smutni panowie znowu w akcji

W zupełności popieram wypowiedź starmen4,

Dla większości gotowe były już awanse i dyplomy a tu... "Kolejnych ośmiu celników z bialskiej Izby Celnej usłyszało zarzuty korupcji i udziału w zorganizowanej grupie przestępczej" - :confused: w taki sposób zostali docenieni.

Najlepszy fragment - "Wicedyrektor słyszał natomiast o swoich podwładnych, którzy nabyli auta pochodzące ze Szwajcarii." - a przecież jeszcze niedawno http://www.celnicy.pl/showthread.php?t=3563 :o

To nie my jesteśmy okrutni tylko... Życie to nie je bajka...

do gonza

A myślałam ,że Pan /Panie gonzo inaczej trochę myśli ale cóż widać ,że się pomyliłam .

do ninki

Chyba źle zostałem zrozumiany, absolutnie nie popieram działań "smutnych panów" polegających na "łapankach" na oślep kogo popadnie, o mały włos a sam bym sie załapał, znam część osób które nie miały tego szczęścia i wiem, że nawet nie przyszłoby im do głowy kręcić lody na boku. Ale z drugiej strony nie można mieć klapek na oczach i widzieć tylko jedną rację, w naszym zawodzie życie nas nie rozpieszcza, więc trochę obiektywizmu Ninka. pozdrawiam

Widać,że jednak klapki są i to wielkie.Więcej zrozumienia dla tych ludzi życzę. Pozdrawiam.

Jacek Kaczmarski śpiewał w Obławie II:
„... niech się zdarzy co musi się zdarzyć i tak kiedy pocisk zabiegnie mi drogę …”

Ostatnia edycja:
do gonza

sorry gościu ale nie rozumiem co znaczy" rację drugiej strony"? kto nią jest ?,a kto nie rozumie? wydaje się że na razie to ty nic nie kumasz jeśli sadzisz że masz szczęście ,machina ruszyła.Jest tylko kwestią czasu kiedy po Białej ruszą inne Oddziały ,koszą wszystko i wszystkim bokiem wylezie chowanie głowy w piasek,tym bardziej że to beton nie piasek.

Po prostu moim skromnym zdaniem zakładanie, że każde zatrzymanie (nie tylko w tej sprawie) napewno jest bezpodstawne jest mało obiektywne.
Jeśli ktoś ma na sumieniu coś to jestem jak najbardziej za tym żeby poniósł konsekwencje, bo tylko w ten sposób można oczyścić nasze środowisko, które kryształowe nie jest. Szkoda tylko, że przy okazji muszą cierpieć niewinne osoby.
Smutni panowie są tylko pachołkami na usługach Temidy, a że ta ma oczy zasłonięte opaską to co się dziwić że jej słudzy działają na oślep. :(

przypominam wszystkim ze jestesmy swiadkami najwiekszej farsy w izbach celnych.tego jaszcze nie grali-chlopakow z dolnego poziomu zabrali-spier..... im zycie teraz czas na poziom drugi ,

sorry gościu ale nie rozumiem co znaczy" rację drugiej strony"? kto nią jest ?,a kto nie rozumie? wydaje się że na razie to ty nic nie kumasz jeśli sadzisz że masz szczęście ,machina ruszyła.Jest tylko kwestią czasu kiedy po Białej ruszą inne Oddziały ,koszą wszystko i wszystkim bokiem wylezie chowanie głowy w piasek,tym bardziej że to beton nie piasek.

Co na to pracownicy OC w Białej? Za kilka lat będzie powtórka zorganizowanej grupy!

Ostatnia edycja:
Tam pracuja niewykfalifikowani niby funkcjonariusze ale to ich poczatek konca jaszcze pare dni i bedzie bummm.kierownik oc boi sie o wlasna dupe bo mu podpieka prokurator ,chce sie wybielic i wprowadzil nowy kodeks unijny -zlote mysli pana kr....szkoda tylko ze sa tacy oddani .wkrotce beda mysleli inaczej.jak zwykle mądry polak po szkodzie.he.hejesli mozecie to spadajcie nawet do magazynu.hej.czas apokalipsy nadchodzi.

Tam pracuja niewykfalifikowani niby funkcjonariusze ale to ich poczatek konca jaszcze pare dni i bedzie bummm.kierownik oc boi sie o wlasna dupe bo mu podpieka prokurator ,chce sie wybielic i wprowadzil nowy kodeks unijny -zlote mysli pana kr....szkoda tylko ze sa tacy oddani .wkrotce beda mysleli inaczej.jak zwykle mądry polak po szkodzie.he.hejesli mozecie to spadajcie nawet do magazynu.hej.czas apokalipsy nadchodzi.
Mówi się, że d... podpieka mu jedna firma, która duuużo może. Będzie bumm bo dadzą takiego żeby pozwolił im kręcić lody a wywalą niewykfalifikowanych co przeszkadzają.

Mówi się, że d... podpieka mu jedna firma, która duuużo może. Będzie bumm bo dadzą takiego żeby pozwolił im kręcić lody a wywalą niewykfalifikowanych co przeszkadzają.
Prawda jest niestety taka że pracujemy w systemie który nas zniewala ,za marne pieniądze ludzie inteligentni,wykształceni ze strachu przed utratą pracy siedzą cicho .Dopóki będą się znajdywać "reformatorzy " gotowi z sobie tylko znanych powodów objąć funkcje karbowych na stołkach kierowników oc,uc ,itd
to nic się nie zmieni.

z tego co wiem poszla skarga do MF i oczywiscie do IC dotyczaca pracy pana kierownika OC-skarga zbiorowa od wszystkich AC i nie tylko .Czas skonczyc z tym pajacowaniem .niech wraca pan kierownik do DKW tam sa tacy potrzebni do ruchu sie nie nadaje,tylko ze On ma zle wspomnienia z DKW .Brzemie protokulow po kontrolnych z lat 2004-2006.-katastrofa -prokurator wzywa panow naczelnikow i nastepne komorki kontrolne.

Ostatnia edycja:
Podobno smutni Panowie dziś znowu zaatakowali w Chełmie i Dorohusku.

z tego co wiem poszla skarga do MF i oczywiscie do IC dotyczaca pracy pana kierownika OC-skarga zbiorowa od wszystkich AC i nie tylko .Czas skonczyc z tym pajacowaniem .niech wraca pan kierownik do DKW tam sa tacy potrzebni do ruchu sie nie nadaje,tylko ze On ma zle wspomnienia z DKW .Brzemie protokulow po kontrolnych z lat 2004-2006.-katastrofa -prokurator wzywa panow naczelnikow i nastepne komorki kontrolne.

Czy już pozamiatane? Skarga jest potęgą i czyni cuda.

Back
Do góry