Skończmy z fikcją, no chyba, że to standard, więc porozmawiajmy o statystykach.

jabol

Dobrze znany użytkownik
Punkty reakcji
259
Miasto
RP
Corocznie mamy ogłaszane listy zwycięzców, średniaków i naprawiaczy. Z założenia ma to prowadzić do poprawy punktowanych parametrów, a w rzeczywistości kończy się to na dopasowywaniu do mierników!!!

Propozycja zmiany (na razie 2):

1. przy braniu w obliczeniach pod uwagę liczby funkcjonariuszy nie brać funkcjonariuszy z danej komórki, ale z całej Izby, będzie to motywowało do zwiększania obsady w komórkach bezpośrednio przyczyniających się do zwiększania wskaźników, a nie do zmniejszania mianownika poprzez redukowanie komórek kontrolnych, lub przez wyłączanie ze statystyk pewnych stanowisk. (to nie jest idealne rozwiązanie, ale IC jako całość będzie brana pod uwagę, co uniemożliwi manipulacje przy danych: ten przeniesiony, tamten wyłączony spod statystyk, L4, itp). Obecnie dopasowywanie do mierników będzie ewoluowało do stanu w którym w przyszłości w komórce kontrolnej (mianownik) może być wykazywana 1 osoba (lub nawet nie http://celnicy.pl/showthread.php/10976-Bajka-o-Mrówce?p=112081#post112081)
  2. mandaty jako całość, a nie średnia kwota mandatu. np. kwota wszystkich mandatów podzielona przez liczbę f-szy w IC . Dotychczas wystarczy wystawić jeden wysoki mandat i cacy.
Nie podejrzewam nikogo o kreatywną statystykologię, ale z chęcią pojadę na szkolenie na drogę do IC wewnętrznych mających skuteczność powyżej 35%. Uczyć trzeba się od najlepszych:)

Czy nikt tego nie widzi? Czy boi się odezwać?

PS
Dlaczego nie pozwala się przechodzić Mobilnym do Policji? Zachowanie psa ogrodnika?
Podobno i tak jest za dużo Funkcjonariuszy, więc jak to wytłumaczyć?

AD1. Będzie to motywowało DIC do efektywnego wykorzystania wszystkich zasobów, a nie tylko przenoszenia odpowiedzialności na pion kontroli. Wszelkie przerosty w komórkach kadrowych, logistycznych, finansowych, wsparć wszelkiego rodzaju oraz pozostałych szybko zostaną zoptymalizowane, chyba, że nie o to tu chodzi:(

PSII Ten wpis traktuje jako list w butelce rzucony w fale morza.

Ostatnia edycja:
Myślę, że jak wytrzeźwiejesz, to koniecznie będziesz chciał usunąć ten temat ...

(O ile kiedykolwiek trzeźwiejesz.)

Cat, czyżby ze zmianą avatara nastąpiła Twoja przemiana?

Ostatnia edycja:
Cat, czyżby ze zmianą avatara nastąpiła Twoja przemiana?

To, że Twoje poglądy w znacznej części nie są zgodne z moimi, wiesz chyba od dawna. Równie dobrze powinieneś wiedzieć, iż moje "prztyczki" nie są wyrazem li tylko czystej złośliwości, lecz przede wszystkim próbą zwrócenia na coś uwagi.
Ponieważ, jak do tej pory, miałem Cię za godnego adwersarza uznałem, że owa "butelka" wypadła Ci niechcący. Jaki bowiem jest sens "wrzucania" podobnych propozycji wśród osób pozbawionych mocy decyzyjnej, a co ważniejsze, zajętych całkowicie odmienną kategorią spraw. Tak wiem - jak najbardziej decydenci odwiedzają to miejsce, lecz ich uwaga jest skupiona gdzie indziej. Jeżeli więc faktycznie należysz do osób, którym podobne sprawy "leżą na sercu" (co świadczy zresztą o braku innych, istotnych problemów egzystencjonalnych), to możesz przecież swój pomysł racjonalizatorski umieścić w specjalnie stworzonym, przeznaczonym na inicjatywy i zapewne znanym Ci miejscu. Co więcej, zawsze pozostanie Ci dodatkowa nadzieja, że po przyjęciu rozwiązania i rozdzieleniu profitów różnej maści koordynatorom, ekspertom czy pozostałym toreadorom od "szpad", "pochew" i innych rewelacji, otrzymasz zasłużony ochłap w postaci dyplomu bądź nawet medalu.
No chyba, że Twoim celem było "mydlenie" i odwrócenie uwagi ...
Zatem moja "przemiana" może dotyczyć wyłącznie sprowokowanego postrzegania przeze mnie pewnych osób.

