w dzisiejszym newsweeku "PAMIĘĆ ABSOLUTNA"

Na pomówienia jest bardzo prosty sposób. Chcesz oskarżyć funkcjonariusza, np. o korupcję? Zapłać 5-10 tys. kaucji. Potwierdzi się - dostaniesz kaskę z powrotem. Jeśli to bzdury z palca wyssane - pieniądze idą dada...

Moim zdaniem nie tylko.
Jeżeli zarzuty nie zostaną potwierdzone to mamy do czynienia z pomówieniem, a wtedy... jako, że został pomówiony funkcjonariusz w związku z pełnionymi obowiązkami służbowych to pomawiający powinien być ścigany z urzędu.
Przecież chciał się zamachnąć na państwo.

j_a_nek napisał:
Tak jak mało kto na wschodzie czuł klimat alokacji, tak obecnie na zachodzie mało kto czuje klimat aresztowań.

Nie mogę zgodzić się z tym zdaniem. Przypomnę tylko, że od zachodu zaczęły się te masowe polowania na czarownice. Jędrzychowice, Kołbaskowo, Lubieszyn - celnicy z zachodu również znaja smak pobudki o szóstej rano.

Anonymous napisał:
j_a_nek napisał:
Tak jak mało kto na wschodzie czuł klimat alokacji, tak obecnie na zachodzie mało kto czuje klimat aresztowań.

Nie mogę zgodzić się z tym zdaniem. Przypomnę tylko, że od zachodu zaczęły się te masowe polowania na czarownice. Jędrzychowice, Kołbaskowo, Lubieszyn - celnicy z zachodu również znaja smak pobudki o szóstej rano.

odezwały się świętoszki z granicy, wszyscy wiemy jak było na granicy przed wejściem do unii i jak wyglądały odprawy np. samochodów osobowych, dajcie sobie chłopcy spokój z tymi jękami o aresztowaniach

Przyjęte rozwiązanie jest złe ponieważ w sposób oczywisty dopuszcza możliwość sytuacji bezprawnej. Co do konkretnych aresztowań nikt tutaj nie przesądza o ich słuszności bądź nie. Mam wrażenie, że nie bardzo rozumiesz o co tutaj chodzi.

Anonymous napisał:
odezwały się świętoszki z granicy, wszyscy wiemy jak było na granicy przed wejściem do unii i jak wyglądały odprawy np. samochodów osobowych, dajcie sobie chłopcy spokój z tymi jękami o aresztowaniach

Jeśli jesteś jednym z tych wszystkich i wiesz jak było, bo byłeś świadkiem takiej właśnie odprawy np. samochodu osobowego, to co Ty tu jeszcze robisz? Śmigaj chłopie do prokuratury i powiadom kogo trzeba o fakcie popełnienia przestępstwa.
A jeśli nie, to zamknij z łaski swojej papę i przestań powtarzać te obiegowe brednie, że wszyscy brali.

Czytam te forum i ręce mi opadają.To że SC jest w tak kiepskim stanie to wszyscy wiemy.Brak pieniędzy na podwyżki,brak pieniędzy na dodatkowe wyposażenie celników na granicach UE a sami celnicy co robią????Pieniądze można ściągać tylko:sprowadzając auto ze USA,import z Chin to już duże wezwanie dla Was.Szukacie cen porównawczych na allegro lub na targowiskach i co z tego macie.Klienci odprawiają się w Niemczech, budżet im roście, agencje zarabiają,przewoźnicy kasują, a Polska patrzy i nic z tego nie ma. Robiąc odprawy w Polskich UC często jesteśmy już przestępcami,ale według Was najlepiej nic nie robić i prosić o podwyżki. Czas Panowie się zastanowić czy wszystko jest ok i nie pisać tylko jak nędznie zarabiacie i nie macie wyposażenia na granicy UE. Pomóźcie mi zrozumieć... jak Niemcom wszystko się opłaca?A ponoć mamy wspólny kodeks celny.

Anonymous napisał:
Nie moge po prostu uwierzyc, ze wsrod zwiazkowcow i pracownikow SC nie ma ludzi,ktorzy chca walczyc o zmiane ustawy o SC w tej kwestii.
Ja wysiadam z tego pociagu,moje zdrowie psychiczne i przyszlosc rodziny jest najwazniejsza.Nie dam sie ponizac!

Polecam lekturę postu IV RP na portalu HujdePark poniżej na końcu.

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
j_a_nek napisał:

Czytałeś może post IVRP na portalu HujdePark poniżej - polecam.

tu nie chodzi o niewinnosc tylko o rownosc wobec prawa, oskarzony policjant czy straznik graniczny jest zawieszany do czasu prawomocnego wyroku, a celnik wylot z roboty niezaleznie od tego czy jest umoczony czy nie .......... widzie sie ze tego nie widzisz ............jesli ktos ma nagrabione to powinno sie mu to udowodnic ponad wszelka watpliwosc i w sposob zgodny z prawem, bo to co sie teraz dzieje to jak widze jeden wielki bolszewizm

dekadent napisał:
tu nie chodzi o niewinnosc tylko o rownosc wobec prawa, oskarzony policjant czy straznik graniczny jest zawieszany do czasu prawomocnego wyroku, a celnik wylot z roboty niezaleznie od tego czy jest umoczony czy nie .......... widzie sie ze tego nie widzisz ............jesli ktos ma nagrabione to powinno sie mu to udowodnic ponad wszelka watpliwosc i w sposob zgodny z prawem, bo to co sie teraz dzieje to jak widze jeden wielki bolszewizm
Dokladnie TAK.
Na posła nie można nawet mówić że winny gdy popełnił przestepstwo do czasu ogloszenia wyroku przez niezawistny sąd, a u nas za pomowienie bez dowodow won z pracy !!!

Jeśli jesteś jednym z tych wszystkich i wiesz jak było, bo byłeś świadkiem takiej właśnie odprawy np. samochodu osobowego, to co Ty tu jeszcze robisz? Śmigaj chłopie do prokuratury i powiadom kogo trzeba o fakcie popełnienia przestępstwa.
A jeśli nie, to zamknij z łaski swojej papę i przestań powtarzać te obiegowe brednie, że wszyscy brali.

Po co mam smigać do prokuratury. Sprawa sama się rozwiązała. Co prawda po kilku latach.

Back
Do góry