Skończmy z fikcją, no chyba, że to standard, więc porozmawiajmy o statystykach.

Koledze AQUIRRE dziękuję za analizę mojego stanu umysłu. A kogo reprezentuję to wiem bardzo dobrze. Nie wiedziałem tylko, że wraz wraz z wyborem na vice... straciłem prawo do własnego zdania.

Ostatnia edycja:
WIĘCEJ PIWA I POPCORNU! Telenowela sie rozkręca!

Powtarzam Wam, Celnikom : zabijecie się własną pięścią! Nikt inny, nawet rządzący, nie przyłoży do tego bezpośrednio ręki. Zagryziecie się we własnym gronie, a resztke rozgonią po US-ach, albo zwolnią.

Właśnie o to mi chodzi. Kiedy to zrozumiecie, jak ostatni zgasi światło?

...
... chyba o tym pisze tele echo, na to zwraca uwagę cat.
i ja nieśmiało wołam od miesięcy ...

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !

Istotnie. I wcale nie chyba.
Chociaż absolutnie nie utożsamiam się z polityczno-linkową "metodą" tele echa (ja tak nie umiem i nie chcę), to uznaję za godną szacunku. Podobnie daleko mi do "metody" Twojej konkretnej argumentacji (uważam, że na bezpośrednie fakty, większość już zatkała uszy), lecz tym cenniejsi będą ci, co ją usłyszą.

Dzięki WIELKIE.

Oto dowód kotazjemci, że można się zgadzać, mówiąc zupełnie inaczej.

... A kogo reprezentuję to wiem bardzo dobrze. Nie wiedziałem tylko, że wraz wraz z wyborem na vice... straciłem prawo do własnego zdania.

Właśnie w tym tkwi sedno Panie J.O.! KOGO Pan reprezentuje?!
Tak, Pan, a nie ktoś inny, w imię reprezentowanego Dobra, stracił niejako wspomniane prawo. To naturalny koszt i jeśli ktoś nie jest gotów w tej części siebie poświęcić, nie jest gotów reprezentować ludzi o różnych przecież poglądach i charakterach. Tylko proszę, darujmy sobie kolejne, narcystyczne posądzenia o atak na pańską osobę, gdyż trwanie przy tak paranoicznym założeniu, nie tylko mija się z Prawdą, ale zamyka drogę podjęcia choćby próby zrozumienia.
Odkąd poznałem CELNICY.PL, niezmiennie leżą mi na sercu JEGO (moje) sprawy. Dlatego wyłącznie w tym kontekscie "wskakuję" w tematy, najczęściej posługując się sarkazmem bądź "zwariowanym" punktem odniesienia, a po to, by wykluczyć paru ministerialnych buraków, którzy się tu pojawiają. Niestety, oni też znają się na swojej "robocie" i udało im się przekonać wielu z Nas. Czy mimo wszystko nie warto czasem przeczytać coś kilka razy i spojrzeć (to dla Ciebie Jabol) na daną sprawę z innej strony ?!

Absurdu już dawno,
Przekroczone ramy,
Bo swoje korzenie,
Sami wycinamy?

Ostatnia edycja:
Zgadzam się ze zjemcikota. Sami zjedliśmy już własny ogon. W dniu dzisiejszym zbiera się rząd, który zajmie się ustawą o odszkodowaniach przysługujących w razie wypadku lub choroby mającymi związek ze SŁUŻBĄ! Chodzi o Policję SG, ABW, BOR, CBA, AW, Straż Pożarną itd. Oczywiście o służbie celnej (specjalnie z małych liter) nic nie ma, ale jeżeli chodzi o 80 % pensji za chorobowe to jesteśmy mundurowi, że ho, ho. Moim zdaniem służba celna jest taką formacją mundurową, jak leśnicy, kolejarze, służba zdrowia, służba porządkowa... Marność nad marnościami. Wiem gdzie leży przyczyna. Mamy kompanię honorową, ale nie mamy orkiestry. Musimy stworzyć orkiestrę! Będziemy mundurowi!

Back
Do góry