Cat, do brzegu, płyń do brzegu (pisz na temat):). Mną się nie interesuj

Ostatnia edycja:
... Równie dobrze powinieneś wiedzieć, iż moje "prztyczki" nie są wyrazem li tylko czystej złośliwości, lecz przede wszystkim próbą zwrócenia na coś uwagi.
Bardzo ciekawy sposób zwracania no coś uwagi
Myślę, że jak wytrzeźwiejesz, to koniecznie będziesz chciał usunąć ten temat...
(O ile kiedykolwiek trzeźwiejesz.)

oraz modne na forum dyskredytowanie lub straszenie oficerami(funkcjonariuszami po kursie):)

Jabol, dziękuję niniejszym za potwierdzenie, że skończyłeś kurs oficerski.

Właśnie dopłynąłem.
Nie po każdym odpłynięciu jest to zagwarantowane:)

Cat, doskonale zdajesz sobie sprawę, że te "oficerskie" machanie szabelką nic nie wnosi.
Wiesz, że w służbie od dawna rządzą statystyki i to one realnie mają wpływ na służbę funkcjonariuszy.
Wszyscy musimy dbać o to (poprzez każdy możliwy kanał informacyjny) abyśmy nie musieli mówić, że:
Mark Twain napisał:
Są trzy rodzaje kłamstw: kłamstwa, bezczelne kłamstwa i statystyki.

Ostatnia edycja:
Jabolu, proponuję grę w trzy karty. Oraz założenie dłuższej spódniczki. Która więcej zakrywa.

Czy może poszukasz innej giełdy albo targowiska? Na których Cię jeszcze nie znają?

Ostatnia edycja:
Tele, ta spódniczka niczego nie odkrywa.
Potwierdziły się natomiast moje przypuszczenia co do Twojego zadania, zdyskredytowania forum poprzez przedstawienie go jako przybudówki pis i częściowo to się udało, no i wygaszasz kluczowe dla swojego mocodawcy tematy:) baw się dobrze:)

Ostatnia edycja:
Dziękuję za kolejną rzeczową odpowiedź. Tylko proszę, nie rozkręcaj się za bardzo. Z tą kusą spódniczką także ... In the name of God, go!

Przepraszam, czy może mi ktoś wyjaśnić;
- To Forum w końcu jest Związków Zawodowych, czy też Innych Organów?
- Czy tematy istotne dla Związków Zawodowych są spamem dla Innych Organów czy na odwrót?
- Czy tylko polityczne lub też zawistne czegoś tło (powód), są pretekstem nieporozumienia?

Może to czasem tylko powód niezauważony albo zapomniany? Albo też nadal mydło ...

Wielokrotnie już do Was apelowałem, robił to również Sławek, abyście pisali na temat, przestali politykować, spamować i nie wyzywali się nawzajem. I co? I d... Wielokrotnie byłem też za próby zaprowadzenia tu porządku atakowany. Skoro sami tego nie potraficie zrozumieć, skoro sami nakręcacie tą spiralę nienawiści to pozostaje mi tylko pogratulować. Róbcie tak dalej. Pamiętajcie tylko jedno - skłóconymi ludźmi łatwiej się steruje, łatwiej się manipuluje.

Dopóki sami nie zrozumiecie, że w jedności siła, dopóty nikt nie będzie się z nami liczył.

Tak jeszcze dla wyjaśnienia - TO NIE JEST ŻADNE OFICJALNE STANOWISKO ZZ CELNICY PL - to tylko moja prywatna dygresja.

Szanowny J.O.!

Gdyby był Pan łaskaw. Zaprzestania podpierania się, w sposób nieuprawniony, w prywatnych wypowiedziach autorytetem i klasą Pana S.S. Oraz ZZ Celnicy PL, o czym świadczy logo zamieszczone przy Pana loginie. Czekam też na zwrócenie uwagi Jabolowi.

Poza tym gratuluję retoryki. Porządek musi być. Nie pyszczyć mi tu! A najlepiej uzgadniać ze mną wszystkie wypowiedzi!

Wielokrotnie już do Was apelowałem, robił to również Sławek, abyście pisali na temat, przestali politykować, spamować i nie wyzywali się nawzajem. I co? I d... ...

Szanowny J.O.
Po raz kolejny dochodzi do oceny wypowiedzi, bez związania kontekstu, a także nakręcenia nieporozumienia przez piętnowanie bez ładu i składu.
Zadałem wcześniej pewne pytania - już samo ich przeczytanie ze zrozumieniem, powinno wykluczyć podobne komenty.
Skoro jednak nie, to zadam pytania dodatkowe:
- "apelowanie o pisanie na temat" - CO jest tutaj tematem?
- "politykowanie" - Gdzie w tym temacie jest polityka i KTO ją tu wkręcił?
- "spamowanie" - KTO tu tak naprawdę urządza spam - (vide - jedno z pytań poprzednich - bez odpowiedzi!)
- "wyzywanie" - to się chyba jeszcze na dobre nie zaczęło?

Więcej, to już nie ma sensu. Jeśli bowiem "Związkowiec-Administrator" ocenia pobieżnie, wmawia komuś słowa niewypowiedziane i z góry przekreśla możliwość porozumienia pomiędzy ludźmi wtrącając swoje trzy grosze - ni przypiął, ni przyłatał, to może od razu umieścić centralnie na forum ostrzeżenie " ROZMOWY KONTROLOWANE".

ps
Tak, atakuję! Atakuję KOLEJNE, Jabolowe zawracanie głowy tematem zastępczym, gdy coś ważniejszego się dzieje.
Gorzej, że licząc na czyjeś szare komórki, sam dałem się wciągnąć w rozdmuchanie tematu-bezsensu.
Faktycznie, myślenia nie da się komuś włączyć. Musi to jednak zrobić osobiście, więc na tym kończę.

