sztandar-

wetwran

Użytkownik
Punkty reakcji
10
Otóz to jest fajna rzecz -miec swój sztandar -ale skoro powstał Komitet Honorowy -i powinien honorowo podac koszt zakupu a raczej wyhaftowania takiego sztandaru a nie zrzuta i to w formie imiennej listy -czy to jest prawne rozwiazanie -tego nie jestem pewien -a wtedy cos kapnie z oszczednosci -cos z Warszawki a reszte solidarnie i honorowo poprosic o zrzutkę i po problemie a jak jest -sami wiecie -takie ciche szemranie -jakie beda skutki jak ktos nie wplaci i nie znajdzie sie na liscie wplacajacych -moze czas aby i radca prawny,zwiazki (jakie sa sami wiecie) wspólnie postanowiły -podumały - wydac opinie -czy tak może byc --CHYBA WIECIE O CZYM PISZĘ -JEST JESNA ZASADA -MOŻE NIE ZAWSZE PIEKNA ALE DAJE SKUTKI -WSZYSCY RÓWNO -MOZE NIE ZAWSZE SPRAWIEDLIEIE -CZEKAM NA WASZE OPINIE

Sztandar

Otóz to jest fajna rzecz -miec swój sztandar -ale skoro powstał Komitet Honorowy -i powinien honorowo podac koszt zakupu a raczej wyhaftowania takiego sztandaru a nie zrzuta i to w formie imiennej listy -czy to jest prawne rozwiazanie -tego nie jestem pewien -a wtedy cos kapnie z oszczednosci -cos z Warszawki a reszte solidarnie i honorowo poprosic o zrzutkę i po problemie a jak jest -sami wiecie -takie ciche szemranie -jakie beda skutki jak ktos nie wplaci i nie znajdzie sie na liscie wplacajacych -moze czas aby i radca prawny,zwiazki (jakie sa sami wiecie) wspólnie postanowiły -podumały - wydac opinie -czy tak może byc --CHYBA WIECIE O CZYM PISZĘ -JEST JESNA ZASADA -MOŻE NIE ZAWSZE PIEKNA ALE DAJE SKUTKI -WSZYSCY RÓWNO -MOZE NIE ZAWSZE SPRAWIEDLIEIE -CZEKAM NA WASZE OPINIE
"Ruszyła publiczna zbiórka pieniędzy na sztandar Komendy Miejskiej Policji w Legnicy
Zajmuje się nią społeczny komitet, w którym oprócz prezydenta miasta i starosty zasiadają także burmistrzowie i wójtowie samorządów miejskich i gminnych powiatu legnickiego.

Koszt sztandaru to około 10 tys. zł. Legnicki garnizon policji nie miał dotąd sztandaru."

(Gazeta Wrocławska, kwiecień 2010)
Zakładając, że nastąpi "zrzuta", to na każdego funkcjonariusza wypada po niespełna 10 zł. Skoro jednak zawiązał się komitet, to należy liczyć na datki z innych środowisk, popierających tę inicjatywę, a wtedy wypada dużo mniej. Liczę na to, że nasz kapelan nie oczekuje niczego w zamian za wyświęcenie sztandaru i zrobi to bardzo chętnie w ramach posługi duszpasterskiej. Jeśli chodzi o listy imienne - jestem przeciw. Wystarczy zebrać pieniądze w poszczególnych komórkach i przekazać do góry, oczywiście za pismem podającym wysokość przekazywanej kwoty.
Pozostaje tylko pytanie, czy sztandar zbuduje wizerunek naszej służby? Myśle, że ten wizerunek budujemy my wszyscy, od najniższego do najwyższego szczebla. Zadbajmy o swój wizerunek.

????

- TEN sztandar to niby dla naszej niby służby ? Nic nie słyszałem o tej zaszczytnej akcji .
Kto za tym stoi ? Komu to potrzebne?

Kazdy z nas od dawna finansuje własnym portfelem służbę celną. i to w takim stopniu iż kazdy referat winien mieć juz sztandar - w szafie..

