SCS rozmowa z psychologiem w MSWiA

koniu7c

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Służba celno-skarbowa. Badania w MSWiA. Pani psycholog miała wątpliwości czy mnie przepuści. We wtorek mam psychiatrę i wtedy się dowiem co mi wpisali w obiegowke. Czy komisja mimo to może stwierdzić że jestem zdolny do służby? Jak wygląda odwołanie?

Służba celno-skarbowa. Badania w MSWiA. Pani psycholog miała wątpliwości czy mnie przepuści. We wtorek mam psychiatrę i wtedy się dowiem co mi wpisali w obiegowke. Czy komisja mimo to może stwierdzić że jestem zdolny do służby? Jak wygląda odwołanie?
na psychologię idą ludzie mający ze sobą problemy. Jest to fakt, przyznają sami wykładowcy z psychologii. Tylko, że ich nikt nie musi dopuszczać do studiowania i pracy. :)

Być może na twoje miejsce już jest plecak. Ktoś musi odpasć. Nie dostaniesz zdolności od komisji bez pozytywnej decyzji psychologa i psychiatry.

Mogę ci na przykład opowiedzieć że jeden z psychologów na komisji MSWiA w mieście Wrocław mówi to każdemu z kandydatów więc nie ma co panikować.

Negatywna opinia psychologa przy naborze do służb, nie oznacza (przynajmniej nie zawsze), że z człowiekiem jest coś nie tak.
Są to badania profilujące.
Osoba która odpadnie może mieć zupełnie stabilną osobowość.
Np osoba bardzo empatyczna lub mająca filozoficzną naturę (ogólnie są to dobre cechy) może takich testów profilujących nie przejść.

A psycholog może się też oczywiścue pomylić, dlatego od orzeczenia komisji można się odwołać do komisji centralnej.

Back
Do góry