To juz koniec Waszej akcji protestacyjnej-smutna klęska

• Thread starter Thread starter wkurzony/spedytor
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
wkurzony/spedytor napisał:
Ja poprostu nie potrafię zrozumieć, kto i jak nad ta akcją panuje.

Kto umie czytać między słowami i ze zrozumieniem nie potrzebuje niczego więcej.
Znaleźć przywódcę (lub przywódców) i osłabić ich pozycję.
:idea:

Dlaczego Siwy nie założy ZZ ? Przecież Gil, Fołta i reszta bajzlu straciliby co najmniej 80-90% ludzi, bo wszyscy poszliby za Sławkiem !!!

slawomir.siwy
Mod

Wysłany: Sro Sty 30, 2008 8:53 am Temat postu: Co zrobimy po zerwaniu rozmów?
Opis:

--------------------------------------------------------------------------------
Wypowiedź p. Sławomira Siwego :

Dzisiaj strona rządowa może zerwać rozmowy, dlatego ogłaszam mobilizację na czwartek i piątek.
Dzisiaj w wielu komórkach organizacyjnych nie stawił się żaden celnik z wyjątkiem kierowników(nie wiem co z nimi).
Media przekazują od rana zafałszowane informacje na temat sytuacji na przejściach granicznych, gdzie obsada jest bardzo niska.
Rząd poszedł złą drogą, bo wprowadził w trakcie negocjacji wiele siłowych rozwiązań(dorażnych i często śmiesznych) przez co spowodował, że w czwartek i piątek może stanąć cały kraj. Celnicy wiedzą jak to zrobić.
Proszę aby Ci, którzy dotychczas nie skorzystali z przysługujących im praw, przemyśleli jednak swoją postawę, ponieważ mają jeszcze szansę na zrechabilitowanie się.
Ja np. w czwartek idę do lekarza.

cisną sie słowa: a nie mówiłem ? rozpoczynając ten wątek ?

Jedyna szansa to zawieszenie protestu NATYCHMIASTOWE ! Organizacja w trybie błyskawicznym nowego niezależnego i wolnego związku zawodowego celników (i......może spedytorów ?). Szcegółowe zaplanowanie akcji wg "mojego "szablonu szablonu- i PONOWNA DETERMINACJA ! . Czas wykonania max 1 miesiąc !!.
Najtrudniesze do wykonania to - ponowana pełana mobilizacja- ale zyczmy sobie powodzenia.
Rząd poprostu gra na zwłoke i liczy na Wasze znudzenie- jak na razie robi to Baaaardzo skutecznie.
A dotychczasowe "obrady" i tak zostaną zerwane

Rząd ściągając posiłki z oddziałów wewnętrznych czyni ruchy pozorne - medialne. pokaże przewoźnikom że coś robi ( nie patrząc na koszta, nie tylko finansowe), będzie mógł podać do TV że na granicy pracuje wielu celników i tym głaskać społeczeństwo. Co z tego że wokół tira będzie biegało 5 celników i 2 wopków, Jeszcze trzeba wiedzieć jak go odprawić , i gdzie zarejestrować. Wytrzymajmy do końca negocjacji.

nIE WOLNO ZAWIESZAC AKCJI. Teraz sa klotnie i przepychanki i ONE uniemozliwia potem ponowne podjecie protestu. Poza tym ludzie straca wiare i morale. Skoncza sie UZ, i w ogole wszystko trzeba bedzie zaczynac od poczatku. Musimy sobie uswiadomic, ze jestemy o krok o zwyciestwa!!

PiS chce rozwalic ten rzad.
Przejrzyjcie na oczy.
Naszym kosztem i kosztem zwyklych ludzi.
Siedza i sie ciesza :?

Nie wiem na co TUSK czeka!!!!!!!!!!!!!

Panie premierze-dogadaj sie z nami!!!!!!!!!!!!!!!!!

c napisał:
Przejrzyjcie na oczy.

Tak, PiS rękami celników chce rozwalić rząd. Tyle, że (jak zwykle) nic się im nie uda, a zapłacą celnicy. Gratulacje myślenia "mięsku armatniemu".

Anonymous napisał:
c napisał:
Przejrzyjcie na oczy.

Tak, PiS rękami celników chce rozwalić rząd. Tyle, że (jak zwykle) nic się im nie uda, a zapłacą celnicy. Gratulacje myślenia "mięsku armatniemu".

dokładnie

Back
Do góry