rozmowa kwalifikacyjna

robster

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
witajcie

jestem tu nowy ;) i chcialbym spytac z jakimi pytaniami trzeba sie zmierzyć na rozmowie kwalifikacyjnej w Białej , jeśli już ktoś był i ma jakieś przemyślenia i chciałby sie podzielić to zapraszam , oczywiście jeśli ktoś ze starej ekipy ma jakieś wspomnienia to miło mi będzie jeśli się nimi podzieli ;)

punktacja

Witam,
czy ktoś się orientuje jaka była maksymalna możliwa do zdobycia ilość punktów z rozmowy kwalifikacyjnej z naboru 2011/2012 BP. 80 p. czy 40p? Wg jakiejś tam Decyzji na rozm. kwalif. każdy z członków (max 5 osób) mógł przyznać pkt. od 0 do 8p. W tym naborze szanowna komisja liczyła 4 osoby. Pytam bo nie mogę doliczyć się swoich punktów. I tak tak, jakby to kogo interesowało należę do grupy zawiedzionych osób, które się nie dostały :p . Bo jeśli mogę wylać swoją frustrację to uważam całe to postępowanie kwalifikacyjne za mało efektywne i baaardzo niesprawiedliwe, hmmm... chyba Ameryki nie odkryłam....pozdrawiam wszystkich zawiedzionych rekrutów...podobno za chwilę rusza kolejna rekrutacja :confused: ...kiedy?? wie ktoś?? ale czy to ma sens??

w sumie to już kilka osób mi o tym mówiło, ale to nic pewnego. chyba ma to związek z uszczelnianiem granic z Ukrainą na Euro2012, jednakowoż zastanawia fakt sensowności przeprowadzania kolejnej rekrutacji prze IC, jakież to marnotrawstwo czasu i pieniędzy, ale taka polityka tej firmy. Obawiam się tylko, że ten ogromny nabór ludzi i ich kariera w IC może się skończyć wraz z zakończeniem Euro. Będą robić wszystko aby zwolnić aplikantów bądź żeby sami się zwolnili. Mam nadzieję, że to tylko mój daleko idący brak zaufania, a nie smutna prawda...

Ja tez mam informacje ze w marcu bedzie kolejny nabór do IC Biała Podlaska,tylko pytam sie po co dwa razy organizowac to wszystko.Trzeba było zatrudnic więcej osób z listy dzisiejszej.Ludzie którzy kandydowali do izby wydali po 500 zł na dojazdy (łącznie 4 z rozmową).I co teraz znów to samo?
Dlaczego odrzuca sie wartosciowe osoby które mają studia stricte celnicze,studia podyplomowe z zakresu zarządzania porządkiem publicznym,pytam sie dlaczego ?
Czy znajomosc 3 języków,spostrzegawczość i umiejetność pracy w zespole to żle? Na te i inne pytania odpowiedzcie sobie sami.
Poziom rozmowy kwalifikacyjnej oceniam jako niski(szukanie na kartkach ukrytych koni w 3D,albo obrazki rodem z Tele Audio Tele,żenada.

gdyby tak zrobili jak mówicie to złamali by prawo. Ostatecznie w dniu przeprowadzenia testu wiedzy musi być podana lista etatów, na które odbywa się rekrutacja. Wiem, że jesteś trochę rozgoryczony, ale nie masz czego żałować. Spróbujesz jeszcze raz.

Ehhhh...zbuntowany dlaczego piszesz, iż "nie masz czego żałować", pytam ponieważ, poczytałam trochę to forum i również odnoszę takie wrażenie, że nie mam czego żałować i mocno zastanawiam się czy próbować drugi raz. Jednak ty to stwierdzasz i zastanawiam się na jakiej podstawie. Poza tym ja akurat uważam, że rozmowa kwalifikacyjna jak i cały proces rekrutacji był całkiem sensowny, sprawdzał to co trzeba i jak dla mnie to ogromne doświadczenie, choć z rozmowy wyszłam najbardziej skołowana, niemniej jednak wszystko fajnie, ale ja jestem z tych co wieżą w teorie spiskowe :p. pozdrawiam

Punktacja wygląda następująco.Maksymalna punktacja z rozmowy to 80 pkt.4 członków komisji ,punktacja od 0-4 za 1)praca zespołowa,2) komunikowanie się,3)podejmowanie decyzji 4)motywacja do służby oraz 5)spostrzegawczość.Czyli każdy członek komisji może dać max 20 pkt.
A jeżeli burza chcesz wiedzieć ile miałaś punktów za rozmowę to już Ci mówię jak to policzysz.Załóżmy że ogólna punktacja wynosi 100 pkt.-16(za test sprawności-załóżmy że tyle miałaś))-30(za test preselekcyjny-załóżmy że tyle miałaś). Czyli 100-46=54.Za rozmowę otrzymałaś 54 pkty.Psychotestów nie punktują.Po prostu musisz je przejść.

O, a to bardzo ciekawe co piszesz, bo ja gdzieś wyczytałam, że psychotesty są punktowane na maks 20 pkt. Ja sobie mniej więcej policzyłam punktację, z tym, że brałam pod uwagę właśnie punkty za psychotesty. Jeśli to co piszesz to prawda to całkowicie zmienia postać rzeczy hehehe, ale nie zmienia faktu że się nie dostałam pomimo dużej ilości punktów za rozmowę kwalifikacyjną, a wg rozporządzenia podobno ona była brana pod uwagę jako najważniejszy współczynnik :D...ehhh... ktoś mnie wyautował po prostu ;p no cóż life is brutal...pozdrawiam

Hey
Czy ktoś już cos wie na temat ABO? Kiedy moga być wyniki?
z góry dziękuje za odpowiedź

Back
Do góry