umowa zlecenie

Juefoł

Aktywny użytkownik
Punkty reakcji
61
Czy w waszych Izbach składacie już wnioski o zaliczenie umów cywilnoprawnych do stażu pracy? Czy są już jakieś wnioski rozpatrzone? Jak długo się czeka? dzięki

Olsztyn - wysyłają pisma o przedłużeniu rozpatrzenia, ze względu na złożoność sprawy (tak w skrócie). Rozwinięcie faktyczne jest takie, że nie wiedzą czy w momencie przekroczenia, po doliczeniu, stażu, uprawniającego do wypłaty jubileuszówki, należnej (znowu - po doliczeniu) przed 01.01, czyli przed obowiązywaniem przepisów, mogą/mają ją wypłacić. Sytuacja, w której by zdecydowali, że nie mogą wypłacić spowoduje, że faktycznie będziemy poszkodowani bo nam ona po prostu przepadnie. Raczej nie taka była intencja zmiany przepisów a i wszędzie taki zysk był wymieniany. Oczywiście oprócz tego dochodzą jeszcze zwiększenia wymiaru urlopu czy dodatku stażowego ale co w wypadku gdy już z tych bonusów nie będzie za bardzo co zwiększać? Robota dla prawników?

W sykapie wczoraj zmienili i przyszlo pismo w szd
hmm ciekawe czy naliczą jubileuszówkę? Napisz jeśli możesz, bo ja mam do zaliczenia z umów zleceń 8 lat. Mam wszystkie udokumentowane ale jeśli nie wypłacą to przepadnie mi w najlepszym wypadku jedna

hmm ciekawe czy naliczą jubileuszówkę? Napisz jeśli możesz, bo ja mam do zaliczenia z umów zleceń 8 lat. Mam wszystkie udokumentowane ale jeśli nie wypłacą to przepadnie mi w najlepszym wypadku jedna
Ale zrób tak jak piszą na innych forach. Dodaj narazie te umowy żeby zaliczyć jubileuszowke, jak dostaniesz to dodaj resztę umów. Wtedy nic Ci nie przepadnie

Back
Do góry