych i bezczelnych ... zastrachanych i nie potrafiących spojrzeć w przyszłość .... zobaczyć swojej małostkowości?

Lustereczko, powiedz przecie, kto jest najpiękniejszy i najgłupszy w świecie?

Związki zawodowe są integralną częścią demokracji!

Kto o tym zapomniał? Czy tylko obecny Dyrektor Izby Celnej w Opolu i obecny Szef Służby Celnej?

[video=youtube;AYZ2T3G60LU]http://www.youtube.com/watch?v=AYZ2T3G60LU&feature=player_detailpage[/video]

Zapiszcie więc w ustawie: nie krytykuj, nie podskakuj, siedź na d.... i przytakuj!

Gwarancja dobrego snu Dyrektora Kokota i Generała Kapicy

Myślę, że najwyższy czas, aby całe środowisko wypowiedziało się co do kandydowania P. Sławomira Siwego w najbliższych wyborach parlamentarnych do Sejmu RP. Kwestią otwartą pozostaje także, z jakiej listy czy partii politycznej miałby wystartować w wyborach. Także z jakiego okręgu.

Panów wymienionych w tytule niniejszego postu demokratycznie również proszę o zabranie głosu.

Szanowny aguirre, czy akceptujesz mój pomysł na treść niniejszego wątku?

Ostatnia edycja:
jako funkcjonariusz SC może kandydować jedynie jako niezależny.
ze względu na ordynację wyborczą szanse są równe zero.
nie potrafimy jako środowisko pogonić kilku fantastów, a chcemy zdobyć mandat w parlamencie.
bez odlotu ...

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !

Tajne KIEROWNICTWO Służby Celnej - nowy organ czy kasta?

Odlotem i szaleństwem, w Polsce pełnej ruskich tanków, z eSBeckim butem na karku, był protest stoczniowców w Gdańsku czy przyspawanie do szyn przez kolejarzy pociągów w Lublinie.

Odlotem i szaleństwem nazwać należy nazwać to, co na przestrzeni ostatnich lat wyprawia z formacją utajnione KIEROWNICTWO. Także orzeczenia sądów administracyjnych, zmieniających wolę sejmu i senatu, wyrażoną w ustawie. Można jeszcze wymienić tu parę innych rzeczy, dziejących się co najmniej za aprobatą rządu, przy milczącej zgodzie opinii publicznej i tzw. elektoratu wyborczego, nieustannie kształtowanego (czyt. ogłupianego) przez tzw. obiektywne media.

Grupa zawodowa funkcjonariuszy celnych nie może i nie powinna mieć swojego przedstawiciela we władzy ustawodawczej? To dopiero odlot i szaleństwo! Aquirre, wstydź się!

Wracając do tytułu. Czyżby w oczy niektórych zajrzał strach przed odpowiedzialnością? Czy zakiełkowało ziarenko przyzwoitości?

Ośmielę się na wypowiedź, a właściwie tylko na jedno pytanie;

- tele echo, czy jaskrawy sarkazm początkowego posta tego wątku jest dla Ciebie absolutnie niezauważalny ???

tytuł jak tytuł najważniejsze że powstrzymuje spamerów jak narazie żaden się nie pojawił poza tym a. zawsze może go zmienić...

Mnie się kojarzy "kierownictwo Służby Celnej" z serialowym gruppenfurerem WOLF-em w "Stawce większej niż życie". Jakiś dziwny, tajny twór.

tele echo czytaj ze zrozumieniem.
piszesz i czytasz dużo.
czasami niepotrzebnie ponoszą cię emocje.

spamem jest również nagminne linkowanie.
mnie nie przeszkadza ale warto rozumieć jak się praktykuje.

Ostatnia edycja:
"perełka" z życia albo gra w zapominanie

Zapomnieli. Nie tylko o braku koncesji.

[video=youtube;vgItxYEUsy8]http://www.youtube.com/watch?v=vgItxYEUsy8&feature=player_detailpage[/video]

Co wart jest kraj, który zapomniał złożyć hołd poległym na służbie?

Jabol traci panowanie

Dosłownie i w przenośni. Chyba zaczynają Mu się trząść łapki. Chyba dotarło do Niego, że dosiadł kuca, który już nigdzie nie dobiegnie.

