Sławomir Siwy-głównym negocjatorem z MF-em i rządem

larry1

Aktywny użytkownik
Punkty reakcji
235
Prosba do administatora!!!
Proszę o umieszczenie czegoś w stylu ankiety na tym forum!
Temat ankiety:czy jesteś za tym,aby Sławomir Siwy był najbardziej władną osobą i miał decydujacy głos w zakresie podpisywania wszelkich umów,porozumień z MF-em,rządem w jutrzejszych rozmowach.
Ankieta może dotyczyć również innych osób zaproponowanych przez forumowiczów.
Cel jest jeden:wyłonić lidera aby nie było sporów w naszych związkach!
Zaproponowałem Sławka,ponieważ z wpisów na tym forum wynika,że on jest takim liderem w opinii forumowiczów.Dzięki temu forum tak wiele osiagnęliśmy więc wybierzmy lidera a może tym samym Przewodniczącego nowego,silnego,wspólnego związku zawodowego celników.

trudno tu o obiektyizm i wymierność takiej ankiety - ta strona to "kolebka" Siwego, więc grono zwolenników oczywiste, ze tu jest największe, a z drugiej strony ankiety takie forumowe maja to do siebie, ze łatwo je zmanipulowac i Siwy może przegrac ;p

Malenka prosba

Szanowni celnicy… nie jestem jednym z was, nie pracuje jako celnik ani tez nie mam z problemami waszej pracy nic wspólnego. Myślę, ze jednak troszkę znam nurtujące was problemy /celnik w rodzinie / Dlatego tez prośba – jeśli chcecie zyskać przychylność społeczną – przygotujcie się do wystąpień w mediach.
Na razie poziom argumentacji prezentowanych przez was jest żałosny – zniechęca zamiast jednać wam zwolenników.
Kilka praktycznych uwag powstałych na bazie wystąpienia p. Zająca w TVP/
1. Na apele o powrót do pracy – „Tak chcemy powrócić do pracy jak najszybciej. Apelujemy do rządu, aby nam to umożliwił. Jedynym naszym warunkiem jest PISEMNE porozumienie z rządem. Natychmiast po jego podpisaniu wracamy do pracy”.
2. Na fakt, ze premier zagwarantował realizacje postulatów – „Jesteśmy wdzięczni panu Premierowi za zainteresowanie się naszymi problemami. Kilka dni temu pan Premier stwierdził, iż gdyby miał taki guzik, który by odblokował granice to by go nacisnął. Otóż pan Premier ma taki guzik. Jest to polecenie podwładnym, aby rozpoczęli z nami negocjacje”.
3. Na stwierdzenie ze sprawy będą załatwione - „Chciałbym zwrócić uwagę, iż dotychczas nie było rozmów z przedstawicielami protestujących celników. Spotkanie pana premiera w Białej było spotkaniem szefa rządu z dyrektorami Izb Celnych i wojewodami, a wiec rządu z jego reprezentantami. Nie było natomiast spotkania z rzeczywiście protestującymi. Apelujemy o jak najszybsze rozpoczęcie takich rozmów”
Itd.

Teraz nie ma już czasu na szukanie nowych ludzi niech będzie Siwy ale musi mieć wsparcie innych. Jak zostanie sam to go zaszczują.
A może ktos zna jakiegoś zaufanego doradcę mediatora????????????
Ludzie nie ma czasu>

Anonymous napisał:
Teraz nie ma już czasu na szukanie nowych ludzi niech będzie Siwy ale musi mieć wsparcie innych. Jak zostanie sam to go zaszczują.
A może ktos zna jakiegoś zaufanego doradcę mediatora????????????
Ludzie nie ma czasu>
Siwy jest człowiekiem, który moze coś zmienić w tej służbie. Jestem celnikiem z 15 letnim stażem, przeżyłem poprzedni zryw, wyrzucili mnie na Wschód, tutaj dawają premie i awanse "Swoim" Proszę Cię o jedno, podwyżki po równo dla każdego, bo inaczej dostaną pupile z dzisiejszego akordu. Popieram Cię.

Tusk mówił,że jest w planach żeby kasa była rozdzielona +- po równo, ciekawe jak duży ten +-, bo z doświadczenia wiadomo :twisted:

MINISTERSTWO FINANSÓW

Departament
Kontroli Celno-Akcyzowej
i Kontroli Gier

CA4/0681/45/DDP/08/ Warszawa, 28 stycznia 2008 r.

Dyrektorzy Izb Celnych
wg rozdzielnika

W związku z sytuacją na granicy wschodniej polecam oddelegowanie funkcjonariuszy celnych Wydziałów Zwalczania Przestępczości, do izb celnych wskazanych w załączniku, do pełnienia służby w przejściach granicznych, w celu wsparcia pełniących służbę funkcjonariuszy celnych na czas niezbędny do przywrócenia płynności ruchu. Delegacje służbowe powinny rozpocząć się od dnia 29.01.2008 r. i potrwać do czasu przywrócenia płynności ruchu. W przypadku nieobecności w pracy funkcjonariuszy Wydziałów Zwalczania Przestępczości lub niewystarczającej obsady polecam uzupełnienie składu delegowanych funkcjonariuszami z innych komórek organizacyjnych.