Wg mojej oceny nikt nie atakuje Pana J. O. Jest, delikatnie rzecz ujmując, wręcz przeciwnie.

Czy to nie kontestacja legła u podstaw powstania ZZ Celnicy PL? Jak więc rozumieć nie tylko powyższe forumowe szumy i wrzaski? A że czasami trochę słownej szermierki i odniesień do świata zewnętrznego? Co w tym złego? Zwłaszcza, że czasami nie da się wprost nazwać rzeczy tak, jak się mają?

tele echo i cat - wiele już razy były do was apele - zbastujcie z polityką, rozwadnioaniem i atakami - to forum m.in. z waszego powodu zamiera - gdziekolwiek ktokolwiek na jakikolwiek temat coś napisze - tam zaraz teleecho ma coś niezwykle ważnego do powiedzenia, zawsze musi oświecić, powklejać linki do artykułów i filmików jedynie słusznych - taki jest wasz cel - uśmiercenie forum, które służyło do wymiany poglądów a nie ich narzucania?

nie polemizuj teleecho, po prostu odpuść, skoro już tyle razy tylu róźnych ludzi ci to mówi - zakładaj własne wątki i tam nakręcaj swoje wpisy - a nie wcinaj sie wszędzie

tele echo i cat - wiele już razy były do was apele - zbastujcie z polityką, rozwadnioaniem i atakami - to forum m.in. z waszego powodu zamiera - gdziekolwiek ktokolwiek na jakikolwiek temat coś napisze - tam zaraz teleecho ma coś niezwykle ważnego do powiedzenia, zawsze musi oświecić, powklejać linki do artykułów i filmików jedynie słusznych - taki jest wasz cel - uśmiercenie forum, które służyło do wymiany poglądów a nie ich narzucania?

nie polemizuj teleecho, po prostu odpuść, skoro już tyle razy tylu róźnych ludzi ci to mówi - zakładaj własne wątki i tam nakręcaj swoje wpisy - a nie wcinaj sie wszędzie
Popieram te forum przez kilka nicków, a podejrzewam jedną osobę staje się tubą propagandową. Każdy ma jakieś poglądy i przekonania ale narzucanie ich osobom które nie są nimi zainteresowane uważam za niesmaczne. Nie zabijajcie tego forum polityką!

kilka słów w temacie którego cel kolega cat skwitował w pierwszym wpisie.
10/10. w punkt, wielki szacunek.
forum jest otwarte, dla jabolowatych również ale odrębny problem to rodzaj "objawień".
z jakiego powodu nie zgadzając się na te manipulacje mamy wyrzekać się przekonań ?
tym bardziej, że wszelkiej maści lewactwo od lat gnębiące niezależność myślenia ma opracowaną metodę.
zarzucać adwersarzom upolitycznienie gdy najczęściej są pieszczoszkami aktualnie rządzących.
kolego J.O - Herbert opisał ten stan umysłów w kilku zdaniach: " dialektyka oprawców, parę pojęć jak cepy ... żadnej dystynkcji w rozumowaniu".
zadałeś sobie kiedyś pytanie w imię czego należy być tolerancyjnym i polubownym dla szkodników !
jeśli nie czas najwyższy.
reprezentujesz w tej chwili zarząd główny i .... czasami milczenie jest złotem.
spamowanie i linkowanie kolegi tele zwykle męczy ale nawet nie ze względu na treści, z którymi przecież możemy się nie zgadzać ale za względu na ich niecelowość.
kolego tele echo -szanowny autor wątku i jemu podobni nie są w stanie rozumieć sensu linkowanych treści.
niestety to przykład kondycji wspólczesnego celnika.
leming płynący z prądem, w ścieku .... byle z prądem.
to wszystko.
forum zamiera nie z powodu cata i tele ale właśnie z powodu tej przedziwnej mentalności reprezentowanej przez takich forumowiczów jak bolo i celgos - "apolityczni wujkowie dobra rada".
CELNICY jeżeli macie jeszcze jakikolwiek kręgosłup, nie ustępujcie głupszemu.
staliście się w swej masie tchórzami.
utraciliście tym samym moralne prawo wykonywania zawodu.
chyba o tym pisze tele echo, na to zwraca uwagę cat.
i ja nieśmiało wołam od miesięcy ...

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !

WIĘCEJ PIWA I POPCORNU! Telenowela sie rozkręca!

Powtarzam Wam, Celnikom : zabijecie się własną pięścią! Nikt inny, nawet rządzący, nie przyłoży do tego bezpośrednio ręki. Zagryziecie się we własnym gronie, a resztke rozgonią po US-ach, albo zwolnią.

Back
Do góry