Francis
Dobrze znany użytkownik
- Punkty reakcji
- 946
Pisałem że na wczoraj info? Chyba nie trudno zrozumieć tak prosta informacjęto masz info nie do końca sprawdzone![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Pisałem że na wczoraj info? Chyba nie trudno zrozumieć tak prosta informacjęto masz info nie do końca sprawdzone![]()
Czy to prawda że jesienią będzie nowe wartościowanie i obcinanie nam kasy? Takie plotki pojawiają sie o niedawna. Dzisiaj dostałem propozycje i jeśli planują obniżyć mi pensje o 25% (takie są plotki) to jej nie przyjmuję i zgarniam odprawę.
Moje info też jest z wczoraj![]()
Dobry wieczór. Jestem na forum świeżakiem, jednak z wieloletnim doświadczeniem w skarbowości. Być może komuś z Państwa-w zasadzie tylko pracownikom Służby Celnej z wiekiem uprawniającym nabycie uprawnień emerytalnych po 31 sierpnia br. i na pewno do 31 marca przyszłego roku- przyda się info jak postąpiono z takimi osobami w IAS Olsztyn. Otóż NUS zaprosił na spotkanie te osoby i stwierdził, że jeżeli nie złożą wniosku o rozwiązanie umowy o pracę za porozumieniem stron z dniem dającym prawo odejściu na emeryturę to nie otrzymają propozycji zatrudnienia do końca maja. Wyznaczony termin do złożenia wniosku upływał następnego dnia o godzinie 10.
Sorry, ale nie każdy ma czas siedzieć dzień w dzień w necieFrancis napisał:Ale nie napisałeś tego, z wróżenia u mnie słabo (chorowałem wtedy)![]()
Dobry wieczór. Jestem na forum świeżakiem, jednak z wieloletnim doświadczeniem w skarbowości. Być może komuś z Państwa-w zasadzie tylko pracownikom Służby Celnej z wiekiem uprawniającym nabycie uprawnień emerytalnych po 31 sierpnia br. i na pewno do 31 marca przyszłego roku- przyda się info jak postąpiono z takimi osobami w IAS Olsztyn. Otóż NUS zaprosił na spotkanie te osoby i stwierdził, że jeżeli nie złożą wniosku o rozwiązanie umowy o pracę za porozumieniem stron z dniem dającym prawo odejściu na emeryturę to nie otrzymają propozycji zatrudnienia do końca maja. Wyznaczony termin do złożenia wniosku upływał następnego dnia o godzinie 10.
Art 87 KC - Kto złożył oświadczenie woli pod wpływem bezprawnej groźby drugiej strony lub osoby trzeciej, ten może uchylić się od skutków prawnych swego oświadczenia, jeżeli z okoliczności wynika, że mógł się obawiać, iż jemu samemu lub innej osobie grozi poważne niebezpieczeństwo osobiste lub majątkowe.
A poza tym taki szantaż może podlegać zgłoszeniu organom innym, niż nasze szacowne forum. Naczelnik chciał się wykazać, jak przyoszczędził na odprawach, ale go poniosło. Bo chyba nie ma takich wytycznych z góry.
Cat i spółka zaraz stwierdzą, że wszystkiemu winny jest zły NUS, a DIAS nie ma z tym wszystkim absolutnie nic wspólnego.
Żeby było jasne - nie usprawiedliwiam NUSa.
Nie ma żadnych oszczędności na odprawach, tylko mamy do czynienia z "dobrowolną" redukcją zatrudnienia, albowiem w normalnym stanie rzeczy nie można zwolnić osoby, która nabyła uprawnienia emerytalne.
A myślisz że dlaczego te rozmowy i całe propozycje dla US są po okresie rozliczenia PIT ???? a gdzie byliście w czerwcu 2016////Dobry wieczór. Jestem na forum świeżakiem, jednak z wieloletnim doświadczeniem w skarbowości. Być może komuś z Państwa-w zasadzie tylko pracownikom Służby Celnej z wiekiem uprawniającym nabycie uprawnień emerytalnych po 31 sierpnia br. i na pewno do 31 marca przyszłego roku- przyda się info jak postąpiono z takimi osobami w IAS Olsztyn. Otóż NUS zaprosił na spotkanie te osoby i stwierdził, że jeżeli nie złożą wniosku o rozwiązanie umowy o pracę za porozumieniem stron z dniem dającym prawo odejściu na emeryturę to nie otrzymają propozycji zatrudnienia do końca maja. Wyznaczony termin do złożenia wniosku upływał następnego dnia o godzinie 10.
Co ty bredzisz przecież w tym co napisałeś nie ma żadnej logiki. Jaki jest sens składać wniosek o rozwiązanie umowy o pracę za porozumieniem stron bo w przeciwnym wypadku cie zwolnią? I tak zwolnią i tak zwolnią, tylko jak sam wniosek złożysz to przepadnie ci 6 miesięczna odprawa. Gdzie tu sens?
Co ty bredzisz przecież w tym co napisałeś nie ma żadnej logiki. Jaki jest sens składać wniosek o rozwiązanie umowy o pracę za porozumieniem stron bo w przeciwnym wypadku cie zwolnią? I tak zwolnią i tak zwolnią, tylko jak sam wniosek złożysz to przepadnie ci 6 miesięczna odprawa. Gdzie tu sens?