Test kompetencyjny 2025

qwerty0816

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Witam, w najbliższym czasie przystępuję do testu kompetencyjnego. Czy mógłby ktoś napisać w jaki sposób można się przygotować do takiego testu? Jak wygląda taki test? Co warto wiedzieć oraz czego można się spodziewać? Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Test kompetencyjny ma sprawdzić Twoje kompetencje pod katem Służby Celno-Skarbowej. Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie: jakimi kompetencjami powinien charakteryzować się modelowy funkcjonariusz. Moim zdaniem to jest również test psychologiczny. Czy można się do niego przygotować - oczywiście, jak do wszystkiego. Szukaj tu na forum były przykładowe pytania.

Witam, w najbliższym czasie przystępuję do testu kompetencyjnego. Czy mógłby ktoś napisać w jaki sposób można się przygotować do takiego testu? Jak wygląda taki test? Co warto wiedzieć oraz czego można się spodziewać? Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
witam, też w najbliższym czasie bede mieć test kompetencji, masz już może jakieś materiały w tym zakresie??? mógłbyś się podzielić?

Dawno zdawałem ten test ale jeżeli dobrze pamiętam to jest kilka działów które określają jakieś cechy charakteru, osobowość. Są opisane jakieś sceny z życia czy służby a do wyboru masz kilka wariantów jak byś to rozwiązał. Pytania zbyt długie do zapamiętania. Raczej nie da się do tego przygotować ponieważ ten test ma sprawdzić twoje kompetencje jak radzisz sobie z pewnymi problemami i jak je rozwiążesz a nie wiesz tak na prawdę czego oczekuje Twój przyszły pracodawca i czy wstrzelisz się w normy. Ja poszedłem na spontanie i nie było jakoś problemu z zaliczeniem
:)

Jesteś w trakcie naboru? Jeśli tak to na jakie stanowisko lub jaki jest numer oferty?

Witam, czy dostaliście już termin kiedy będzie test kompetencji w aktualnie trwającym naborze? Wiecie kiedy mają być przeprowadzane rozmowy? mam zaplanowany urlop, chciałabym wszystko pogodzić.

Co to wgl za pytanie , da się nie zdać tak samo jak test wiedzy ,psychologiczny czy sprawnościowy.

Kompetencyjnego tak jak i psychologicznego nie można "nie zdać". Po prostu twój test wykazał że nie masz wystarczających predyspozycji do bycia funkcjonariuszem Służby Celno-Skarbowej.

Back
Do góry