Panie Dale.
1. Czytaj ze zrozumieniem (również kontekstu) - tematem poruszonym przeze mnie jest kuriozalne usytuowanie UCS, w czym sam powinieneś przyznać mi rację. Temat "pociotka" został poruszony "na marginesie" jako przykład braku logiki w sposobie postępowania pewnych osób, które lokują swoich krewnych w miejscu uznawanych przez nich jako lepiej rokujące a jednocześnie ograniczają możliwości rozwoju tego miejsca lobbując przeciwko niemu.
2 "Chłopie, jak do "pociotka" masz coś, przyjdź i powiedz mu to w oczy...."
Po pierwsze - skąd wiesz, że tego nie zrobiłem ?
Po drugie - użyłem liczby mnogiej nie bez powodu ("pociotków" mamy - jak sam pewnie wiesz - sporą gromadkę i nie wystarczyło by mi czasu).
3 "Jak pani s. robi karierę, jakoś nie przeszkadzało, jak pani ministrowa karierę robiła też ....."
Przeszkadzało, ale temat ten poruszyli i rozwinęli już inni więc nie ma powodu żeby zaśmiecać forum.
4 Tematu jak kto się dostał do pracy nie będę rozwijał bo znowu naskarżysz do admina, że Ci "lecę ad personam", nadmienię tylko, że znam osoby o dużo lepszych kwalifikacjach, które się nie dostały ze względu na "błędy formalne".
5 "...jak mu aplikację skrócili, - żal d...ę ściska... " - tak, ściska i nie tylko mi i nie z powodu skrócenia aplikacji ale z powodu awansu po niespełna roku pracy w sytuacji gdy inni go nie dostają po ustawowych pięciu latach.
6 "nie z "twojego" mu dołożyli" - bez komentarza.
7 "ty już swoje dostałeś" - ??? (może rozwiń)
8 "Zapomniałeś też dodać że jak jechał na szkolenie, zapier...ał, po godzinach żeby wypchnąć wszystkie swoje sprawy...."
Z całym szacunkiem ale wywiązywanie się ze zleconych czynności jest obowiązkiem a nie grzecznością wobec innych.
9 "...na odpowiedź się nie sil, bo twoje zdanie mam, domyśl się gdzie..."
Zdaję sobie z tego sprawę jednakże odpisuję "dla uporządkowania myśli"