A pierwszy gwóźdż do sztandaru - to sam Kapica winien wbijać.

Trumienne gwoździe do naszej służby wbija co rusz beztrosko.

alvarez

bardzo celnie.
ciekawe kto jest autorem tej inicjatywy ? Białystok ? z wątku to nie wynika.

dla mnie sztandar nie przeszkadza (mogę parę złotych przeznaczyć na ten cel) ale listy imienne to porażka (świadczą o mierności pomysłodawcy)... i w ten sposób sztandar w Białostockiej Izbie Celnej staje się swego rodzaju "Wawelem Kaczyńskiego".

Ostatnia edycja:
sztandar cd.

w poszczególnych komórkach jest wręcz zmuszanie ludzi do wpłacania na sztandar bo kierownik chce wykazać się przed swoim przełożonymi, ludzie się buntują ale wpłacają bo się boją, ciekawe czy będą żądać od petentów rekompensat skoro sami są zmuszani, tak wygląda budowanie wizerunku urzędu????!!!!

żałosne wywody

-po prostu ludzie nie macie jaj ! jesteście doskonałym tworzywem na niewolników

żałosne to towarzystwo.
chcecie dojść do wielkich rzeczy- a zaczyna się od małych . od posiadania własnego zdania i odwagi jego głoszenia , a na godności skończywszy.
Chcecie - przepraszam- boicie się -to płaćcie i dupy nie zawracajcie na forum tym sztandarem !

-po prostu ludzie nie macie jaj ! jesteście doskonałym tworzywem na niewolników

żałosne to towarzystwo.
chcecie dojść do wielkich rzeczy- a zaczyna się od małych . od posiadania własnego zdania i odwagi jego głoszenia , a na godności skończywszy.
Chcecie - przepraszam- boicie się -to płaćcie i dupy nie zawracajcie na forum tym sztandarem !
Ty odważny to po co Ci "nick" można się podpisać z imienia i nazwiska. I głosić własne zdanie ,a dopiero potem innych od tchórzy wyzywać!!

dzięki

dziękuję że jest możliwość wypowiedzenia się anonimowo, niech góra wie co doły myślą...

dziękuję że jest możliwość wypowiedzenia się anonimowo, niech góra wie co doły myślą...
Na pewno dowiaduje się jak wielki jest strach, więc i władza ogromna.
JPII mówił: komunizm upadnie kiedy ludzie przestaną się bać.

Oto po tylu latach po upadku komunizmu władza urzędnika znów opiera się na strachu. "Państwo prawa" w naszym wydaniu.
Pogratulować kierowników.

do Alokersa

wyobraź sobie Alokers, że odwagi mi nie brakuje w żadnym wypadku, czego dowiodę w najbliższym czasie na wokandzie sądowej. to będzie sprawa z zakresu mianowań-przeciwko dyrektorowi IC.
jeśli będzie trzeba - złożę też pozew o wysokość kwoty dopłaty do wypoczynku.

A faktu, że ktoś ze strachu przed kierownikiem nie jest wstanie zadysponować w sposób samoistny swoimi zarobionymi pieniędzmi - to tego niestety nie mogę pojąć !

życzę odwagi

Sztandar !

JAK SIĘ NIE MYLĘ O SZTANDAR SIĘ FUNDUJE A NIE KUPUJE.CZYŻBY WASZ GENERAŁ O TYM NIE WIEDZIAŁ CZY TEŻ NIE ZNALAZŁ FUNDATORA.:eek::eek:

Marian

pan ganerał fakt, że sztandar jest fundowany - rozumie jako "dobrowolną ściepę" ludu.
tak dba "towarzysz pozory" o wizerunek służby celnej w roku pańskim 2010 !

sztandar

Kolejna zabawka dla naszej "wierchuszki ". Juz jest zabawa w salutowanie a teraz proporczyk zamarzył się.......
a el comendante z bobrów powiedział ,ze kto nie da na sztandar może zapomnieć o premii , co za miernota

Back
Do góry