Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Nie można się z tym nie zgodzić. Fikcja goniła fikcje w SC a teraz będzie to samo z w SCS. Obecny UKŁAD w cle zajmował się jak poupychać SWOICH w intratne miejsca a nie o prawidłowy kształt służby.
Nikt nie patrzył na wyniki. UKŁAD nauczył się tak działać aby statystyka była dobra. Fikcja goni fikcję w myśl zasady ,,papier wszystko przyjmie,,. Kiedyś było przyzwolenie na pijaństwo oraz ..... a teraz jest przyzwolenie wszechobecną FIKCJĘ.
Zaczynają się pojawiać (w intranecie) już podpisane regulaminy organizacyjne UCS, to powinno coś ruszyć w najbliższym czasie.
Sławek dobrze że są odpowiedzi na niektóre pytania celnicy63-17-Informacja- odp na pytania.doc ale w dalszym ciągu nie ma odpowiedzi na pytania które mnie nurtują:
- czy w związku z propozycją przejścia funkcjonariusza ze służby do cywila należy się mu świadectwo służby, przecież zakończył służbę i stał się cywilem?
- czy w związku z przekształceniem stosunku mianowania w stosunek pracy gdzie funkcjonariusz ewidentnie jest na tym pokrzywdzony należy sie mu coś w rodzaju odszkodowania, odprawy lub innej formy zadość uczynienia?
- czy sprawę o nieprawne ucywilnienie należy złożyć jak najszybciej to znaczy w dniu otrzymania propozycji zmiany stosunku służby na stosunek pracy lub w dniu w którym funkcjonariusz będzie miał świadomość że nie otrzyma żadnej propozycji?
- czy będzie możliwe składanie do prokuratora doniesienia o przestępstwie związanego z niezgodnym z prawem ucywilnienia funkcjonariuszy ( np. funkcjonariusz z kilkuletnim stażem zostaje w służbie a funkcjonariusz z dwudziestoparoletnim stażem na OC granicznych zostanie cywilem)?
- czy będzie możliwe założenie sprawy do sądu o emeki zaraz po otrzymanie odmownej odpowiedzi z ZER i ZUS.
Sławek mam jeszcze jedna prośbę do Ciebie nie zbierajmy głosu w sprawach cywilnych pracowników skarbowych i nie występujmy w ich imieniu to sie obróci przeciwko nam. My mamy pretensje i słuszne że ich solidarność występuje w naszym imieniu choć nie ma do tego prawa bo nas nie reprezentuje, tak samo jest i w drugą stronę. Do takich wniosków doszedłem czytając co wypisują na swoim forum. Ich związki nie mają naszego mandatu tak samo jak my nie mamy ich mandatu i proszę Cie uszanujmy to.
Lubelski Urząd Celno Skarbowy w Białej Podlaskiej Delegatura w Lublinie
Bareja by tego nie wymyślił.
no takiego debilizmu jeszcze nie czytałem, ale w końcu ustawę pisali ponadprzeciętni skarbowcy z ministerstwa fałszu xD
i kto kieruje tą delegaturą?