Sorry bardzo, (z szacunkiem dla wszystkich forumowiczów) ale czego się podziewaliście się po człowieku, który (nigdy) nie był, (obecnie) nie jest i nigdy nie będzie ..... celnikiem !!!! Czy Wy na prawdę nie widzicie, że jego poziom "Identyfikacji ze Służbą", jest i był zawsze na poziomie ZERO!!!! Dla tego karierowicza zawsze będziemy "psami", którzy gryzą jego politycznie poprawnie dłoń
Bo On akurat jest politycznie zawsze poprawny, czy to UW, czy PiS-ory, czy też obecnie PO
Jak tylko wiatr zawieje, tak On się "dopasuje" trzymając każdym następny rządzącym palec prosto w .... ;-) Czy w zapomnienie również Wam poszło, że był głównym ( podczas rządów Kaczyńskiego) orędownikiem i autorem projektu Ustawy o KAS ??? Jak, ktoś "ścieżkę kariery" zaczynał w Naszej formacji od stołka Dyrektorskiego, to jak może się z Nami utożsamiać :-( Przepraszam, a może się mylę, może ktoś Go pamięta jako funkcjonariusza dokonującego odprawy celne, rewizje, przeliczenia towarów, zatrzymania przemytu, nocne kontrole w mrozie i deszczu na drodze, przesłuchania świadków, pisanie decyzji, kontrole w firmach, albo siedzącego np. "na rurze" ??? Taka osoba nigdy nie powinna nosić naszego munduru (bo i tak rzadko to robi), a tym bardziej takiej rangi i stanowić o Naszych prawach, przywilejach czy obowiązkach ;-) Zamiast miana SSC, powinien nosić tytuł WDSC - Wielki Destruktor Służby Celnej
Jedyne do czego się nadaje, to ...... sprzedaż kanapek na stacjach benzynowych (co już przecież kiedyś robił), albo Szefowanie, ale w agencji celnej JAS FBG
Jest tak, bo otaczają go ludzie tacy ja On, albo tacy ....... tego pokroju:
Przychodzi „gienierał” do lekarza.
- Panie doktorze od kilku tygodni nie mogę się wysrać!
- Jak to Pan nie może ?!?
- No nie mogę nic a nic, jem normalnie, a srać nie mogę.
Lekarz myśli, myśli i mówi.
- Proszę zdjąć spodnie (z lampasami) i się pochylić, zobaczymy jak to wygląda.
„gienierał” się wypina lekarz patrzy i ……..
- Ale pan nie ma odbytu.
- Jak to k***a nie mam odbytu !!!???
- No normalnie nie ma po nim śladu.
- Popatrz Pan, zalizali k***a, zalizali, mrukną „gienierał” pod nosem
Ale przecież Wszystkim Nam jest tak zaj .... cie, bo nikt się nie zwalnia ;-) Pewne, jest, że Jacusiowi jest dobrze, więc do puki nikt go nie odwoła, On na pewno się nie zwolni
Ale może wkrótce to nastąpi, bo przecież u Nas już go nic więcej nie czeka, bo nie ma stopnia ..... Marszałka Służby Celnej :-D I tak jeszcze na koniec prośba, bo i tak to czyta ;-) Nie chcesz Nam pomóc, to przynajmniej na Nas nami nie pogardzaj i na Nas ciągle nie .... "pluj"
Jak My nie przynosimy korzyści budżetowi, to po co Nam w ogóle (zwłaszcza taki) ............ "SZEF"