Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
A nas grupy patrolowe wysłali na bazary pomiędzy tłum tylko z pałkami, kajdankami i gazem łzawiącym... Tasery za drogie, o broni możemy tylko marzyć, nie mówiąc o cyklicznych zajęciach z ŚPB!! Jak WZP dostała po pewnym czasie broń, skończyły się pyskówki na drodze!! I żeby było weselej to szatnia na korytarzu, prysznica brak, wracasz zjebany i spocony po 12 godzinnej służbie jak koń po rodeo, nie ma się gdzie umyć, przeskakujesz w cywil ciuchy i dopiero w domu możesz się ogarnąć po całym dniu ... :-(((pozdrawiam przełożonych, może dostrzegą wreszcie problem za biurek w ich klimatyzowanych gabinetach!!!
Łoł. Oj, nie ma się argumentów, nie ma .... . Malezyjski samolot spadł na teren Ukrainy, więc Ukraina jest winna.
Zwyczajny wieczorny bełkot najętej odmóżdżonej marionetki.
Ludzie, czy do Was dotarło, że czas najwyższy z tym ........ zrobić porządek. Bo inaczej Lasek zacznie badać i tą katastrofę.
Oczywiście piszę o Służbie Celnej.
popieram, 100% racji w tych stwierdzeniach, trzeba jeszcze tylko dodać ile osób przeszłoby testy sprawnościowe ?macie robotę i narzekacie ! jakby wprowadzili "spluwy" to połowa tych emerytów nie przeszłaby badań i znów larumm .... jak zabraknie roboty i trzeba bedzie jechać na wschód znów laruum ... jak emerytury mundurowe to tak, ale jak trzeba do roboty się wziąć to NIE ! Mam takie wrażenie , że niektórym się w dupach poprzewracało ! Na rynku pracy młodzi jadą za granicę do pracy, a u nas mamy problem z kontrolą bazarków ! Nonsens !
Byłem i jestem nadal wielkim zwolennikiem broni w SC. Wyposażenie "DOZORÓW" w broń wymagałoby zmiany przepisów. Ale kontekst bazarowy nie jest najlepszy. Pchanie się na bazar z bronią nie poprawia bezpieczeństwa, a konsekwencje ewentualnej utraty broni byłyby ogromne. Nie ma sensu pchać się z bronią w tłum. W razie zagrożenia i tak nikt mądry nie strzelałby na bazarze, gdyż nie wolno narażać osób postronnych.
Tasery jak najbardziej. Trzeba tylko cisnąć DICów, żeby je kupili dla DOZORÓW. Taser daje podobny skutek psychologiczny (zwłaszcza jak ktoś zobaczy na swojej klacie czerwoną kropkę z celownika laserowego), a konsekwencje jego użycia są obciążone o wiele mniejszym ryzykiem, zaś skutek obezwładniający jest 100% (wiem z własnego doświadczenia). Z tasera wystarczy trafić gdziekolwiek i przeciwnik leży i prosi o litość, zaś źle wymierzona kula może tylko rozwścieczyć przeciwnika i wzmóc jego agresję, zwłaszcza kiedy jest zdesperowany czy naćpany, co przy taserze nie ma znaczenia.
Pozdrawiam i życzę, żeby Wasi DICe zapewnili odpowiednie środki bezpieczeństwa, zarówno techniczne jak i proceduralne
No ale przyznasz, że lepiej tłumaczyć się z trafienia w oko taserem niż pociskiem 9 mm Parabellum.No tu to się trochę mylisz.
Taser źle użyty też jest niebezpieczny. Jeśli trafisz klienta w oko, co wtedy zrobisz? Trwale go okaleczysz. Natomiast na klienta naćpanego, taser może dwojako zadziałać i nie koniecznie tak jak byś sobie tego życzył. Więc nie ma "złotego środka"