Testy fizyczne do SC?

nietoperz - a co ty tak w swoich postach co chwila kogoś namawiasz do odejścia?
niezadowolenie i oczekiwanie zmian jest tobie nie na rękę?
jak politykom nie za bardzo z tą Polską idzie to co - mamy wyjeżdżac czy starac się to zmienic?

Ostatnia edycja:
ten nietoperz chyba jest po jakimś nowym szkoleniu dla kierowników oni wszyscy tak mówią, jak nie ma argumentów to się używa jedynego nikt cię tu nie trzyma.... szkoda z takim gościem rozmawiać...

do bola1999 i Zatary

Szanowni Koledzy, proszę starać się czytać ze zrozumieniem. Przecież ja nikogo nie namawiam do odejścia ze służby. Tylko widzę, że macie stosunek raczej roszczeniowy. Uważacie, że jesteście tacy niezbędni? Nasza służba da sobie doskonale radę bez nas. Pisanie głupot nie ma sensu.
P.S.
Przyjmując się do naszej służby na co liczyliście?

jak wygladały u was testy fizyczne? kto przechodzi do nastepnego etapu? trzeba uzbierac jakas liczbe pkt czy wszystko trzeba pozaliczać?

napisał nietoperz:

Przecież ja nikogo nie namawiam do odejścia ze służby.

krótka pamięć? pozwolę sobie więc przypomnieć:

Nikt nikogo na siłę nie trzyma. Są inne piękne zawody-można być Panią ekspedientką, operatorem łopaty. Powodzenia.

Chyba pomyliliście posty? Jak się nie podoba zawsze można się zwolnić.

Podobno Zatara jesteś celnikiem? Celnikiem młodym i głupim,albo młodym ,albo głupim? Weź się człowieku zwolnij i nie będziesz miał problemów.

nietoperz - wywołałeś mnie do tablicy więc zacytuj mi głupiemu konkretne cytaty mojej głupoty

napisałem:
nietoperz - a co ty tak w swoich postach co chwila kogoś namawiasz do odejścia?
niezadowolenie i oczekiwanie zmian jest tobie nie na rękę?
jak politykom nie za bardzo z tą Polską idzie to co - mamy wyjeżdżac czy starac się to zmienic?

chyba nietoperz coś ci się pier..oli i miesza, pamięć też zawodzi - od madmiaru pracy?

gratuluję skrzywionego poczucia własnej wyższości i braku szacunku dla interlokutorów mających inne zdanie

bez poważania

Ostatnia edycja:
Przepraszam, tak dawno.... Ale testy do SC ?? ups normalnie padam ze śmiechu :) powiem tak, nie daj boże im broni do łapek bo odstzrelą sobie ...... hi hi a to dobre, broń pseudo mudurom he he he

mycha - znowu błysnęłaś !!!

broń już dawno przesądzona - jak brak ci żródeł informacji to chociażby czytaj trochę więcej na tym forum

Co nie zmienia faktu, że niektórzy mogą sobie albo komuś cos odstrzelić- kto zgadnie jaki procent funkcjonariuszy SC był w wojsku?

swoją opinię na temat dawania broni napalonym kowbojom wyrażałem już wielokrotnie w innych postach, aż nie mogę się doczekac jak oficerowie bez przeszłości wojskowej zaczną kierowac uzbrojonymi podwładnymi - ale cóż - oficerowie bez mgr i wojska, aspiranci bez matury - prawdziwie niepowtarzalna służba

Ruszają szkolenia na broń !! Pierwsza grupa popędzi od 21 grudnia do końca roku. Będą biegać, skakać, strzelać! Niestety dla nich muszą jeszcze przejść błyskawiczne testy sprawnościowe zgodnie z ustawą. Oj, sie bedzie działo!

Ostatnia edycja:
czyżby projekt rozp w sprawie testów sprawnościowych stał się ciałem?
a w jakim kształcie?
może jakiś link?

Bolo, w jakim kształcie ? Jaki link ? ;D
Jeden z wyższych szarżą tak polecił (może nowy jaśnie panujący Wungiel ?) i tak będzie. Znając życie testy przejdą wszyscy, bo "muszą". A szkolenia muszą być zrobione, bo kasa musi być wydana do końca roku. I taka kwadratura koła nam powstaje. Będzie tak "po rusku" : i śmieszno, i straszno :)

Mają być pompki, brzuszki i bieg na 1000m (powodzenia w 10-cio stopniowym mrozie). Chyba, że jakąś dużą halę sportową wynajmą <żart> ;-) Ewentualnie może kopertę dorzucą, zamiast 1000m. Ale ogólnie to pojęcia nie mam zbyt dużego na ten temat, powtarzam tylko zasłyszane plotki ;-)

Może nie na temat ,ale

Nowy jasnie panujący nam Wungiel (lub Koks) heh i tak zaprowadza juz swoje porządki. Rozgościł się nie ma co ukrywać dość szybko i dalejże do roboty...
Hmmm a co do zarobków w SG to podobnie ma się sprawa jak w SC...zalezy gdzie sie pracuje zarobki wahają się w przedziałach od-do. Znam takich co mają sporo i takich co mają mniej, a ich praca niczym się nie różni. Co do zadań wykonywanych przez SG i SC - odsyłam do odpowiednich ustaw. Tam wszystko jest opisane. Swoją drogą śmieszy mnie pewna nieznajomość rzeczy objawiająca się stwierdzeniem, że celnicy sa od papierokowej roboty. W takim razie dlaczego SG na przejściach nie rozkręcają samochodów ani nie biorą ich na BKS??? No chyba, że mają takie polecenie...ale nie jest to zbyt częste. Jak się spytasz co jest priorytetem w zadaniach SG to w większości głowna odpowiedź jaka pada pierwsza to ochrona granic pod względem nielegalnego przekraczania jej przez cudzoziemców.

Niedawno (czarny piątek u Bonda) SG rozkręciła kilka autek na sosekach i ........... :rolleyes:

Ja jestem pod wrażeniem nowego wiceszefa i mam nadzieję że jako człowiek z zewnątrz zrobi trochę porządku w tym b...lu.

Oj... Chcieliście broni mimio, że nie jesteście formacja mundurowa *tylko z nazwy* i co jeszcze.... ech. Podejrzewam, że znakomita większość obecnie oblałaby testy spr oraz psycho na broń ... Bez urazy, ale prawda.

Ostatnia edycja:
tak samo jak większość 40, 50 i 55 letnich wopków i gliniarzy - o ile tacy jeszcze gdzieś się tam uchowali - jak ktoś jest chory, niesprawny a nie ma wygodnego stołka to idzie na emkę przed 40 i spoko

myśl szeroko mycha, myśl - i bądż obiektywna

Oj... Chcieliście broni mimio, że nie jesteście formacja mundurowa *tylko z nazwy* i co jeszcze.... ech. Podejrzewam, że znakomita większość obecnie oblałaby testy spr oraz psycho na broń ... Bez urazy, ale prawda.

Chyba nie masz pojęcia o czym piszesz przeczytaj sobie początek ustawy o jakiejkolwiek służbie zacznij od ustawy o policji bo jak twierdzisz ciebie dotyczy. Podziwiam twoją wszechwiedzę psychologia, w-f, skoro tak dobrze potrafisz to ocenić nie znając 1/100 ludzi, szkoda że u nas nie ma takich doskonałych fachowców.;-)

Back
Do góry