To juz koniec Waszej akcji protestacyjnej-smutna klęska

• Thread starter Thread starter wkurzony/spedytor
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
W

wkurzony/spedytor

Gość
Nim posypią sie kolejne gromy na moją głowę, nim Admin skasuje ten post (zapewne) bo celnikiem nie jestem- prosze o spokojne przeczytanie.
Nikogo nie będę obrażał !

Wczoraj jeszce jako niezalogowany- trochę sobie naubliżaliśmy.
Ja to przeżyję i Wy zapewne też. Jeszcze nie raz będziemy sie użerać na pasie-ot proza życia , tracę premię uznaniowa -ale ... w głebi duszy popieram Wasz protest. :wink: bo i moze nam coś skapnie....

Teraz trochę zaboli.... sorki

Smutne ale prawdziwe :
tak źle przygotowanej akcji protestacyjnej to jeszce chyba nigdy nigdzie nie było. Podręcznikowy przyklad jak nie nalezy postępować.

1 Brak jakiekokolwiek planu działania

2.Brak wiarygodnej łaczności ( ich komórki?na podsłuchu ?) z Waszymi przedstawicielami i
embargo na informacje o stanie negocjacji. Kur... Co to znaczy embargo na informacje - co tam może być tajnego ? i dla kogo ?

3. Wasi przedstawiciele pojechali do Warszawy- kurde--a po co ? Błagać, prosić ? Rozmowy winny odbywac się na Waszym terenie z bezpośrednią transmisją z sali obrad !! Sierpień 80 -znacie ?
Na obecną chwile nie wiecie nawet jaki status ma Siwy.Oni sa od was daleko !! a pzreciw sobie mają armię fachowców
"I Herkules dupa, kiedy ludzi kupa"

4. NAJWAŻNIEJSZE : Gdzie zawodowi negocjatorzy z Waszej strony ?????
To co dziś widziałem w Wiadomosciach i na Polsacie -żenada.Ani słowa do kamery - wygląd medialny..bez komentarza

5. Co to za żądania : niby na wstępie było 1500 - a obecnie mówi się ledwo o 500. Za szybko spuściliście z tonu- czyżby akcja Was przerosła ?
Uważam że żadania na poczatku winny oscylowac min.2000zł !!srednio-
ponieważ przy takim wielkim i strategiczym proteście 1200zł srednio naprawdę BYŁO w zasięgu !!! a może i nawet 1500 zł więcej. Co to za pensja3000 brutto za stawiane aż takie wymagania: studia , dyspozycyjnosc , alokacje i tp.... Rząd nie da Wam nawet tych 500 - to kit dla mediów ! 200- 280 zł na łape to dla sredniaka- obaczycie!

6. Karygodny bład- chaotyczny protest - od razu z "grubej rury" na wszystkich IC skutkujący bałaganem - jedni pracują inni rzekomo nie....
Na poczatek ponad 50 % placówek - a potem -zgodnie z zapowiedzią codziennie , systematycznie, bez wyjątku kolejne !!!!
łamistrajkom "palić wózki" itp.

mam pisac dalej ? czy już mnie ukrzyżujecie ?

TO NIE JEST AKCJA PROTESTACYJNA.........i związki z tym nie mają nic wspólnego..........poczytaj troszę to forum to zrozumiesz....

pozd.

zgadzam się- ale prosze zauważyc że zapytałem czy mam kontynuować

Nie bede nikogo obrażać a wręcz popieram Was

Ukrzyżujemy? A po co? My nie Piłat, my głupie (jak się niektórym wydaje) zolle. A takiej akcji jak nasza jeszcze nie było. Siła rażenia poraziła nas samych.

nie ukrzyzujemy, masz racje. 2 male wyjasnienia dla ciebie:
1. ten protest w odroznieniu od 99,9 % innych to pelny spontan, wiec o koordynacji "normalnej" sila rzeczy nie moze byc mowy.
2. jak sadze dla wiekszosci z nas sprawa "numero uno" jest przede wszystkim emerytura mundurowa i zrownanie w prawach z innymi grupami mundurowymi.
pozdrawiam, przepraszam, i mam nadzieje, ze niedlugo protest sie juz skonczy.

...".mam nadzieje, ze niedlugo protest sie juz skonczy."

ja tez mam nadzieje takową- bo wypłata bedzie cieniutka- bez premii uznaniwej. ale myslę że warto tę jedną premie poświęcić -
:wink: oczywiście moją premię

Anonymous napisał:
i kontynuuj, prosze, bo widze ze po drugiej stronie madry czlowiek siedzi, a takiego zawsze warto posluchac.

i tu się zdziwisz - w śród agentów też chcielibyśmy wyrazic swoje niezadowolenie- ale na taką skale to się nie uda... U nas o innych rządaniach niż finansowe- nie ma mowy. Też tak wcale nie zarabiamy- no ale my to co innego- stąd też liczymyże po Waszej akcji- sama zapowiedź takowej z naszej- da co niektórym do myślenia... Przykro że nie mogę więcej powiedzieć - ale wydaje mi się że uruchomiliście lawinę... i dobrze.
U nas za samą mysl o związkach czy protescie - to wylatuje się z pracy

Anonymous napisał:
colnik napisał:
Chcą nas i tak wydymać - znacie już chyba treść rozp. MF z 28.01.2008 (Dz. U. 13 poz. 82)!