Ale tak to jest, jak kuc nie przestrzega diety i żre za dużo. Co w konsekwencji powoduje po prostu ochwat ...

PS. Panie Jabol, co do postawionego wyżej pytania: popatrz w lustro. Odpowiedź nasunie Ci się sama.

Ostatnia edycja:
To forum nie zostało stworzone po to aby się na wzajem obrażać. Tylko na to Was stać? Jeżeli nic nie macie do powiedzenia ponad wieczne docinki to się lepiej zamknijcie. Pamiętajcie, że skłócona załogą łatwiej się kieruje.

Przepraszam, rozpędziłem się a skoro nie mogę skasować swojego wpisu, pozostaje mi tylko ubolewać, że dokonałem wpisu w wątku przynależnym tylko dla nielicznych, za co po raz wtóry przepraszam:o
...

Poza przykładem kolejnej "wariacji", zwyczajnie kłamiesz Szanowny jabolu "w żywe oczy" (i to podwójnie) !!!
Nie edytowałeś (do tej chwili) swojego wpisu, co w zestawieniu z rozpoczęciem "przeprosinami", świadczy wyłącznie o premedytacji.
Powtórzenie "przeprosin", to już zwyczajna obłuda.
Jestem tu jednak winny szczere podziękowania, gdyż dałeś tym samym doskonały przykład; przed czym tak nieustannie tele echo próbuje nas przestrzegać i co przypominać. W rzeczywistości nie chodzi o jakieś mało znaczące kłamstewka anonimowych uczestników forum (w tym Twoją osobę - tu wykorzystałem Twój wpis tylko dla przykładu). Przerażające natomiast są podobne i równie jaskrawe, poczynania na o wiele wyższym "szczeblu", czego wielu zdaje się nie zauważać bądź zwyczajnie zapominać. Istotą zaś "przypomnień" tele echa (dla mnie - choć zawsze mogę się mylić) nie była wyłącznie ich treść, lecz raczej wydźwięk wobec konstrukcji tworzenia oficjalnej informacji i kreowania pozytywnego (statystycznie) obrazu rzeczywistości.
Padł gdzieś zarzut wobec tele echa, że "Smoleńsk" jest jego obsesją, co ma mu przypisać (moim zdaniem błędnie) jednoznaczną pozycję polityczną. Sam nie znam prawdy i nie potrafię jej określić, lecz biorąc pod uwagę rozpowszechniony fałsz informacyjny, nie wolno mi niczego z góry zakładać. Niestety, prawdę mają szansę odkryć tylko naukowcy-historycy, a może być ona naprawdę różna !!! A niech tam - pójdę po "bandzie" - do niedawna dla wielu nigdy nie było Charkowa, Miednoje, Katynia ...

Za samą chęć zajrzenia do tego wątku PRZEPRASZAM:D, gdyż tylko nieliczni (inteligentni normalnie) moga go ogarnąć.

PS tele echo zaznaczył, że pewne treści są do zrozumienia tylko dla inteligentnych normalnie, co w połączeniu z mądrością lub wielka mądrością jest genem prawości i sprawiedliwości:p (a wszem i wobec wiadomo, że tele echo jest znawcą genów wszelkiej maści)

Rybko, każdy z nas jest większym lub mniejszym kłamcą (oczywiście nie zarzucam Tobie niczego tak nikczemnego).

To na pewno Rosjanie usunęli informacje o edycji mojego postu;) lub dokonałem ją w przeciągu 60 sekund i wtedy nie będzie widoczna.

Ostatnia edycja:
Refleksji nt. kuca cd.

Nie może już biegać. Samodzielnie nie jest w stanie wyjść ze stajni. Coraz częściej nie może już ustać na własnych nogach. W zw. z czym potrzebuje tzw. podpieraczy. Którzy głośno wołają, że kuc jeszcze pobiegnie ...

Nasz Wielki Przyjaciel Jabol jest takim właśnie podpieraczem. Który zamiast zająć się kucem, próbuje skupić uwagę na weterynarzu. Bo ma nie taki fartuch. Bo za młody albo za stary. Bo nie z tej strony podchodzi do kuca. Bo nie pozwala mu bezkarnie kopać. Bo chce skrócić jego cierpienie ...

Panie Jabol, wyjdź Pan w końcu ze stajni. Weterynarz da sobie radę bez Pana ...

Back
Do góry