Zał. 1 karta
Dyrektor Departamentu

Tadeusz Senda

Rozdzielnik:
1. w Katowicach,
2. w Krakowie,
3. w Łodzi,
4. w Poznaniu,
5. w Rzepinie
6. w Szczecinie,
7. w Toruniu,
8. w Warszawie,
9. we Wrocławiu.

Do wiadomości:

1. IC w Białej Podlaskiej,
2. IC w Olsztynie,
3. IC w Przemyślu.
MINISTERSTWO FINANSÓW

Departament
Kontroli Celno-Akcyzowej
i Kontroli Gier

Dyrektorzy Izb Celnych
wg rozdzielnika

W nawiązaniu do wcześniejszej korespondencji nr jw. polecam natychmiastowe oddelegowanie funkcjonariuszy celnych, do podjęcia służby na przejściach granicznych w dniu dzisiejszym.
Polecam ścisłe współdziałanie w tym zakresie Dyrektorów Izb Celnych delegujących funkcjonariuszy celnych z Dyrektorami Izb Celnych granicznych.

Dyrektor Departamentu
Kontroli Celno – Akcyzowej
i Kontroli Gier
/ - /
Artur Janiszewski

Rozdzielnik:
1. w Katowicach,
2. w Krakowie,
3. w Łodzi,
4. w Poznaniu,
5. w Rzepinie
6. w Szczecinie,
7. w Toruniu,
8. w Warszawie,
9. we Wrocławiu,
10. w Białej Podlaskiej,
11. w Olsztynie,
12. w Przemyślu.
MINISTERSTWO FINANSÓW

Departament
Kontroli Celno-Akcyzowej
i Kontroli Gier

MINISTERSTWO FINANSÓW

Departament
Kontroli Celno-Akcyzowej
i Kontroli Gier

Dyrektorzy Izb Celnych
wg rozdzielnika

W nawiązaniu do korespondencji nr CA4/0681/45/DDP/08 z dnia dzisiejszego w sprawie czasowego oddelegowania funkcjonariuszy do pełnienia służby w przejściach granicznych, polecam przekazać do Departamentu do godz. 16, informacji o liczbie oddelegowanych funkcjonariuszy. Następny raport o liczbie wysłanych grup mobilnych polecam przekazać o godz. 18 i o godz. 20 w dniu dzisiejszym. W przypadku braku obsady grup mobilnych proszę uwzględniać w delegacjach kadrę kierowniczą średniego szczebla.

Wz. Dyrektora Departamentu
Kontroli Celno – Akcyzowej
i Kontroli Gier
Zastępca Dyrektora
/ - /
Paweł Jakubowski

Rozdzielnik:
1. w Katowicach,
2. w Krakowie,
3. w Łodzi,
4. w Poznaniu,
5. w Rzepinie
6. w Toruniu,
7. w Warszawie,
8. we Wrocławiu.

bylem wczoraj w wwa, poznalem Slawka Siwego, w pelni go popieram, on jedyny moze nas godnie reprezentowac ale z tym sa trudnosci !! Smolinska Folta i reszta z klubu wspanialych zwiazkowcow nie daja Mu dojsc do glosu, gdyby nie przedstawiciele granic to bylby problem z reprezentacja nas przez Slawka jako negocjatora... narazie romawiaja... badzmy dobrej mysli
powodzenia Panie Siwy....

Kolego skoro byłeś wczoraj na spotkaniu,a ja też byłem - to wiesz doskonale,że wybrano osobę,która ma negocjować.Sławka ja również popieram,ale to co się tam wyrabiało(wiesz chyba o czym mówię?)gdyby nie nasz interwencja ocdd to.....Sławek powinien wspierac B.S a co najważniejsze musimy,powtarzam musimy! mówić jednym głosem

Zaczynam miec chwile zwatpienia.
Poniżej cytuje cześc wypodziedzi z innego watku:

Zaskocze Was: wytrzymajcie w proteście - nie poddawajcie się !!!

...ale negocjatora zmieńcie !

czyzby Sławek za 200 zł jest dobrym Waszym reprezentantem ?
Zobaczycie jaki ogłosi sukces, a jakiego dostanie kopa w górę.
Nie od razu ale za 2-3 miesiące.
Ja bym mu nie ufał, wyglada na to że on jest wasnie tym wentylem bezpieczeństwa dla polityków, którzy MUSZĄ w koncu rozwiązać palacy problem SC. I zrobili to za grosze. A sankcje dla krzykaczy napewno beda..

Jeśli to okarze się prawdą....

Sławek-- ODEZWIJ SIE ! ale w formie oficjalnego komunikatu o stanie w jakim są negocjacje !!!!!!!!!!!!!!!!!

Jak będzie hasło jednego związku zawodowego pod przewodnictwem Siwego to i tak większość się wpisze do tego związku zawodowego i padną te nic nie znaczące związki izbowo-urzędowe...

wczoraj ludzie niezrzeszeni z przejsc tak cicho podczas palenia mowili, osobiscie sam bym sie wpisal, Slawek ma moje PELNE POPARCIE !!!!

Back
Do góry