Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
"Dlaczego karę kojarzysz z jakąś kwotą pieniędzy?"
Dlatego, że kara grzywny jest jedną z kar przewidzianych przez prawo karne a jej wymiar jest jednym ze sposobów miarkowania tej kary.
"Awantura czy groźba karalna? Tej drugiej nie radzę lekceważyć."
Jak petent mówi "ja Pana załatwię" - to nie ejst groźba karalna ?
"Nie wiem czy opis i przedstawienie całego zdarzenia jest przerysowane ale podane wyżej linki to są fakty."
Zatem ponawiam pytanie jaką karę powinienm wymierzyć sąd tej osobie, żeby była sprawiedzliwa ?.
Ja nie pochwalam tego co się stało. Była groźba - była szybka kara. Tak powinno być.
Nie rozumię tylko oburzenia pod adresem sądu. Przytaczasz linki z rzeczywistymi groźbami pod adresem celników i zamachami na ich osoby. Twoim zdaniem teraz wszyscy powinni być jedną miarką oceniani i karani ?. Czy sąd orzekł: szkodliwość czynu znikoma albo poprzestał tylko na pouczeniu ? Nie, sąd wymierzył karę. Ukarał za groźby.
Piszecie, że nie rzecz w tym, na jak wysokoą karę sąd ją skazał. To pytam ponownie zatem - powinien ją skazać na karę pozbawienia wolności ?
kara pieniezna jest wg mnie najbardziej dotkliwa,
600 zl to troche za mało ..jakby do tego dołozyc z tydzien aresztu i kare za probe przemytu to byłoby wg mnie ok