Tylko strajk totalny może nam pomóc.

rasmus

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Właściwie to już dzisiaj powinniśmy zacząć strajk generalny.Właściwie wszyscy dyrektorzy i Kapica mają nas gdzieś.Właściwie olali nas i jesteśmy dla nich zerami.Zrozumcie w jedności siła.Kapica by się zmoczył z dyrektorkami gdyby granica stanęła.Wbijcie do swoich głów że teraz tylko totalnym pokazem siły możemy coś zdziałać.Oni maja w dupie nasze pisma i odwołania. Sądy prokuratury robią wszystko pod dyktando Tuska.Dopóki rządzi nie kiwną palcem, wolą łamać prawo dla stołka.Czy potrzebujecie więcej dowodów.Kapica nie da wam złamanego szeląga.Dlatego tego pana trzeba usunąć jest nie wart tego stanowiska.Pamiętajcie macie siłę żeby zmieść tych pachołków Tuska oszusta.Pytanie jest otwarte na dzień dzisiejszy czy tego chcecie.No chyba że dalej chcecie tak pracować aż Kapica zrobi z nas niewolników.Każdy z nas ma jakieś strachy ale na chwilę obecną nie ma już wyjścia.

Nawet jeśli nie jest za późno, to jak to zrobić skoro zostaliśmy podzieleni między sobą przez Nieogolonego i może nie być tej jedności co kiedyś. Ale temat jest otwarty.

Zgadzam się z wściekłym, trochę za późno na strajk po wartościowaniu mleko się rozlało. Dużo jest wśród nas zadowolonych z wartościowania np. eksperci i kadra kierownicza nie będą przecież strajkować, a my specjaliści sami nie damy rady. Trzeba było strajkować przed rozstrzygnięciem wartościowania jesienią 2010 to nikt wtedy nie chciał. Wschodnia granica zawaliła... niestety.
Teraz to tylko OC wewnętrzne były by za strajkiem, a to stanowczo za mało. Nieogolony w ogóle by się tym nie przejął tylko by nas spacyfikował.

a ja uwazam za jedynie sluszna linie wybrana przez celniow polskich tj. sady, moze troche dlugi dystans ale dla wytrwalych dobra i tylko dobra kancelaria na pewno wywalczy stosowne zadoscuczynienie za krzywdy oraz wielkie straty budzetu panstwa , za to cenie ten zwiazek i jego przewodniczacego (tak bardzo za to chce go sie zniszczyc)...skladki celnicy nie na pikniki ale na prawnikow!!!

Musicie wziąć pod uwagę że mamy 80 % specjalistów czyli ludzi skrzywdzonych.Na ekspertów nie zwracj uwagi oni tak nie zrozumieją niezadowolenia tej grupy.A na bunt ngdy nie jest za późno.Ludzka wytrzymałość ma granice.

Ekspertów próżno szukać na OC...tacy siedzą na dupach za biurkiem w UC i IC a jeżeli akcja protestacyjna ma przynieść zamierzony efekt to muszą się do niej włączyć oddziały celne zarówno wewnętrzne jak i graniczne...trzy lata temu jak się zrobił "kibel" i 50 km kolejki do odpraw na wschodzie a kierowcy zagrozili blokadą dróg i paraliżem to jakoś nie było większych problemów z wywalczeniem tego co nam się należy...

Masz rację Daff jedyną sznsą na powodzenie jest zgranie się zarówno oddziałów wewnętrznych jak i granicznych. W OC frustracja funkcjonariuszy sięga zenitu!!! Nie przejmujcie się zadowolonymi ekspertami, jeżeli nawet tacy są na OC to niesą w stanie zastąpić doświadczonych specjalistów :o, w większości ( śmiem nawet stwierdzić, że w 99% nigdy nie siedzieli na kwitach, nie pracowali na granicy) nie mają zielonego pojęcia o odprawach. Ale warunek jest jeden!!! Wszyscy razem, wszyscy niezadowoleni!!! Czyli CCC. Zarówno OC wewnętrzne jak i graniczne - bo jeżeli będzie tak jak po styczniu 2008, że gdy granica trwała w postanowieniach to przyjeżdżali celni z caluśkiej Polski na tzw. wspomożenia to my nic niezdziałamy. A propo jeżeli ktoś nie jest do końca świadomy tego co dzieje się w OC granicznych to wspomożenia trwają dalej i nasilają się coraz bardziej!!! Czyżby ktoś się bał powtórki ?- więc więcej odwagi koledzy w dążeniu do sukcesu!!! Wystarczy odrobina chęci z waszej strony, odrobina męskiej postawy a protest jest w zasięgu ręki nawet w ciągu kilku dni.:confused:

moze celnik ma racje utrzec nosa z-cy ssc,ktory twierdzil ze nie obawia sie frustracji celnikow w zwiazku z wartosciowaniem...nos by mu odpadl gdyby na 1 dzien stanely oddzialy w portach , dzie wybrali by jeszcze sami ,pewnie maja wiedze....co na to eksperci z uc i ic ????

kto ma pomysł jak zgrać wszystkie OC wew. i graniczne?

Tak jak ostatnio - tel-smsmy - ustalcie na górze termin. Zgraja sie napewno- bo ilu jest nawet ekspertow w OC ?? 1? ogarnie wraz z kierownikiem kolejki? wątpie!Wazne jest aby czarni tez dolaczyli do protestu- a sa duze szanse bo tez na specjalistow ich zwartosciowano! Moze wyjść - WYJDZIE!

