Spór z SSC o regulacje płac i przekazanie pełnej puli

Członkowie ZZ Celnicy PL z Warszawy i inni pragnący zmian w działalności związków proszę o mobilizację i obecność na Zjeździe, który prawdopodobnie odbędzie się w ostatnim tygodniu kwietnia pod Warszawą.
Musimy założyć w Warszawie organizację izbową i wybrać jej Przewodniczącego oraz Zarząd, w skład którego co do zasady powinni wejść przedstawiciele każdego Koła, a te powinny powstać w poszczególnych komórkach organizacyjnych. Do Zarządu mogą też zostać wybrani wszyscy, którzy chcą coś podziałać i zmienić w działalności ZZ oraz przystąpić do Związku. Zapraszam na Zjazd celem wyrażenia swojego zdania oraz celem ustalenia terminu i miejsca powołania organizacji izbowej. Zapraszam wszystkich chętnych.
To jak działa Związek, to jakich mamy przedstawicieli zależy od nas samych.

od Was samych

słuszna uwaga Panie Przewodniczący .... wy sami (ile WAS jest?) i wasi współdecydujacy o NAS ZZFederaści (ilu ich jest??) i inni - (ilu ich jest) decydujcie za całe NAS tysiące ....

a ja ciągle się pytam o WASZĄ jakość - kiedyś wspominałem w którymś z wątków o tym problemie,że dziwnym trafem w strukturach zarządów związkowych największe (za przeproszeniem) łajzy (na nich zapie***ają całe zastępy ludzi) się ulokowały ... milczy na tem temat to FORUM!

Członkowie ZZ Celnicy PL z Warszawy i inni pragnący zmian w działalności związków proszę o mobilizację i obecność na Zjeździe, który prawdopodobnie odbędzie się w ostatnim tygodniu kwietnia pod Warszawą.
Musimy założyć w Warszawie organizację izbową i wybrać jej Przewodniczącego oraz Zarząd, w skład którego co do zasady powinni wejść przedstawiciele każdego Koła, a te powinny powstać w poszczególnych komórkach organizacyjnych. Do Zarządu mogą też zostać wybrani wszyscy, którzy chcą coś podziałać i zmienić w działalności ZZ oraz przystąpić do Związku. Zapraszam na Zjazd celem wyrażenia swojego zdania oraz celem ustalenia terminu i miejsca powołania organizacji izbowej. Zapraszam wszystkich chętnych.
To jak działa Związek, to jakich mamy przedstawicieli zależy od nas samych.
uffff
popieram ... :-)
czekamy na to od 2 lat :-))))

MrRobin, gościu!

Nie dolewaj facet oliwy do ognia. Przjedż na zjazd i zaproponuj coś mądrego. Działaj, a nie krytykuj. Zmień oblicze naszej rzeczywistośći. Jest kupa roboty. A te gówniane podwyżki to chyba zapalnik do wielkiego bum. Jestem kc, zapierdalającym sumiennie od 12 lat. Te grosze, które mi chcą dać, przeznaczę na materiał wybuchowy. A moi współwiężniowe w OC, aż kipią by go użyć.
Sorki że w czasie żałoby tak piszę, ale silnie się zdenerwowałem.

nie dolewaj facet oliwy do ognia. Przjedż na zjazd i zaproponuj coś mądrego. Działaj, a nie krytykuj. Zmień oblicze naszej rzeczywistośći. Jest kupa roboty. A te gówniane podwyżki to chyba zapalnik do wielkiego bum. Jestem kc, zapierdalającym sumiennie od 12 lat. Te grosze, które mi chcą dać, przeznaczę na materiał wybuchowy. A moi współwiężniowe w oc, aż kipią by go użyć.
Sorki że w czasie żałoby tak piszę, ale silnie się zdenerwowałem.

rozumiem twoje rozzalenie... Nie bede cie wkurzac. Jelsli jestes z wawy poznasz tresc porozumienia w nastepnym tygodniu..ale na duze zakupy sie nie szykuj ... (spojrz w tabele wynagrodzenia fc - rozporzadzenie - nowe oczywiscie i popatrz na najższa kategorię dla swojego stanowiska ...)

pozdrawiam

ps. Mnie te podwyzko cholernie zmotywują tak jak i 80% fc mojego urzędu. Ciekawe co z tego wyniknie? Zmiany w zarządach???

UPS ...
NIE PATRZ NA KATEGORIE - ML KC I KC DOSTANIE PO 45,00ZL (BRUTTO)

Zjazd odbędzie się nie tak jak napisałem z końcem kwietnia a w najbliższych tygodniach, czyli w maju.
Proszę, nie dyskutujmy teraz o tym, przynajmniej do Niedzieli, zapraszam na Zjazd. Zapraszam również tych co nie należą do Związków, celem rozważenia czy nie przystąpić, aby nie ograniczać się do wyrażania swojego zdania na forum, ale mieć wpływ na decyzje poprzez udział w debacie. Związki mają ustawowe prawo do uzgodnienia zasad wynagradzania, jak widzę sami je sobie odbieramy - musimy razem zmienić mentalność związkowców. Proszę o wsparcie poprzez swoje zaangażowanie. Wyrażaniem opinii na forum ustaw i prawa związków do negocjacji w sprawach pracowniczych nie zmienimy. należy włączyć się w to co przewidział ustawodawca, ale tylko na zasadzie partnerskich rozmów z pracodawcą o zasadach wynagradzania. Jeżeli zwiazki tego nie zrozumieją i nadal zamierzają uczestniczyć w fikcji, którą urządzają pracodawcy, lepiej faktycznie zakończyć działalność

Panie Sławku !

Zjazd odbędzie się nie tak jak napisałem z końcem kwietnia a w najbliższych tygodniach, czyli w maju.
Proszę, nie dyskutujmy teraz o tym, przynajmniej do Niedzieli, zapraszam na Zjazd. Zapraszam również tych co nie należą do Związków, celem rozważenia czy nie przystąpić, aby nie ograniczać się do wyrażania swojego zdania na forum, ale mieć wpływ na decyzje poprzez udział w debacie. Związki mają ustawowe prawo do uzgodnienia zasad wynagradzania, jak widzę sami je sobie odbieramy - musimy razem zmienić mentalność związkowców. Proszę o wsparcie poprzez swoje zaangażowanie. Wyrażaniem opinii na forum ustaw i prawa związków do negocjacji w sprawach pracowniczych nie zmienimy. należy włączyć się w to co przewidział ustawodawca, ale tylko na zasadzie partnerskich rozmów z pracodawcą o zasadach wynagradzania. Jeżeli zwiazki tego nie zrozumieją i nadal zamierzają uczestniczyć w fikcji, którą urządzają pracodawcy, lepiej faktycznie zakończyć działalność

:confused:
kiedy ma się odbyć zjazd proszę o wczesniejsze podanie terminu

Ostatnia edycja:
Back
Do góry