Test kompetencji + rozmowa

lolnik904

Użytkownik
Punkty reakcji
6
Witam serdecznie,
Dzięki wskazówką licznych osób na tym forum udało mi się dotrzeć do testu kompetencji oraz rozmowy. Czy możecie napisać jak wygląda taki test kompetencji i czy człowiek w jakiś sposób jest w stanie się do niego przygotować. Słyszałem, że jest to 42 pytania i 42 minuty na odpowiedzi. Czy ktoś z Was miał może ostatnio rozmowę i może opisać jak ona wyglądała i o co pytali? Dziękuje Wam za pomoc.

Witam wszystkich,

w najbliższym czasie mam test kompetencyji do KAs. Czy mozecie napisac jak wyglada taki test? wie, tylko ze jest 42 pytania i 42min na rozwiazanie go.

Witam wszystkich,

w najbliższym czasie mam test kompetencyji do KAs. Czy mozecie napisac jak wyglada taki test? wie, tylko ze jest 42 pytania i 42min na rozwiazanie go.
Przykładowe pytanie: widzisz, że kolega bierze łapówkę, co robisz:
a) udajesz, że nie widzisz,
b) donosisz na niego do przełożonego,
c) domagasz się swojej doli w zamian za milczenie.
Oczywiście pytania są nie tylko o łapówki, ale o cały aspekt przyszłej służby i Twojego potencjalnego zachowania.

Jaka izba?

Albo:
Kolega chce cię do nakłonić odstąpienia od kontroli co robisz:
1. odstępujesz od kontroli
2. ignorujesz prośbę i kontynuujesz kontrolę
3. zatrzymujesz kolegę i zgłaszasz sprawę organom ścigania

Przykładowe pytanie: widzisz, że kolega bierze łapówkę, co robisz:
a) udajesz, że nie widzisz,
b) donosisz na niego do przełożonego,
c) domagasz się swojej doli w zamian za milczenie.
Oczywiście pytania są nie tylko o łapówki, ale o cały aspekt przyszłej służby i Twojego potencjalnego zachowania.

Jaka izba?

Albo:
Kolega chce cię do nakłonić odstąpienia od kontroli co robisz:
1. odstępujesz od kontroli
2. ignorujesz prośbę i kontynuujesz kontrolę
3. zatrzymujesz kolegę i zgłaszasz sprawę organom ścigania
słyszałem ze wybiera sie 2 opd tak?
jak to wygląda

IAS Rzeszów
Masz może przykładowe pytania do testu kompetencji, jakieś materiały??
Niestety niewiele już pamiętam, ale test kompetencji opisuje hipotetyczne sytuacje w przyszłej służbie i Twoje zachowanie się w nich. Część pytań jest prosta a nad częścią trzeba się zastanowić. np. masz duża kolejkę na pasie odpraw i wzywa cię kierownik, co robisz: zostawisz podróżnych i idziesz do kierownika, odprawiasz ich i dopiero wtedy idziesz do kierownika albo szukasz zastępstwa.

Niestety niewiele już pamiętam, ale test kompetencji opisuje hipotetyczne sytuacje w przyszłej służbie i Twoje zachowanie się w nich. Część pytań jest prosta a nad częścią trzeba się zastanowić. np. masz duża kolejkę na pasie odpraw i wzywa cię kierownik, co robisz: zostawisz podróżnych i idziesz do kierownika, odprawiasz ich i dopiero wtedy idziesz do kierownika albo szukasz zastępstwa.
Jak miałem test kompetencyjny w 2024 to większość pytań było nie o funkcjonowanie służby a ogólnie mówiąc firmy. Było dużo pytań o wdrażanie nowych rozwiązań w firmie i jak ty się na to zapatrujesz, było też o kontakt z współpracownikami i kierownikami. W gruncie rzeczy nie potrafię stwierdzić jakie odpowiedzi były zalecane ale trzeba mieć na uwadze że podatność na zmiany są szczególnie ważne w tej służbie i trzeba mieć to na uwadze rozwiązując test.

Jak miałem test kompetencyjny w 2024 to większość pytań było nie o funkcjonowanie służby a ogólnie mówiąc firmy. Było dużo pytań o wdrażanie nowych rozwiązań w firmie i jak ty się na to zapatrujesz, było też o kontakt z współpracownikami i kierownikami. W gruncie rzeczy nie potrafię stwierdzić jakie odpowiedzi były zalecane ale trzeba mieć na uwadze że podatność na zmiany są szczególnie ważne w tej służbie i trzeba mieć to na uwadze rozwiązując test.
Ja miałem test kilka lat wcześniej, także mogło coś się zmienić w tej materii. Niemniej ostatnie zdanie jest szalenie istotne nie tylko pod kątem samej rekrutacji ale i całej służby,

Back
Do góry