slawomir.siwy
Mod
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 8:53 am Temat postu: Co zrobimy po zerwaniu rozmów?
Opis:
--------------------------------------------------------------------------------
Wypowiedź p. Sławomira Siwego :
Dzisiaj strona rządowa może zerwać rozmowy, dlatego ogłaszam mobilizację na czwartek i piątek.
Dzisiaj w wielu komórkach organizacyjnych nie stawił się żaden celnik z wyjątkiem kierowników(nie wiem co z nimi).
Media przekazują od rana zafałszowane informacje na temat sytuacji na przejściach granicznych, gdzie obsada jest bardzo niska.
Rząd poszedł złą drogą, bo wprowadził w trakcie negocjacji wiele siłowych rozwiązań(dorażnych i często śmiesznych) przez co spowodował, że w czwartek i piątek może stanąć cały kraj. Celnicy wiedzą jak to zrobić.
Proszę aby Ci, którzy dotychczas nie skorzystali z przysługujących im praw, przemyśleli jednak swoją postawę, ponieważ mają jeszcze szansę na zrechabilitowanie się.
Ja np. w czwartek idę do lekarza.
cisną sie słowa: a nie mówiłem ? rozpoczynając ten wątek ?
Jedyna szansa to zawieszenie protestu NATYCHMIASTOWE ! Organizacja w trybie błyskawicznym nowego niezależnego i wolnego związku zawodowego celników (i......może spedytorów ?). Szcegółowe zaplanowanie akcji wg "mojego "szablonu szablonu- i PONOWNA DETERMINACJA ! . Czas wykonania max 1 miesiąc !!.
Najtrudniesze do wykonania to - ponowana pełana mobilizacja- ale zyczmy sobie powodzenia.
Rząd poprostu gra na zwłoke i liczy na Wasze znudzenie- jak na razie robi to Baaaardzo skutecznie.
A dotychczasowe "obrady" i tak zostaną zerwane