Sławomir Siwy-głównym negocjatorem z MF-em i rządem

colnik napisał:
Chcą nas i tak wydymać - znacie już chyba treść rozp. MF z 28.01.2008 (Dz. U. 13 poz. 82)!

m.in.: "upoważnia się terenowe organy Straży Granicznej, do dnia 11 lutego 2008 r., do wykonywania następujących zadań organów celnych:
1) sprawowanie dozoru celnego i wykonywanie kontroli celnej,
2) przyjmowanie zgłoszeń celnych o objęcie towarów procedurą celną, zwalnianie towarów do tych procedur oraz nadawanie towarom innego przeznaczenia celnego."
I tak dalej...

A na marginesie: wg posiadanych informacji do pomocy SG mają być "łyknęci" celni - będą koordynatorami!

KONIECZNE BEDZIE ZEBRANIE PODPISOW WE WSZYSTKICH OC Z POPARCIEM DLA JEDNEJ SLUSZNEJ OSOBY, NASZEGO REPREZENTANTA !!!! JAK ZBIERZEMY 60 - 80 % PODPISOW TO ZWIAZKI MAGA NAM SKOCZYC, AUTOMATYCZNIEPRZESTANA ISTNIEC !!!!
POZDRAWIAM,

PROTEST TRWA !!!!

Popadacie w histerie,a prawda jest taka,ze dopoki zwykly fc nie zobaczy tego od srodka,nie ma pojecia o tym jakim jestem miesem.
Ja rowniez spedzilem dwa dni w MF-ie.
Wczorajszy poczatek to zenada.
Prosze przeczytajcie GW strone 1 i 4, wczoraj o tym rozmawialismy.
To jest wlasnie POLITYKA!!!
Stajemy sie karta przetargowa tego rzadu i bylego.
Przykro mi,ze reprezentuja nas osoby,ktorych punkt widzenia zalezy od wlasnej dupy i tego jaka jest aktualnie potrzeba i jakie aktualnie nalezy miec poglady.
Tam sa ludzie,ktorzy sprzedali wielu z nas,wielokrotnie(ustawa,alokacje).
Smutna prawda jest taka,ze w chwili obecnej nie ma nikogo,kto stanalby zamiast nich.

Nie wiem co sie dzis wydarzy.
Ja nie jade.
Nie mam juz sily na to patrzec.

Ale wywalczył z ato cpo trzeba

Zakończyły się rozmowy Celników z Szefem Służby Celnej. Po długich i trudnych negocjacjach ustalono, że przeciętne podwyżki wyniosą 1499 złotych na etat. W następnych etapach przez 6 lat corocznie płace funkcjonariuszy będą indeksowane wskaźnikiem 43% .Emerytura dla funkcjonariusza celnego dostępna będzie po przepracowaniu 10 lat w Służbie Celnej, a dla funkcjonariuszy na granicy wschodniej od 7-miu lat. W najbliższym czasie wejdą przepisy nowelizujące ustawę o CBA. Przewiduje się wprowadzenie zapisu, że funkcjonariusze CBA i ich agenci będą mieli zakaz przebywania w odległości mniejszej niż 10 kilometrów od miejsc pracy, pobytu i zamieszkania funkcjonariuszy celnych. Wprowadzona będzie także abolicja podatkowa dla funkcjonariuszy celnych.

cel nik napisał:
Kolego skoro byłeś wczoraj na spotkaniu,a ja też byłem - to wiesz doskonale,że wybrano osobę,która ma negocjować.Sławka ja również popieram,ale to co się tam wyrabiało(wiesz chyba o czym mówię?)gdyby nie nasz interwencja ocdd to.....Sławek powinien wspierac B.S a co najważniejsze musimy,powtarzam musimy! mówić jednym głosem

w negocjacjach trzeba kierowac sie rozsadkiem a nie emocjami , strona zwiazkowa musi pamietac ze reprezentuje wszystkich celnikow , a nie samych siebie , wszyscy oczekuja zmian , wiadomym jest ze mozna wygrac wszystko lub przegrac wszystko. porozumienie najczysciej bywa kompromisem zadan i oczekiwan .warto zeby o tym wszyscy pamietali.zwlaszcza ci ktorzy sa w-wie. pisze to z dorohuska ,w wekeend minie juz 2 tydzien , kiedy trwa ten porotest , ludzie sa zdeterminowani , ale i zmeczeni , nie wiedza co bedzie , jak bedzie.presja jest zewszad, oczekiwania ludzi ktorzy pisza tutaj wzgledem celnych z dorohuska sa bardzo duze , ale tu sa tylko zwyczajni ludzie, poddani stresom zarowno w pracy , jak i w domu , rodziny pytaja : co dalej ? , czy was nie rozwiaza? , pamietaj masz dzieci na utrzymaniu , itp.wszyscy oczekuja cudow, ale cudow po prostu nie ma , jest smutna rzeczywistosc....

ten post nie ma na celu podwazac istoty protestu , jest jedynie przemysleniem czlowieka zmeczonego otaczajaca rzeczywistoscia , ktos powie idz na UZ lub L4 , odpoczniesz , o ile lepiej byloby gdyby dzis z w-wy dotarly jakies pozytywne wiadomosci........

Back
Do góry