Mam tylko jedno pytanie co z akcja pagon nikt nic nie pisze, nie było żadnych oficjalnych informacji ile tego przyszło. Nic zero jakichkolwiek informacji. I raptem jest pomysł strajku. Pagony wysłałem, teraz będę strajkował, ale jak mam być jednym z niewielu to ja to porostu chromolę.

nic nie da żaden protes na granicy są juz porobione grupy które przyjada i bedą odprawiać mają za to tyle chaisu ze im nie w głowie protest i mało kto brałby wolne l4 bo do dziś ciągną się l4 za ludzmi brane w 2008 brak awansów niskie stanowiska i takie też nagrodu sa wpisani na czarna liste przystąpienie do protestu było nasraniem sobie w papiery a danie wysokich premii stanowisk grupom mobilnym kierownikom i naczelikom jak ktos ma jeszcze zamkniete oczy niech otworzy zwykły zielony jest na koncu robi najwiecej i ma z tego najmniej takie tez poszanowanie u góry wszyscy ci którzy staneli i dali dziś wysokie wyrównania expertom która siedzieli w pracy kiedy było trzeba sie zjednoczyć brawurowo odbierali awanse i nagrody wkładają wcześniej nóż w plecy ludziom którzy chcieli coś zmienić. Nikt nie podejmie protesu

Na podstawie tego co zostało wysłane do nas szacuję, że w akcji PAGON mogło wziąć udział ponad 1000 funkcjonariuszy, chyba że wysyłano bezpośrednio do Brukseli nie wysyłając do naszego, wtedy mogło to być więcej.

Mogę też napisać, że dzisiaj później zamieszczę odpowiedź MF na nasze postulaty, którą MF sporządził w związku z pismami Kancelarii Prezydenta i Senatu. Jest to odpowiedź taka jak wszystkie dotychczasowe, czyli nic do przodu.

Min. Boni milczy, nie racząc nawet odpisać na pismo w sprawie emetrytur.

Senator N.Krajczy wysłał także zapytanie o zrównanie praw z innymi służbami i odpowiedź z MF jest podobna - udawanie że nie wiem o co chodzi.

Odpowiedzi na pisma Posłów w sprawie wartościowania są znane.

W TEJ SYTUACJI DIALOG SPOŁECZNY ZOSTAŁ WYCZERPANY I FAKTYCZNIE PRAWEM DOZWOLONE FORMY PROTESTU WYPADAŁOBY W CHWILI OBECNEJ WDROŻYĆ.

Proszę jednak rozważna zrozumieć, że Związek nie może ogłosić protestu, który doprowadziłby do zakłócenia funkcjonowania SC, gdyż to oznaczałoby delegalizację Związku.

Moja kariera w Służbie Celnej już się skończyła po 10 latach jestem c2 więc pewnie już nie awansuję więc jeśli chodzi o protest w formie uż lub l4 podpisuję się nawet od jutra

..... danie wysokich premii stanowisk grupom mobilnym kierownikom i naczelikom jak ktos ma jeszcze zamkniete oczy niech otworzy zwykły zielony jest na koncu robi najwiecej i ma z tego najmniej takie tez poszanowanie u góry wszyscy ci którzy staneli i dali dziś wysokie wyrównania expertom która siedzieli w pracy kiedy było trzeba sie zjednoczyć brawurowo odbierali awanse i nagrody wkładają wcześniej nóż w plecy ludziom którzy chcieli coś zmienić. Nikt nie podejmie protesu

Trochę przesada, mobilni tak jak OC to teraz zsyłka (myślę tu o GM w Warszawie, które w 2008 pokazały duszę). Kto komu co wkłada to inna sprawa. Chodzi o to czy tylko gadamy jak nam niedobrze, czy również działamy. Strach jest zawsze, tylko czas pokazuje że jak siedzisz cicho to też niedobrze. Ja wchodzę w temat i wielu czarnych też.

Proszę jednak rozważna zrozumieć, że Związek nie może ogłosić protestu, który doprowadziłby do zakłócenia funkcjonowania SC, gdyż to oznaczałoby delegalizację Związku.

Sławku, przecież ja wiem, że mamy zakazane wszelkie formy straju, ze kodeks Etyki itp. Ja w ogóle nie namawiam do strajku :-) nie chciałabym by ktokolwiek potem dostał za to po uszach - wystarczy ze juz masz stresa z rzecznikiem dyscyplinarny, nikt z nas by cie nie narażał. Tym bardziej ze na forum pelno szpiegów. Mogli by sie przygotowac :-)

ale od czego mamy nasze prv mobile :-)

Niniejszym, za pośrednictwem forum wysyłam oficjalne zapytanie do każdej komórki organizacyjnej czy funkcjonariusze są gotowi przystąpić do protestu?

Piszcie na forum, aby zachęcić innych co zrobi OC Medyka, Hrebenne, Koroszczyn, Dorohusk, Kuźnica, Korczowa, Bezledy, Grzechotki, Gronowo, Małaszewice, Bobrowniki, Krościenko itd. Co zrobią OC wewnętrzne, co zrobi dozór, co zrobią inne komórki organizacyjne? Gdzie atmosfera jest tak napięta, że protest wisi na włosku?

Następnie wybierzcie swoich przedstawicieli/koordynatorów akcji z każdej komórki organizacyjnej i piszcie do mnie na priv albo na slawomir.siwy@celnicy.pl. Dla nich uruchomimy zamknięte forum, jeżeli będzie faktyczne poruszenie w skali kraju i uzgodnimy co i jak i kiedy.

Przy czym zastrzegam, że mam na myśli wyłącznie prawnie dopuszczalne formy protestu.

Ostatnia edycja:
Back
Do góry