SIWY - FOŁTA - Dogadajcie się !!!

G

Guest

Gość
Jak w temacie - ludzie sie z nas śmieją !!!

Jeden wspólny postulat: w tym roku 800 brutto w przyszłym 700 i ... po sprawie a nad ustawa niech pracuje do maja , jak przekręcą nas znowu ... protest !!!

W tym roku niech nam dadza 1000 brutto w przyszlym 500 a nie tak jak nam proonuja 500 moze by tak lekarzom tak zaproponowac co???ich sie boja i nas juz tez sie boja dopiero teraz zauwazaja a nie jak pieprzyl w tv dzisiaj ze doceniaja nas!!!!!PRZESTRASZYLI SIE!!! i blokady ciezarowek w wawie tez!!!Kierowcy najazd na wawe!!!!

niech bedzie w porozumieniu, ze jesli strona rzadowa nie wywiaze sie z obietnic, to bierze na siebie pelna odpowiedzialnosc za nowe protesty celnikow! z podanymi na pismie "glowami" z mf-u!

Na litość Boską dogadajcie się. Bo zaczynam tego nie rozumieć. Dobra warunki są nie do przyjęcia, ale przecież trzeba rozmawiać z rządem. Dzienikarze zaczynają się z Nas śmiać.

Panie Słaku wiem że to będzie trudne ale innej opcji nie ma musicie gadać jednym głosem z Fołtą to jedyne rozwiązanie musicie stanąć ponad tym wszystkim i wywalczyć jak najlepsze rozwiązania

Jak to zmarnujecie to wszyscy powinni się wypisać z ZZ. Chyba znacie telefony do Siebie, zacznijcie rozmawiać. Ten rząd przynajmniej zaczął rozmawiać.

brak zgody ozwala MF schodzić na tematy zastepcze. Nie musicie się lubić, ale macie oboje do wykonania najważniejsze zadanie w zawodowym życiu, dogadajcie się i mówcie jednym głosem.

Faktycznie trochę śmiesznie to wszystko wygląda. Wydaje mi się, że wszystkie związki zawodowe powinny się dogadać. Dziennikarze nie rozumieją o co tu chodzi ale celnicy też pomału mają tego dosyć. Niedawno skończyła sie konferencja prasowa Naszego szefuncia. Rano twierdzili, że osiągnięto porozumienie, teraz twierdzi , że podpisano tylko komunikat o negocjacjach. Drobna różnica. Jak Pan Dominik nie wie jaka jest różnica między tymi słowami to co robi wogóle w rządzie. Następnie, jest mowa o 500 zł na etat. Dopiero dziennikarz musiał się spytać czy jest to kwota brutto. Okazuje się rónież, że jest to 500 zł brutto ale średnio, czyli nie wszyscy dostaną taką kwotę. Podatek i tak wraca do kasy państwa więc właściwie dostajemy podwyżkę średnio ok 300 zł. Nic nie ma mowy o wcześniejszej emeryturze. Mówią o jakiś ustawach,w których nie wiadomo co będzie. Tak więc wydaje mi się, że znowu coś obiecują żeby uspokoić sytuację. Zdają sobie sprawę, że w poniedziałek jak kierowcy ruszą na Warszawę to dopiero będzie się działo. I tak się Im dziwię, że jeszcze nie staranowali szlabanów na granicy.
Wnioski - RZĄD ZNOWU CHCE NAS WYKIWAĆ.
Rozumiem, że 1500 zł podwyżki to dużo ale myślę, że 1000 zł. to właściwa suma jaka Nam się należy.
I proszę Panią Fołtę żeby nie ośmieszała celników. Cały czas twierdziła, że Porozumienie Białostockie nie dostało zaproszenie na rozmowy, teraz okazuje się, że dostała ale nie poszła. Dziwne, jak chce się dogadać? Nawet jak wiedziała, że nic ciekawego nie zaproponują to nałezało iść na spotkanie i wykazać chociaż odrobinę dobrej woli, wykazać chęć do rozmów.

