Ruszyła akcja PAGON!!!

Wirtualny pagon. Albo precz z dyktatem.

Wg mojej oceny Polska stoi na progu dyktatury. Rozumiem, że każdy, kto dostrzega zawłaszczanie państwa i jego struktur z pogardą dla praw boskich i ludzkich, rozważył to w swoim sumieniu.

Proponuję więc następny etap działań, polegający na wysłaniu pagonów w formie papierowej np. ze stopniami oficerskimi.

Pod dotychczasowe adresy. Pobranych w formie elektronicznej i wydrukowanych.

Może być jakieś logo bądź hasło w tle. Krótkie.

"NIE CHCEMY DYKTATURY. NIE CHCEMY DYSKRYMINACJI. NIE CHCEMY BEZPRAWIA".

Wydaje mi się że petycję do Brukseli dobrze byłoby podpisać, żeby nie była potraktowana jak anonim (kosz)

Część listów, które trafiają do ZZ Celnicy PL jest podpisana. Ja swoje listy z petycjami oczywiście też podpisałem. Funkcjonariusze przystawiają nawet pieczęć osobistą pod petycją i wysyłąją do PE i KE.
Związek wysłał także petycję na wskazane adresy w UE.

i co to dało moi drodzy ? Ktoś w ogóle poza tym forum słyszał o tej akcji? Jak tak przyglądam się temu wszystkiemu, to mam wrażenie ,że ten Kapica naprawdę zrobił dobrą robotę , obnażył wszystkie te złe cechy tej celniczej społeczności, jej głupotę , małostkowość, samouwielbienie (zawłaszcza pseudo eksperta z dużym wyrównaniem itd)., podziały na czarnych nie czarnych , oficerów nie oficerów, przy czym znam takich z tych pierwszych co maja kłopot z pozyskanie w sposób całkowicie legalny nawet karty rowerowej o maturze nawet nie wspominając

W imieniu wszystkich funkcjonariuszy zaangażowanych w akcję PAGON dziękuję Ci aquirre za pomysł. Akcja na pewno została zauważona w Brukseli. Czekamy teraz na reakcję UE. Czy i jak odpowie na naszą petycję. Petycję w ubiegłym tygodniu wysłał do UE Związek, stąd należy spodziewać się odpowiedzi.
Petycje wysłaliśmy tez do wymienionych osób w kraju. W marcu będziemy rozsyłać listy z pagonami nadane do Związku do różnych adresatów krajowych.
Listy też wciąż napływają do nas, dlatego poczekamy z podsumowaniem do końca lutego.

Kto nie wysłał listu z pagonami do UE może zrobić to jeszcze do końca lutego.

Akcja Pagon

Dziękuję ZZ Celnicy PL i wszystkim, którzy zakleili kopertę.

Akacja PAGON dużo mnie nauczyła.
Mało kto pisze na forum, a kopert wciąż napływa całkiem sporo.

Wysyłajmy dalej, do końca lutego.

Back
Do góry