a Ordynacje Podatkową zmienili, zgodnie z Prawem Celnym SAD jest wnioskiem, a Ordynacja Podatkowa wskazuje organy do roapatrywania wniosku. Nie ma SG takich kompetencji i ich nigdy nie uzyska Pozdrawiam brać Celników

No tak zaraz zmienią Op

nie maja do tego uprawnień -nie rozporzadzenie

ale mają ubaw z polskiego rządu w mediach zachodnich
Ekonomiści wyliczyli ze 2 dni strajku celników kosztują więcej niz koszt wprowadzenia wcześniejszych emerytur dla tej grupy zawodowej i wyplacenie 255 zł na etat (500- 245 ujęte w budżecie)
co zrobić wstyd mi za polski rząd

życzę wam powodzenia - bo idioci są po drugiej tronie stołu
Przedsiębiorca

jestem już zmęczony tym czekaniem... 10 długich lat... jak się tym razem nie uda... to ...tylko szkoda tych 15-u lat służby...
Ide spać.

oto słowa człowieka który uczestniczył w rozmowach w warszawce

"słuchajcie po drugim dniu tej groteski pożegnałem tych amatorów i naszych zarządzających. oni są w stanie załatwić ewentualnie nam kolejne kłopoty. trudno to opisać jak to wygląda choć niby wersal. związki zawodowe które sie tu pojawiły to prawie wszyscy kombatanci z przeszłości. może nawet ZBOWiD był reprezentowany / to tak tytułem żartu/. wszystko jest w rękach granic i innych oddziałów. reszta tej bandy to karierowicze itp. niby rozmowy są na temat ale jedyny efekt to fakt przedstawienia na piśmie upoważnień do negocjacji przez stronę rządową. na koniec powiedziałem im wszystkim że związki po tej akcji przestaną istnieć bo to jest kolejny wrzód w polskim cle. coś tam może się wykluje z tego gadania ale jak nie dociśniemy gówno z tego będzie. ludzie którzy w tej chwili rozmawiają to skansen. odebrano głos S.Siwemu choć staramy się non stop poprzez niego mieć wpływ na przebieg negocjacji. osobiście skłaniałem go abyśmy opuścili ten teatr ale do jutra pozostawił sobie komfort brania w tym udziału. ogólnie gość jest bardzo dobry. wrogów ma we wszystkich. wydaje się że nasz sukces uzależniony jest od blokad dogowych.
nie wierzcie w ani jedno słowo które jest podawane w tv. jesteśmy profesjonalistami więc wiemy jak odbywa się prawidłowo przeprowadzana kontrola i dozór celny. mogą nam skoczyć."

do spedytora

masz wiele racji to co tu widzę wogóle nie oddaje źródeł tego konfliktu. jak tak dalej pójdzie to Donald sam będzie odprawiał te wszystkie samochody. jak syzyf bez końca i w sumie nie tylko jemu to sie należy

.....". odebrano głos S.Siwemu choć staramy się non stop poprzez niego mieć wpływ na przebieg negocjacji. osobiście skłaniałem go abyśmy opuścili ten teatr ale do jutra pozostawił sobie komfort brania w tym udziału. ogólnie gość jest bardzo dobry. wrogów ma we wszystkich. wydaje się że nasz sukces uzależniony jest od blokad dogowych. "

Brak silnego i fachowego wodza. Nie nastraja to optymizmem.

Może im coś wlali do herbaty ? ,

Przcież ja mogę mieć zejście śmiertelne. Spedytor/wkurzony mówi wyważonym i spokojnym głosem. Jedno się tylko nie zmienia. Wczoraj starał się podnieść wszystkim ciśnienie, ale sorki nie wyszło. A dziś robi to inteligentnie próbując obniżyć morale. Zadziwiająca zmiana nastoju. :roll:

aplikant celny napisał:
Przcież ja mogę mieć zejście śmiertelne. Spedytor/wkurzony mówi wyważonym i spokojnym głosem. Jedno się tylko nie zmienia. Wczoraj starał się podnieść wszystkim ciśnienie, ale sorki nie wyszło. A dziś robi to inteligentnie próbując obniżyć morale. Zadziwiająca zmiana nastoju. :roll:

Prowokator? na usługach MF ?- rozumiem obawy, ale to nie to.
Ja poprostu nie potrafię zrozumieć, kto i jak nad ta akcją panuje.
Bo jeśli naprawdę nie ma wodza ta akcja , to nie wierzę w jej spontaniczność, ani skuteczność.
Ale nie chcę obniżac morale. W jedności siła !
Na dowód tego że nie jestem z MF , milknę do rana do godz 10.

Nie ściemniaj, powiedz lepiej, że chce Ci się spać. Mnie również. Do jutra. (co ja gadam, przecież jutro to juz dziś). 8)

I JAK ZWYKLE DOALISCIE D.PY I DALISCIE SIE OSZUKAC DLA RZADU.

Brak jednosci. A tak w was wierzylem, zebyscie utarli nosa Tuskowi.

Byliscie jedyna z grup ktora tak naprawde mogla cos osiagnac.

A ale coz... Wielka szkoda zamiast waszych emerytur pozostanie w sercach wielki zal.

Pozdrawiam

Back
Do góry