spotkanie z SSC. W/g SSC celnicy zawsze mogą przejść do Biedronki!!!

a ja sie czuje obrazona

tak czuje sie obrazona ta wypowiedzią,znaczy sie moj szef,w nosie ma ludzi,taka wypowiedz swiadczy o dyletanctwie i braku poszanowania dla drugiego czlowieka.coraz wiecej ludzi zwalnia sie z cla,czy ci na gorze tego nie widza...tak jak do tej pory bylam przeciwna strajkom i protestom tak teraz calym sercem popieram zwlaszcza protest włoski...
czy nasze zwiazki zamierzaja cos zrobic z ta wypowiedzia........:eek:

sa ludzie ktorzy wiedza jak sie zachowac,sa kulturalni a sa ludzie ,ktorzy nie maja obycia,i w sytuacji kiedy brakuje argumentow to zawsze cos walna bez sensu...albo porownuja podwladnych do psa,albo wysylaja do pracy w supermarkecie ,zamiast pomoc rozwiazac problem.
:mad:

Maila o takiej treści przesłałem do innych ZZ w Polsce\:

"Witam.

Załączam KOMUNIKAT związkowy.
Uprzejmie informuję, że brak jest wśród sygnatariuszy Federacji ZZSC ponieważ jej przewdstawiciele, mimo zaproszeń, nie uczestniczą nigdy w spotkaniach wszystkich central związkowych.

PS.
Wobec zachowania SSC (porównał nas już do psów, a teraz wysyła nas do pracy do Biedronki!!!) jak również braku realizacji postulatów ze stycznia, nasz ZZ Celnicy PL zwróci się do wszystkich central o przeprowadzenie akcji protestacyjnej. Nie chcąc od razu utrudniać życia uczciwym podmiotom zaproponujemy protest ostrzegawczy- powiedzmy trzydniowy. Jesteśmy też otwarci na rozpoczęcie od razu protestu do odwołania, to zależy od Was i Waszego stanowiska w tej kwestii. Od Was też uzależnione jest rozpoczęcie tej inicjatywy.
Protest proponujemy wdrożyć na jesieni. Co powiecie na to, aby rozpocząć protest we wrześniu w Dniu Celnika?

pozdrawiam
Sławomir Siwy"

Ostatnia edycja:
Obawiam sie ,że we wrześniu to będzie jak to mówia: "po ptokach"

Nie chce sie wtracac, bo nie jestem celnikiem, ale mam podobne zdanie do poprzednika. Wlasnie w porze wakacyjnej nie maja o czym pisac media (sezon ogorkowy) i dlatego taki protest bedzie bardziej zauwazony. Nie mowiac o tym, ze na jesien SSC bedzie bardziej przygotowany na ew. protest. Swoja droga wspolczuje Wam, ze macie takiego szefa, ktory Was nie szanuje.

Kilka ważnych zdań

1.przejść do Biedronki uważajmy to za żart.
2.przyznanie emerytur mundurowych jest w tej chwili najważniejszym tematem do zrealizowania.
-tylko reforma wszystkich służb,Policji,SG,Straży Pożarnej,itd.powiększając staż służby do 20 lat i dołączyć SC była by zadowolająca i sprawiedliwa dla wszystkich.
3.realokacja rozłożona na 3-y lata wg bieżących wakatów.
-w pierwszej kolejności funcjonariusze posiadające dzieci do lat 4-ch,urodzone w czasie alokacji
-w drugiej kolejności funkcjonariusze po 50 roku życia kobiety,55 mężczyżni
-pozostali wg indywidualnych rozpatrzeń.
4.podnieść dodatki mieszkaniowe i za rozłąke chociaż o wskażnik inflacji.
-życie na dwa domy jest bardzo kosztowne,opłaty i ceny rosną,a w/w dodatki
od 4-ch lat stoją w miejscu.
"Alokersi" jak się Nas nazywa się wykruszają i stanowią coraz to mniejszą grupę,czas o aktualizacyjną listę

Ja też uważam, że we wrześniu będzie za późno na protest. Lato jest lepsze. Raz, że sezon ogórkowy w mediach, 2 także sezon urlopowy w służbie, w naturalny sposób jest mniej ludzi niż w innych porach roku, więc łatwiej się zator zrobi ;-)

I znowu kierownik RSNP UC w Gdyni bedzie wydzwaniał do f.celnych i pytał się czy będą brali udział w proteście?Potem zacznie głośno domagać się ( jak poprzednio) wywalczonych ewentualnych "przywilejów", po czym zacznie gorliwie sporządzać listy osób uczestniczących w kolejnym proteście.

A ja słyszałem że w JAS-ie przyjmują celników....a potem do cła można znowu. Barykada jest od tego żeby ją w zależności od sytuacji przeskakiwać... no tak ale to nie byle kto tam może pracować - reszta do biedronki paleciaki pchać!

troche zaangazowania

Panie Sławku,jesli rzeczywiscie chce Pan z ta wypowiedzia cos zrobic-to proponuje wiecej zaangazowania...wystarczy wpisac w google zwiazki zawodowe w biedronce i ma Pan ich strone z kontaktami w calej Polsce.chyba ze jest to takie bicie piany...........:rolleyes:

Do Kol. z ZZ z Biedronki juz wyslalem info. Zapytanie o kontakt do nich to celowy wpis, aby pobudzić Was do podpowiedzi co jesze mozemy zrobic z wypowiedzia SSC

Arogancja Władzy...

Skąd my to znamy, od lat powielany schemat,broń się sam, chroń się sam,ale dlaczego uwłaczać ludziom ,którzy ciężko pracują w sklepach Biedronka,czysto socjotechniczna sztuczka, nie pasuje w cle-to do Biedronki, tam Was nauczą pracować ,o to taki poziom władzy, a raczej drwienie z ludzi ,-którzy pracują,bo z Nas też się drwi,dorabiając odpowiednią etykietę,choć niejednokrotnie narażamy własne zdrowie i życie dla takich przedstawicieli władzy....

W jednym ze skeczy Kabaretu Moralnego Niepokoju pani nauczycielka zapytała ucznia kim by chciał zostać jak dorośnie.Uczeń odpowiedział że chce być pracownikiem Biedronki-bo lubi być poniżany.Po kilku latach ten skecz się mocno zdezaktualizował,zamiast pracownikiem Biedronki winno być pracownikiem Służby Celnej,ponieważ sytuacja w Biedronkach poprawiła się znacznie,a u nas osiągnęła dno i 3 metry mułu.

Back
Do góry