racjonalne gospodarowanie srodkami w izbach celnych

trinity6

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
jako ze jestem aplikantem w sluzbie przygotowawczej, uszyty mi zostanie mundur. jak sie dowiedzialam - zgodnie z rozporzadeniem sa nowe wzory mundurów a wymiana starych ma potrwac do konca bodajze 2008 r. wiec po jakiego grzyba ja bede miala uszyty stary mundur???!!!bo dla mnie jest to zwykle wyrzucanie pieniedzy w bloto. zreszta nie tylko o mnie chodzi ale o cala rzesze aplikantow. Żenada!! moze mi ktos wyjasnic zasadnosc takiego dzialania, bo ja ze swoim niewielkim mozdzkiem nie pojmuje wielkosci tych pomyslow. sorry....

Hmmm, no ale chyba nowe mundury wam już wydadzą? Nie miesci mi ię w glowie ze mogłyby być to stare ciuszki

sprawa jest banalnie prosta i związana jest moim zdaniem własnie -
o zgrozo - z racjonalnym wydatkiem pieniążków - skoro w 2007 mają pozamiatać Służbę Celną (łącząc ze skarbowcami) to po co wydawac kasę na nowe mundury? Ludzie dosłużą w starych a w przyszłym roku uszyje się wdzianka odpowiednio do obowiązującego wzoru - tym którzy oczywiście będą je mogli nosić

trinity6 napisał:
jako ze jestem aplikantem w sluzbie przygotowawczej, uszyty mi zostanie mundur. jak sie dowiedzialam - zgodnie z rozporzadeniem sa nowe wzory mundurów a wymiana starych ma potrwac do konca bodajze 2008 r. wiec po jakiego grzyba ja bede miala uszyty stary mundur???!!!bo dla mnie jest to zwykle wyrzucanie pieniedzy w bloto. zreszta nie tylko o mnie chodzi ale o cala rzesze aplikantow. Żenada!! moze mi ktos wyjasnic zasadnosc takiego dzialania, bo ja ze swoim niewielkim mozdzkiem nie pojmuje wielkosci tych pomyslow. sorry....

Jako celnik z "trochę większym stażem" niż Ty kolego, dam Ci dobrą radę - NIE DOSZUKUJ SIĘ LOGIKI TAM GDZIE JEJ NIE MA :!: :!: :!: Ty naprawdę musisz tu krótko pracować. :lol: :lol: :lol:

Anonymous napisał:
Hmmm, no ale chyba nowe mundury wam już wydadzą? Nie miesci mi ię w glowie ze mogłyby być to stare ciuszki

no wlasnie wydadza stare. jesli maja pozamiatac SC to niech zamiataja. z checia przejde pod struktury skarbowe zwlaszcza ze pracuje w SZNP. co mi tam.......w d...ie to mam:)))

Back
Do góry