Jeśli podejmujesz walkę na smierć i życie miej choć cień szansy na przetrwanie. Chyba że jesteś kamikadze lub idiotą.
Sznowni państwo wymienieni w temacie, gwiazdy mediów,
jako stary taktyk stwierdzam, że:
- na Japończyków nie wyglądacie (złoślowość}
- walczycie z czymś co ma poparcie społeczne ponad 50 %- rząd (prawda)
-poparcie społecze dla celników jest liczbą ujeną (prawda)
- widzę obłęd w Waszych oczach i zuważam, że nie jest to zmęczenie(prawda)
- szanywni Państwo wy toniecie i topiąc innych chcecie się utrzymać na powierzchni - (instynkt samoobronny-prawda)
- nikt Wasze zachowanie jest niczym innym jak plagiatem Lepperyzmu -blokad dróg (prawda)
- jesteście nieukami, bo zapomnieliści jak skończył Leepperyzm (prawda)
- być może dostaniecie na piśmie wszystko co chcecie, ale musicie pamiętać, że oświadczenie woli skaładane pod presją zastraszeniem jest nieważne - Państwo dobrze o tym wiecie- bydamniej powinniście (prawda)
To narazie tyle.
PS. Myslę, że dla potwierdzenia wiarygodnosci po wystąpieniu w TVN Pan powinien pierwszy złożyć podanie o zwolnienie - z pozycji męczennika na Pan wieksze szanse.
Pani chyba jest bez szans, ale będę się przyglądzał.
Na aż tak dobrego negocjatora jaki państwu potrzebny chyba jednak Państwa nie stać

Pozdrawiam -
Prowokator nie jednej akcji

Podzielam twoje zdanie . Jeżeli w tej chwili nie wykorzystamy tego kompromisu to opinia publiczna będzie przeciwko nam. Powinniśmy w tej chwili postawić ten warunek płacowy , oraz kontynuować pozostałe uzgodnione we wczorajszym porozumieniu.
Dać ultimatum rządowi że jeżeli coś w uzgodnieniach nad ustawami pójdzie nie po naszej myśli , odstawimy taki show którego jeszcze nie widzieli.
Więc do roboty ludziska od kontaktów z rządem i mediami.
Przy czym musi to być stanowisko jednomyślne bo inaczej nie będziemy wiarygodni.

Jeden wspólny postulat: w tym roku 800 brutto w przyszłym 700 i ... po sprawie a nad ustawa niech pracuje do maja , jak przekręcą nas znowu ... protest !!![/quote]

Jak rząd ma nas poważnie traktować skoro związku fochy pokazują i zachowują się jak dzieci .......

Jedno obrażone na drugiego ... do kogo Tusk ma dzwonić do Fołty czy Siwego, dobrze Kalisz powiedział " niech związki dogadają sie między sobą " .... a to stary lis jest i wie co mówi :twisted: :twisted: :twisted:

Panie Siwy, bierz Pan telefon do Fołty, dzwoń do Niej i umawiajcie się na uzgodnienie wspólnego stanowiska. Potem spotkanie w ministerstwie, jak wtedy nie wyjdzie to trudno, będziemy walczyć dalej, ale przynajmniej będzie wiadomo kto Nas reprezentuje i o co walczymy. Bo w tej chwili to ja nawet nie wiem o co w tym wszystkim chodzi. Nie należę do żadnego związku i szczerze mówiąc jest mi wszystko jedno jaki związek mnie reprezentuje. Byle żeby wywalczył dla Nas to o co walczymy.

Panie Sławku dogadajcie się z Fołtą. Przecież mamy wspólny cel. Postulaty są takie same, więc dość tych "fochów" i do roboty. W Panu wielka nadzieja.

Dogadajcie się, do poniedziałku będzie już taki cyrk w tym kraju jakiego jeszcze nie było. MF musi znowu zacząć rozmawiać.

Back
Do góry