(...) celnicy z których kpisz(...)
Ojjjj, przeginasz! Nie kpię sobie z nikogo!
Chcesz kpiny? Proszę to jest kpina:
Panie Jacku!
A ja Panu dziękuję za działania, dzięki którym ZZ Celnicy PL stanie się silną i liczebną organizacją związkową, która z pewnością nie dopuści do bezkarności osób odpowiedzialnych za mianowania i inne ciemne sprawki obecnego tzw. estabilishmentu.
Prawo obowiązuje w tym kraju wszystkich.
Temida nierychliwa, ale sprawiedliwa.
Władza sądownicza z pewnością upora się z tym problemem.
Aha, proszę nie zapominać o należnych odsetkach w sprawie mianowań.
A jak przypomina wiece sprzed 50. lat ....
NO i faktycznie miałem już sie nie odzywać, bo chyba szkoda słów. Argumenty typu "jedna pani drugiej pani" powiedziała, ze NUC kogoś gdzieś postawił i opieranie o to wątków, ze ktoś dostaje 25-30 tyś wyrównania nie przystoją poważnemu człowiekowi. No chyba, ze je zweryfikowałeś w lokalnych zespołach i u właściwego DIC'a - ja bym tak zrobił, a głupot bym raczej nie opowiadał - zwykła matematyka zaprzecza takim wyrównaniom.
No to dalej jadę ...
Jeszcze dwa pytania retoryczne
Dlaczego nasz Związek ma poprawiać szkodliwy dla SC model wartościowania?
Czy tylko dlatego, że tak sobie tego życzy MF?
(...)
Przepraszam uprzejmie, ale mimno tego, ze chcesz skończyć ze mną dyskusję (w sumie to i sprytne - łatwiej się dyskutuje z poklepywaczami-po-plecach, napinaczami i innymi klakierami), ale tymi pytaniami retorycznymi spróbuję na jednak odpowiedzieć mimo ich retoryczności (chyba tylko DLA CIEBIE są one retoryczne). Otóż Szanowny Panie Przwodniczący uczestniczenie w negocjacjach dla szefa związku zawodowego (za takiego, jak widzę uważają Ciebie forumowicze) jest jego psim obowiązkiem! Jako przedstawiciel tych szarych ludzi spod szlabanu, którzy Ci ślepo wierzą, masz obowiązek ich reprezentować - podjąłeś się tego i łupisz każdego z nich ładną kasą składkową. Tylko, ze to trzeba chcieć!? .. A może tylko potrafić? A może właśnie tego od Ciebie ludzie wymagają? Wydaje mi się, ze brniesz Sławku (wybacz formę per Ty - tak się chyba łatwiej rozmawia; jeśli sobie nie życzysz piśnij słówko tylko) w podobną kichę, w jaką zabrnęła królowa tipsów Iwona F. - sporo klakierów, dwa słówka dla gawiedzi, pismo tu-pismo tam, do prokuratora, do księdza ... a karawana idzie dalej.
Pytasz: Dlaczego poprawiać coś, dlaczego uczestniczyć? Bo MF tego chce? A chce tego MF? MF-jesteś przedstawicielem?? czy właśnie tych szarych ludzików?? Obserwuję i widze, że to właśnie Ciesielski dyskutuje o nieprawidłowościch w Wa-wie z Kapicą, Staniszewski staje po stronie specjalistów i chce dla nich podwyżek, Smolińska proponuje dać stanowiska adekwatne do zarobków, .... a Siwy i jego "niszowy zz"? Siwy i jego ZZ mają wszystko w d*** - przecież "nie będą robic tego co chce MF" (teksty z piaskownicy!), no sorry niezupełnie - przecież wysyła tabletki, a w ekstremalnym odruchu aktywności biegnie do prokuratora i mówi, że jego szef łamie prawo, ... a prokurator kiwa z politowaniem głową i z uśmiechem na ustach umarza postępowanie! W ostateczności wyśleśie komunikat do wszystkich UC, że to co się stało, to się wcale nie stało, a to co mówił ten czy tamten ZZ, to wcale nie tak, bo mówił to inny ZZ - oczywiście ten nasz ZZ!
Powiedziałem ostatnio - stara prawda mówi, ze nieobecni nie mają racji. Dzisiejszy wywiad z SSC to podkreślił - niszowi jesteście! 500 członków w sali całego kraju. Taki jest skutek "metod, które obraliście".
(...)Doszli eksperci w GM, mł. eksperci w OC, więcej C1, także mł. eksperci w dozorze. Przypomnę, że wg pierwotnej wersji MF nie było tam ekspertów w ogóle.(...)
Tak szczerze ... może gdybyś Sławku pracował na wschodzie, czy w Wa-wie może bym uznał, ze ok - tak to widzisz, to tak pewnie jest. Ale o ile wiem, pracujesz w IC Opole - izbie, która jak wiele wewnętrznych izb, wyróżnia sie raczej małolicznymi oddziałami, a za to pełna jest starszych wiekiem i stażem, a więc i wynagrodzeniem ludzi. Traktując w kategorii sukcesów zwiększenie liczby stanowisk b3 i c1 mówisz chyba znów o czymś, o czym usłyszałeś od jakiegoś "kogoś'a". Policzyłeś może w swojej izbie ekspertów w OC i GM? Policzyłeś ile dostaną podwyżki te krwawo wywalczone C1-ki w OC? Wyszli po wartościowaniu w Twojej IC eksperci w dozorze w UC??? (o ile oczywiście nie mówimy o tych umundurowanych ekspertach w czerwcu/lipcu) - ILE ci wszyscy ludzie dostaną podwyżki? Podejrzewam, że nie. No to Ci powiem - NIC nie dostaną, bo tą kasę jaką im teraz "wywalczyłeś" mają już od dawna.
Twoja postawa negująca jakąkolwiek możliwość porozumienia (w mojej ocenie naganna jak dla związku mającego chronić pracowników) nastawiona wyłącznie na konfronatację zjednuje Ci pewnie wielu zwolenników. Ja jednak twierdzę, ze taka demagogia jest gorsza od tej płynącej z MF-u, bo robi wszystkim tym "niszowym" pięciuset ludziom nadzieję. A tą już nam wiele razy związki dawały ... i gasła ona powolutku. Reasumując - negatywnie oceniam drogę jaką idzie ten związek pod Twoim przewodem. Pewnie Ciebie i klakiernię nic nie obchodzi moje skoromne zdanie, więcej! - za chwilkę zobaczę posty z zarzutami, że jestem pijany albo na dopalaczach (kurdeee - jakie to pisowe jest) ale powiedziałem ... i już.